Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Макаренко Є. В. 
Дослідження антагоністичних властивостей хліба з функціональними харчовими добавками / Є. В. Макаренко, К. Ю. Покойовець, Н. М. Грегірчак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 37-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_7
Досліджено мікробіологічну стійкість хлібобулочних виробів з додаванням екстракту шипшини, сорбіту й пробіотичної плівки методом провокаційного тестування. Показано, що при додаванні до хліба зазначених функціональних добавок площа ураження його мікроорганізмами-збудниками псування хліба (Bacillus subtilis БТ-2, Penicillium chrysogenum Ф-7, Aspergillus niger Р-3) зменшується. Встановлено, що хліб з екстрактом шипшини і пробіотичним покриттям зберігає характерні властивості, також збільшується термін його зберігання.
  Повний текст PDF - 342.593 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Макаренко Є.
  • Покойовець К.
  • Грегірчак Н.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Макаренко Є. В. Дослідження антагоністичних властивостей хліба з функціональними харчовими добавками / Є. В. Макаренко, К. Ю. Покойовець, Н. М. Грегірчак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 37-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_7.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського