Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Макаренко Є. В. Дослідження антагоністичних властивостей хліба з функціональними харчовими добавками / Є. В. Макаренко, К. Ю. Покойовець, Н. М. Грегірчак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 37-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_7 Досліджено мікробіологічну стійкість хлібобулочних виробів з додаванням екстракту шипшини, сорбіту й пробіотичної плівки методом провокаційного тестування. Показано, що при додаванні до хліба зазначених функціональних добавок площа ураження його мікроорганізмами-збудниками псування хліба (Bacillus subtilis БТ-2, Penicillium chrysogenum Ф-7, Aspergillus niger Р-3) зменшується. Встановлено, що хліб з екстрактом шипшини і пробіотичним покриттям зберігає характерні властивості, також збільшується термін його зберігання. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Макаренко Є. В. Дослідження антагоністичних властивостей хліба з функціональними харчовими добавками / Є. В. Макаренко, К. Ю. Покойовець, Н. М. Грегірчак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 37-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_7. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |