Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Зінченко І. М. Зміни білкових речовин грибів у процесі гідротермічного оброблення в технології грибних снеків / І. М. Зінченко, В. А. Терлецька // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 166-174. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_22 Досліджено вплив процесу гідротермічного оброблення і смакових добавок на зміни білкових речовин грибів глива звичайна та печериця двоспорова, а також їх грибних напівфабрикатів, які використовуються в розробленій технології снеків на основі їстівних грибів. Досліджено та науково обгрунтовано зміни масової частки білка і азотистих речовин, фракційного складу білка, кількісного і якісного амінокислотного складу. Встановлено, що в процесі гідротермічного оброблення при внесенні кухонної солі і лимонної кислоти в розчин втрати білкових речовин грибів зменшуються. Одержані наукові результати можуть бути використані при розробленні технологій грибних харчових продуктів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Зінченко І. М. Зміни білкових речовин грибів у процесі гідротермічного оброблення в технології грибних снеків / І. М. Зінченко, В. А. Терлецька // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 166-174. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_22.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |