Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Шевченко О. Ю. Колігативні властивості культуральних середовищ / О. Ю. Шевченко, А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, І. М. Вінніченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 131-139. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_18 Наведено результати аналітичних досліджень, що стосуються колігативних властивостей розчинів, які поєднують в собі показники активності води, осмотичних тисків і температурних депресій. Дослідження виконані з метою поглиблення інформації про технології зброджування цукровмісних середовищ і накопичення в них етилового спирту. Показано аналітичні зв'язки між колігативними властивостями розчинів на основі узагальнення експериментальних даних і розрахунків відповідно до законів Рауля і Вант-Гоффа та єдність їх фізичного підурунтя. На цій основі грунтується висновок про незворотність зростання осмотичних тисків у розчинах з біохімічними перетвореннями, в яких відбуваються трансформації органічних речовин зі зменшенням їх молекулярних мас. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Шевченко О. Ю. Колігативні властивості культуральних середовищ / О. Ю. Шевченко, А. І. Соколенко, К. В. Васильківський, І. М. Вінніченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 131-139. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_18.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |