Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Єщенко О. А. Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньйона / О. А. Єщенко, Т. О. Роман, О. Г. Мазуренко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 149-155. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_20 Наведено узагальнені експериментально-статистичні моделі процесу сушіння ніжки та шапинки культивованого гриба шампіньйон, які можуть бути використані для прогнозування якісних показників готового грибного напівфабрикату і енерговитрат на його одержання. Моделі побудовано за результатами активних експериментів з визначення теплоти випаровування вологи з тканин ніжки та шапинки гриба, на підставі яких визначено коефіцієнти регресійних рівнянь і встановлено зв'язок між цими коефіцієнтами та теплофізичними характеристиками води. Поверхні відгуку, одержані на базі моделей, показали, що процеси сушіння ніжки та шапинки мають між собою суттєві відмінності у перебігу процесу. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Єщенко О. А. Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньйона / О. А. Єщенко, Т. О. Роман, О. Г. Мазуренко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 149-155. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_20.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |