Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Десик М. Г. Математичне моделювання прогріву тістової заготовки циліндричної форми / М. Г. Десик, Ю. С. Теличкун, І. М. Литовченко, В. І. Теличкун // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 134-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_18 Наведено результати моделювання процесу прогріву циліндричних тістових заготовок з розмірами, характерними для перехідної області від тонких до масивних тіл, з урахуванням ефективних теплофізичних характеристик заготовок у вигляді залежностей, отриманих експериментальним шляхом. Залежності враховують масообмінні процеси під час прогрівання виробів, а саме: зовнішні масообміні процеси при випаровуванні вологи з поверхні заготовки в робоче середовище з утворенням зневодненого шару та внутрішні масообмінні процеси при переміщенні вологи всередину заготовки як у вигляді пари з подальшою її конденсацією, так і у вигляді рідини. Результати кспериментальних досліджень і запропонованої математичної моделі підтверджують доцільність її використання для розрахунку процесу прогріву тіста-хліба. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Десик М. Г. Математичне моделювання прогріву тістової заготовки циліндричної форми / М. Г. Десик, Ю. С. Теличкун, І. М. Литовченко, В. І. Теличкун // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 134-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_18.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |