Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Долінський А. А. Вплив адіабатичного закипання на водневий показник води / А. А. Долінський, А. В. Коник, Н. Л. Радченко, Б. Я. Целень // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 128-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_17 Наведено результати впливу процесу адіабатичного закипання на органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні параметри води Київського та Чернігівського регіонів. Оозглянуто вплив імпульсної зміни тиску і температури в процесах конденсації, випаровування, нагрівання та охолодження, перебіг яких відбувається у процесі обробки води за термовакуумною технологією. Досліджено та проаналізовано зміну водневого показника, жорсткості, іонів заліза тощо, мікроструктуру і дисперсність сухого залишку, загальне мікробне число та індекс бактерій групи кишкових паличок у зразках води до і після обробки. Наведено порівняння одержаних результатів з вимогами до питних вод згідно з чинними державними нормативами. Встановлено позитивний вплив обробки води за термовакуумною технологією на її органолептичні, фізико-хімічні і мікробіологічні параметри. Запропоновано використовувати термовакуумну технологію для зміни згаданих вище параметрів води як безреагентний спосіб обробки води в галузях водопідготовки, обробки стічних вод тощо. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Долінський А. А. Вплив адіабатичного закипання на водневий показник води / А. А. Долінський, А. В. Коник, Н. Л. Радченко, Б. Я. Целень // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 128-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_17.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |