Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Savchenko O$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 65
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Yurkevych Y. Justification for use of energetic separators for gas distributive stations [Електронний ресурс] / Y. Yurkevych, O. Savchenko // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Теорія і практика будівництва. - 2013. - № 756. - С. 328-332. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPTPB_2013_756_55 Показано ефективність роботи енергетичних роздільників на газорозподільних станціях та обгрунтовано необхідність заміни існуючих типів підігрівників газу на енергетичні роздільники.
| 2. |
Mykhatsky O. Yu. Measurement, post-processing, analysis and visualization of the experimental flight data [Електронний ресурс] / O. Yu. Mykhatsky, N. S. Kuzmenko, O. V. Savchenko // Electronics and control systems. - 2013. - № 3. - С. 33-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/etsu_2013_3_9 Розроблено систему автоматизованого керування польотом безпілотного літального апарату (БПЛА), а саме, виміряні польотні дані БПЛА, виконано їх кодування для передачі на наземну станцію керування з подальшим декодуванням з метою після польотного аналізу. Запропоновано спосіб структурування та кодування даних, покладений в основу розробки власного програмного продукту обробки і візуалізації польотних даних БПЛА. Декодовані дані представлено програмним продуктом у вигляді графіків зміни параметрів залежно від часу. Під час розробки інтерфейсу програмного продукту особливу увагу приділено можливості довільного суміщення графіків різних параметрів.
| 3. |
Fushtey I. M. Problem of cardiovascular risk assessment in patients with rheumatoid arthritis [Електронний ресурс] / I. M. Fushtey, S. L. Podsevahina, A. I. Palamarchuck, O. V. Tkachenko, O. A. Savchenko // Сучасні медичні технології. - 2014. - № 1. - С. 35-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Smt_2014_1_8
| 4. |
Savchenko O. Extension of fuzzy metrics: zero-dimensional case [Електронний ресурс] / O. Savchenko // Вісник Львівського університету. Серія механіко-математична. - 2009. - Вип. 71. - С. 204-212. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_Mech_mat_2009_71_23
| 5. |
Dubenets V. Active damping of nonstationary vibrations in a beam with electro-viscoelastic patches [Електронний ресурс] / V. Dubenets, O. Savchenko, O. Derkach // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія : Технічні науки. - 2014. - № 1. - С. 43-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vcndtn_2014_1_9
| 6. |
Dubenets V. Н. Optimization of multilayered electro-viscoelastic plates [Електронний ресурс] / V. Н. Dubenets, O. V. Savchenko // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія : Технічні науки. - 2013. - № 2. - С. 59-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vcndtn_2013_2_11
| 7. |
Dubenets V. H. Nonstationary vibrations of a beam with electro-viscoelastic dissipative patches [Електронний ресурс] / V. H. Dubenets, O. V. Savchenko, O. L. Derkach // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія : Технічні науки. - 2013. - № 3. - С. 53-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vcndtn_2013_3_9
| 8. |
Kharchenko V. Experimental Unmanned Aerial Vehicle flight data measurement and their post-processing analysis [Електронний ресурс] / V. Kharchenko, N. Kuzmenko, O. Mykhatsky, O. Savchenko // Proсeedings of the National Aviation University. - 2014. - № 1. - С. 11-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vnau_2014_1_4 Розглянуто питання розробки систем автоматизованого керування польотом безпілотного літального апарату, а саме, вимірювання польотних даних, їх кодування для передачі на наземну станцію керування та подальшого декодування з метою післяпольотного аналізу. Запропоновано спосіб структурування та кодування даних, покладений в основу розробки власного програмного продукту обробки і візуалізації польотних даних безпілотного літального апарату. Декодовані дані наведено програмним продуктом у вигляді графіків зміни параметрів залежно від часу. Показано додаткову можливість відображення траєкторії у тривимірному просторі з використанням супутникової картографії Google Earth. Під час розробки інтерфейсу програмного продукту особливу увагу приділено можливості довільного суміщення графіків різних параметрів. Описано вікно призначення відображуваних параметрів і часову мітку, яка з'являється у всіх графічних відображеннях.
| 9. |
Savchenko O. Normal functors in the category of ultrametric spaces [Електронний ресурс] / O. Savchenko // Математичний вісник Наукового товариства ім. Шевченка. - 2008. - Т. 5. - С. 274-283. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mvntsh_2008_5_27
| 10. |
Tunik A. A. Practical experience of intellectual UAV attitude stabilization system computer-aided design [Електронний ресурс] / A. A. Tunik, К. Rydlo, O. V. Savchenko, K. V. Melnik // Electronics and control systems. - 2015. - № 1. - С. 17-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/etsu_2015_1_6 Розглянуто задачу проектування інтелектуальної системи кутової стабілізації для малого безпілотного повітряного судна. Ця система призначається для покращення стійкості і керованості безпілотного повітряного судна врежимі ручного управління. Поставлену задачу вирішено за допомогою сполучення елементів традиційного іробастного управління з використанням методів модельно-орієнтованого моделювання. Результати проектування верифікуються за допомогою багатоетапного моделювання та експериментальних льотних випробувань. Наведено їх інтерпретацію.
| 11. |
Krivonosenko O. P. Synthesis of optimal multidimensional stabilization system of helicopter in hovering mode under stochastic influences [Електронний ресурс] / O. P. Krivonosenko, O. V. Savchenko // Electronics and control systems. - 2015. - № 2. - С. 51-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/etsu_2015_2_13 Запропоновано алгоритм синтезу оптимальної системи стохастичної стабілізації вертольоту у режимі висіння. Детально розглянуто нову задачу і алгоритм синтезу багатовимірної нестійкої системи при стохастичних збуреннях. Метод синтезу забезпечує отримання системи з оптимальною якістю стабілізації. Результати синтезу підтверджуються за допомогою багатоетапного моделювання.
| 12. |
Savchenko O. Modelling of a lesson in the context of competence approach [Електронний ресурс] / O. Savchenko // Modern higher education review. - 2016. - № 1. - С. 39-45. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mhedr_2016_1_6
| 13. |
Bazylevych L. Pairs of compact convex sets: categorical properties [Електронний ресурс] / L. Bazylevych, O. Savchenko, M. Zarichnyi // Вісник Львівського університету. Серія механіко-математична. - 2014. - Вип. 79. - С. 169-176 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_Mech_mat_2014_79_18
| 14. |
Shapoval S. Ecological and Energy Aspects of Using the Combined Solar Collectors for Low-Energy Houses [Електронний ресурс] / S. Shapoval, P. Shapoval, V. Zhelykh, O. Pona, N. Spodyniuk, B. Gulai, O. Savchenko, K. Myroniuk // Chemistry & Chemical Technology. - 2017. - Vol. 11, № 4. - С. 503-508. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Chemistry_2017_11_4_21
| 15. |
Tsygankov S. Study into effect of food fibers on the fermentation process of wheya [Електронний ресурс] / S. Tsygankov, O. Grek, O. Krasulya, O. Onopriichuk, L. Chubenko, O. Savchenko, O. Snizhko, O. Ochkolyas // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 1(11). - С. 56-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_1(11)__9 Досліджено вплив харчових волокон на бродіння молочної сироватки. Встановлено форми зв'язку вологи в сумішах молочної сироватки і харчових волокон із різним ступенем вологопоглинальної здатності. За основними показниками бродіння визначено оптимальні умови ферментації лактозозброджувальними дріжджами Zygosaccharomyces lactis 868-K сироватково-рослинного сусла. Доведено можливість використання результатів у технології сироваткових ферментованих напоїв підвищеної в'язкості.
| 16. |
Buslavets О. А. The concept of line automation system as a component of smart networks of the future [Електронний ресурс] / О. А. Buslavets, О. V. Martyniuk, O. A. Savchenko, O. O. Miroshnyk, S. V. Diubko // Праці Інституту електродинаміки Національної академії наук України. - 2018. - Вип. 51. - С. 40-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PIED_2018_51_8 Відображено бачення авторів перспектив розвитку засобів автоматизації, які використовуються на лініях електропередачі. Проведено огляд існуючих елементів автоматизації ліній електропередачі - систем моніторингу різноманітних процесів, виконавчих пристроїв. Запропоновано підхід, що передбачає інтеграцію окремих елементів автоматизації на ЛЕП в єдиний комплекс програмно-технічних засобів, що дає підстави для введення поняття автоматизованої системи керування технологічними процесами лінії електропередачі (АСКТП ЛЕП). Розглянуто структурну схему АСКТП ЛЕП як потенційної складової "розумних" мереж, охарактеризовано групи давачів системи моніторингу лінії та описано їх загальне призначення. Сформульовано загальні вимоги до побудови АСКТП ЛЕП, їх функціональних можливостей. Спрогнозовано перспективи впровадження АСКТП ЛЕП та їх ключових технологій.
| 17. |
Tsygankov S. Research on fermentation process of reconstituted whey-malt mixtures [Електронний ресурс] / S. Tsygankov, V. Ushkarenko, O. Grek, O. Krasulya, I. Ushkarenko, A. Tymchuk, O. Onopriichuk, O. Savchenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 5(11). - С. 21-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_5(11)__4 Наведено дослідження ферментації відновлених сироватко-солодових сумішей із використанням лактозозброджувальних дріжджів і сахароміцетів. Застосування таких сумішей для виробництва напоїв бродіння з використанням відповідних видів дріжджів надає можливість підвищення біологічної цінності за рахунок поживних складових молочної сироватки та продуктів ферментації. У результаті експериментів підібрано оптимальне співвідношення сухих солоду житнього та молочної сироватки для приготування сумішей. Під час досліджень враховували хімічний склад, розчинність сухих складових і можливості утилізації вуглеводів різними расами дріжджів. Виявлено, що раціональним співвідношенням сухих солоду до сироватки є 1:2. У процесі ферментації сусел спостерігався найбільший приріст дріжджових клітин Kluyveromyces lactis 469 від 73 до 75,2 млн/см<^>3 за активної фази процесу з 4 до 16 год бродіння. Такі показники підтверджують високу бродильну активність під час утилізації вуглеводів молочної сироватки. За кількістю накопиченого етилового спирту та вмістом редукувальних речовин досліджено ефективність інших рас дріжджів. Для ферментації використано сусло з відновленої сухої суміші з оптимальним співвідношенням складових. Виявлено, що найбільш активно спиртове бродіння проходило в суслі ферментованому дріжджами Saccharomyces lactis 95. Менш ефективними були дріжджі Saccharomyces cerevisiae Р-87 у вище вказаному середовищі. За сумісного культивування лактозозброджувальних дріжджів і сахароміцетів процес бродіння значно не підсилюється. Синергізм мікроорганізмів не спостерігається. За результатами газохроматографічних досліджень ідентифіковано побічні продукти бродіння ферментованих сироватко-солодових сусел. Встановлено, що концентрації метилацетату - (11,72 +- 0,59) мг/дм<^>3 та етилацетату - (92,17 +- 4,61) мг/дм<^>3 у суслі, збродженому дріжджами S. cerevisiae Р-87 є достатніми для формування гармонійного смаку й аромату ферментованого напою.
| 18. |
Ryasnykh E. Government financial management policy in Ukraine [Електронний ресурс] / E. Ryasnykh, O. Savchenko // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. - 2018. - № 3(2). - С. 58-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchnu_ekon_2018_3(2)__13
| 19. |
Tsygankov S. Influence of grain processing products on the indicators of frozen milk-protein mixtures [Електронний ресурс] / S. Tsygankov, V. Ushkarenko, O. Grek, A. Tymchuk, I. Popova, N. Chepel, O. Onopriichuk, O. Savchenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(11). - С. 51-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6(11)__8 Наведено дослідження впливу крупи манної та екструдованої на якісні та кількісні показники молочно-білкових концентратів у циклі заморожування - розморожування. Незначні зміни якості білково-рослинних сумішей після розморожування підтверджують кріопротекторну дію вуглеводів рослинних складових. Доведено можливість збереження за від'ємних температур альбумінної маси з подальшим використанням як молочно-білкової основи для напівфабрикатів. Експериментально підтверджено доцільність використання колагенвмісного інгредієнту в кількості 0,4 % для інтенсифікації термокислотної коагуляції сироваткових білків. Процес проводився як в нативній молочній сироватці, так і в концентраті білковому з масовою часткою сухих речовин (16 +- 2) %, отриманого методом ультрафільтрації. Виявлено, що тривалість коагулювання - (55 +- 2) і (40 +- 2) хв відповідно за температури (95 +- 2) <^>oC. Зменшення часу процесу корелюється зі зниженням енерговитрат. Додавання в рецептури напівфабрикатів окрім сиру кисломолочного альбумінної маси надасть можливість збільшити ресурси молочного білка. Наведено дослідження кріоскопічної температури сумішей на основі сиру кисломолчного з крупою манною та екструдуваою, а також альбумінної маси, отриманої з використанням "Колаген pro 4402". Розрахунковим методом на основі кріоскопічної температури, визначено кількість вимороженої вологи в молочно-білкових сумішах із продуктами переробки пшениці. Підтверджено, що модифікація вуглеводного комплексу зернових шляхом екструдування забезпечує підвищення зв'язування вільної вологи в біково-рослинних сумішах під час розморожування.
| 20. |
Savchenko O. V. The formation level of the components of the reflective experience as a factor of the students’ educational success [Електронний ресурс] / O. V. Savchenko // Психологічні перспективи. - 2016. - Вип. 28. - С. 269-282. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ppst_2016_28_26 Мета роботи - перевірити припущення про вплив рівня сформованості системи рефлексивного досвіду та окремих її компонентів на успішність навчання студентів. Запропоновано структурно-функціональну модель рефлексивного досвіду як відкритої, динамічної системи, що інтегрує три компоненти: рефлексивний потенціал, рефлексивну компетентність, процедурні складники досвіду. Кожний компонент виконує свою функцію, потрібну для забезпечення рефлексивності, загальної здатності особистості спостерігати, аналізувати й управляти внутрішніми процесами своєї життєдіяльності. Рефлексивний потенціал, представлений системою рефлексивних ресурсів, забезпечує внутрішню активність ресурсами й інформацією, рефлексивна компетентність здійснює управління процесами розгортання та розвитку системи досвіду, процедурні складники реалізують активність у процесуальному аспекті. Результати, отримані за процедурою однофакторного та двофакторного дисперсійного аналізу, виявили значущість впливу кожного компонента системи та рівня сформованості всього рефлексивного досвіду на успішність навчання студентів. Доведено, що найбільш значущий вплив здійснює рівень сформованості рефлексивної компетентності особистості через активізацію системи знань про рефлексію, про переваги її застосування, про засоби регуляції та розвитку. Виявлено, що високий рівень у навчанні демонструють ті студенти, які мають високий рівень сформованості системи здібностей до прогнозування власної активності (активно планують свою внутрішню діяльність, визначають перспективи розвитку власного майбутнього), а також активно використовують стратегію глибинної обробки та критичного аналізу інформації на підставі раціонального підходу до пошуку розв'язання завдання. Показано, що деструктивні прояви рефлексивності пов'язані передусім із мобілізацією неадекватної кількості рефлексивних ресурсів, що сприяє ускладненню внутрішньої діяльності суб'єкта, надмірному зануренню у власний внутрішній світ.
| | |
|
|