Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Kukhtyn M$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9
1.

Kukhtyn M. D. 
Bacterial biofilms formation of Cattle mastitis pathogens [Електронний ресурс] / M. D. Kukhtyn, V. L. Kovalenko, Yu. V. Horyuk, V. V. Horyuk, Ya. S. Stravskyy // Journal for veterinary medicine, biotechnology and biosafety. - 2016. - Vol. 2, Iss. 4. - С. 30-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/jvmbb_2016_2_4_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 866.603 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Kukhtyn M. D. 
Staphylococcal contamination of raw milk and handmade dairy products, which are realized at the markets of Ukraine [Електронний ресурс] / M. D. Kukhtyn, V. L. Kovalenko, O. S. Pokotylo, Yu. V. Horyuk, V. V. Horyuk, O. O. Pokotylo // Journal for veterinary medicine, biotechnology and biosafety. - 2017. - Vol. 3, Iss. 1. - С. 12-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/jvmbb_2017_3_1_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.201 Mb    Зміст випуску     Цитування
3.

Kukhtyn M. D. 
The main regularities of raw milk contamination with Staphylococcus aureus [Електронний ресурс] / M. D. Kukhtyn, Yu. V. Horyuk, V. V. Horyuk, Yu. B. Perkiy, V. L. Kovalenko, T. Ya. Yaroshenko // Journal for veterinary medicine, biotechnology and biosafety. - 2017. - Vol. 3, Iss. 3. - С. 30-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/jvmbb_2017_3_3_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.069 Mb    Зміст випуску     Цитування
4.

Kukhtyn M. 
Formation of biofilms on dairy equipment and the influence of disinfectants on them [Електронний ресурс] / M. Kukhtyn, O. Berhilevych, K. Kravcheniuk, O. Shynkaruk, Y. Horiuk, N. Semaniuk // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 5(11). - С. 26-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_5(11)__5
Визначено доцільність вивчення формування мікробних біоплівок на молочному обладнанні. Виявлено, що на обладнанні утворюються біоплівки високої і середньої щільності. На поверхні з шорсткістю 0,16 мкм утворюються біоплівки нижчої щільності, у порівнянні з поверхнею з шорсткістю 0,63 - 0,95 мкм. Встановлено, що для визначення ефективності дезінфектантів необхідно перевіряти вплив на бактерії у біоплівках.
Попередній перегляд:   Завантажити - 898.812 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Kukhtyn M. 
Effect of lactic acid microorganisms on the content of nitrates in tomato in the process of pickling [Електронний ресурс] / M. Kukhtyn, Y. Horiuk, T. Yaroshenko, S. Laiter-Moskaliuk, V. Levytska, A. Reshetnyk // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 1(11). - С. 69-75. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_1(11)__11
Визначено вміст нітратів у овочах і вивчено особливості перебігу мікробіологічного та денітрифікувального процесів під час соління томатів із різним вмістом нітратів. Встановлено, що в процесі соління розмножуються молочнокислі мікроорганізми і кількість нітратів у томатах зменшується до норми. Обгрунтовано доцільність використання овочів із наднормативним вмістом нітратів на виробництво солених продуктів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 307.59 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Kovalenko V. L. 
Study of the influence of bactericidal preparation on cell cultures [Електронний ресурс] / V. L. Kovalenko, V. M. Harkavenko, M. D. Kukhtyn, G. V. Ponomarenko, T. M. Ihnatieva // Journal for veterinary medicine, biotechnology and biosafety. - 2018. - Vol. 4, Iss. 1. - С. 15-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/jvmbb_2018_4_1_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 114.151 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Salata V. 
Activity of washing-disinfecting means "San-active” for sanitary treatment of equipment of meat processing enterprises in laboratory and manufacturing conditions [Електронний ресурс] / V. Salata, M. Kukhtyn, Yu. Pekriy, Yu. Horiuk, V. Horiuk // Ukrainian journal of veterinary and agricultural sciences. - 2018. - Vol. 1, no. 1. - С. 10-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujvas_2018_1_1_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 489.983 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Kukhtyn M. 
Modeling the process of microbial biofilm formation on stainless steel with a different surface roughness [Електронний ресурс] / M. Kukhtyn, K. Kravcheniuk, L. Beyko, Y. Horiuk, O. Skliar, S. Kernychnyi // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 2(11). - С. 14-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_2(11)__3
Наведено дослідження процесу адгезії бактерій до поверхні з різною шорсткістю залежно від розмірів і форми. Встановлено, що на поверхні нержавіючої сталі з шорсткістю 2,687 +- 0,014 мкм, процес плівкоутворення у E. coli та S. aureus проходив однаково впродовж із 3 до 24 год і не залежав від розмірів бактерій. Це надає можливість стверджувати, що паличковидні і кокові бактерії вільно прикріпляються у западинах шорсткості та розпочинається початковий процес першої стадії формування біоплівки. Під час санітарної обробки у западинах шорсткості можуть залишатися як кокові, так паличковидні бактерії. На поверхні сталі з шорсткістю 0,95 +- 0,092 мкм процес плівкоутворення у S. aureus проходив інтенсивніше, ніж у E. coli. Упродовж 3 год інкубації щільність сформованих біоплівок S. aureus була в 1,2 разу більшою, у порівнянні з біоплівками E. coli. У наступні 15 год інкубації сформовані біоплівки S. aureus були, в середньому в 1,3 разу щільнішими. Це надає підставу вважати, що S. aureus завдяки кулястій формі здатний розміщуватися у западинах шорсткості 0,95 +- 0,092 мкм і швидше адгезуватися до поверхні. Водночас E. coli, завдяки паличковидній формі, за такої шорсткості поверхні може адгезуватися у западини тільки поздовж. Доведено, що за шорсткості поверхні 0,63 +- 0,087 мкм інтенсивність плівкоутворення S.aureus була, в середньому в 1,4 разу швидшою, ніж у E. coli. Водночас, за шорсткості 0,16 +- 0,018 мкм процес плівкоутворення проходив однаково у S. aureus і E. coli, але біоплівки були нижчої щільності, у порівнянні з такими, які формувалися за шорсткості 0,63 +- 0,087 мкм. Отже, використання обладнання у молочній промисловості з шорсткістю меншою за 0,5 мкм надасть можливість зменшення прикріплення мікроорганізмів до поверхні і зниження контамінації молочних продуктів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 916.487 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Berhilevych O. 
Comparison of Cell Sizes of Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus with Presence and Absence of the MecA Gene [Електронний ресурс] / O. Berhilevych, V. Kasianchuk, M. Kukhtyn, P. Shubin, A. Butsyk // Мікробіологічний журнал. - 2021. - Т. 83, № 1. - С. 68-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2021_83_1_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.008 Mb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського