Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (6)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Frolova N$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Shcherbyna V. I. 
Social and legal basis for corruption infringement prevention in the Customs Service of Ukraine [Електронний ресурс] / V. I. Shcherbyna, N. V. Frolova // Вісник Академії митної служби України. Сер. : Право. - 2010. - № 1. - С. 96-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vamsup_2010_1(4)__18
Попередній перегляд:   Завантажити - 234.901 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Naumenko K. 
The use of gas chromatography in determining the sorption capacity of the adsorbent [Електронний ресурс] / K. Naumenko, N. Frolova, O. Petrusha, N. Chepel // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 1(10). - С. 70-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_1(10)__10
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.309 Mb    Зміст випуску     Цитування
3.

Frolova N. 
Development of methods of production in natural aromatic production [Електронний ресурс] / N. Frolova, A. Ukrayinets // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 4. - С. 692-701. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_4_13
Проведено аналітичні та експериментальні дослідження способів розділення природних джерел аромату з одержанням індивідуальних ароматичних речовин. Показано переваги фракційної розгонки та препаративної хроматографії. Вивчено ефірні олії змієголовника молдавського та лимона, модельна матриця (суміш терпенових вуглеводнів і їх кисневмісних похідних відомого та невідомого складу). Використано методики газохроматографічного аналізу. Окремі фракції цільових ароматичних компонентів одержано препаративною хроматографією. Вакуумне розділення ефірних олій на фракції за встановленими режимами контролю температури куба та головки, <$E symbol Р>C відповідно на рівнях: перша фракція - 67 - 69, 18 - 24; друга фракція - 112 - 118, 25 - 30; третя фракція - 130 - 135, 32 - 39; значень тиску, кПа за фракціями: перша - 0,92, друга - 0,62, третя - 0,33; флегмового числа за фракціями: перша - 7:1, друга - 10:1, третя - 5:1 надає змогу отримувати фракції різного аромату, що значно розширює асортимент натуральних джерел аромату. Також контрольованою фракційною розгонкою проводять детерпенізацію, при якій із ефірної олії видаляються компоненти, які відчутно погіршують органолептичні властивості. Режими детерпенізації лимонної ефірної олії - температура куба та головки, <$E symbol Р>C відповідно 67 - 70, 17 - 19; тиск - 2,64 кПа, флегмове число - 1:3. Для виділення чистих ароматичних речовин використано препаративну хроматографію з виготовленням спеціальної колонки, підібрано твердий носій - Хромосорб А, нерухому фазу - ПЕГ-6000. Експериментально встановлено ефективні режими процесу - швидкість потоку газу-носія, см<^>3/хв - 85 - 90; об'єм проби - 0,8 - 1,0 см<^>3, значення температур, <$E symbol Р>C: випарника - 180 - 250, термостата колонки - 120 - 200, детектора - 220 - 250, збірника фракцій - 180 - 250. Висновок: розвитком способів розділення є вакуумне фракціонування природних джерел аромату з подальшим препаративним виділенням чистих речовин.
Попередній перегляд:   Завантажити - 337.857 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Frolova N. 
Development of technology of Ayurvedic culinary products with natural plant components [Електронний ресурс] / N. Frolova, N. Yushchenko, V. Slusarenko, M. Avramenko, A. Luka, A. Piatyhorets // Технологический аудит и резервы производства. - 2018. - № 6(3). - С. 48-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2018_6(3)__11
Попередній перегляд:   Завантажити - 268.158 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Frolova N. 
Separation of terpenes from lemon essential oil by selective fractionation under a vacuum [Електронний ресурс] / N. Frolova, A. Ukrainets, I. Sylka, A. Nemirich, O. Kuzmin // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 2(11). - С. 32-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_2(11)__5
Розкрито основні сучасні методи виділення терпенів, вказано переваги та причини цього технологічного перероблення ефірних олій, зокрема лимонної. Якісний склад і кількісні співвідношення компонентів лимонної ефірної олії визначено газохроматографічним методом на насадковій колонці (нерухома фаза - динонілфталат). Із даних хроматографічного профілю з'ясовано, що ключовим компонентом олії є монотерпен d-лімонен (70,60 +- 4,61 %), що маскує гармонійний прояв лимонного аромату. Наведено результати теоретичних розрахунків вибіркового фракціонування під вакуумом, що відпрацьовані на лабораторній установці фракційної перегонки ефірних олій, яка моделює повний цикл фракціонування. Основні вузли установки узгоджені зі схемами універсальних установок, поширених у промисловості. Наведено відпрацьовані на установці режими відбору терпенової та терпеноїдної фракцій, а саме: значення граничних і робочого флегмового числа, тиску та діапазонів температур кипіння. Фракція терпенів виділена за температури куба від 67 до 70 <^>oC за тиску 2,64 кПа та флегмовому числі 1:3 становить 30,0 % мас. Фракція терпеноїдів виділена за температури куба від 84 до 96 <^>oC за залишкового тиску, що зменшується від 0,66 до 0,33 кПа та флегмовому числі 1:14 становить 60,0 % мас. У результаті органолептичного дослідження стало зрозуміло, що терпенова фракція має лимонний запах, за рахунок високого вмісту (80,0 %) лімонену з нотами бергамоту (<$E beta>-мірцен-5,12 %). Наявний серед терпеноїдів цитраль вносить в аромат мускатний тон, який разом із гераніолом і ліналоолом набуває шляхетного аромату цитрусу з тонкою квітковою нотою. Всі фракції ефірної олії доцільно використовувати у харчовій і парфумерно-косметичній технологіях, оскільки фракція терпенів може стати цінним компонентом у створенні оригінальних композиційних ароматів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 280.917 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Nykyforov R. 
Determination of the effect of calcium chloride on sodium alginate on the restructuring of fish products [Електронний ресурс] / R. Nykyforov, Y. Korenets, N. Frolova, O. Kuzmin // Ukrainian food journal. - 2019. - Vol. 8, Issue 3. - С. 584-596. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2019_8_3_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 622.592 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського