Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Чорна Визначення кінетичних параметрів для$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Чорна Ю. О. Визначення кінетичних параметрів для процесу вирощування хлібопекарських дріжджів [Електронний ресурс] / Ю. О. Чорна, В. Г. Трегуб // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 1. - С. 15-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_1_3 Розглянуто технологічний процес вирощування хлібопекарських дріжджів, що відбуваються в ферментерах циклічним способом за постійного підживлення. Апарати, в яких відбуваються процеси з міжфазними переходами, мають свої особливості, що ускладнюють їх оптимальне керування. Кінетична модель процесу вирощування хлібопекарських дріжджів містить кінетичні параметри, охоплює весь можливий діапазон зміни термодинамічних сил і часових стадій розвитку процесу та враховує те, що циклічний процес може відбуватися як за наявності періоду індукції (латентного періоду), так і за його відсутності. Запропоновано метод визначення кінетичних параметрів, а також визначено регресійні залежності для форм-фактора, який залежить від початкових параметрів процесу та сталої часу, що пов'язана з параметрами, які впливають на швидкість перебігу процесу вирощування хлібопекарських дріжджів.
|
|
|