Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Фролова Актуальність і шляхи перероблення$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Фролова Н. Е. Актуальність і шляхи перероблення вітчизняної ефіро-олійної сировини в харчові ароматизатори [Електронний ресурс] / Н. Е. Фролова, А. І. Українець, І. М. Силка, К. А. Науменко, Н. В. Чепель // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 220-228. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__28 В основу наукового дослідження покладено необхідність і доцільність розроблення високоефективних комплексних технологій переробки рослинної сировини з одержанням якісних кінцевих продуктів з мінімальними втратами, оскільки харчова промисловість потребує розширення асортименту продукції з використанням натуральних ароматизаторів на заміну їх синтетичних аналогів. Одним із основних джерел ароматоформуючих компонентів для ароматизації харчових продуктів є пряно-ароматична сировина. Виділені концентрати ароматичних речовин - ефірні олії - надають продуктам специфічного аромату натуральної сировини, підвищують їх харчову цінність, збагачують біологічно-активними речовинами. Для раціонального використання сировини та забезпечення різних технологій харчових продуктів натуральними ароматичними речовинами на основі ефірних олій доцільно використовувати інноваційні способи їх переробки з одержанням натуральних ароматизаторів із заданими ароматичними властивостями.
|
|
|