Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Penkina N$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
|
1. |
Penkina N. Research of the toxicological and pharmacological effects of new blends on the body of biological objects [Електронний ресурс] / N. Penkina, L. Tatar, G. Zaychenko, D. Lytkin // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 577-586. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_3 Після внутрішньошлункового введення купажу в максимальній одноразовій для мишей дозі 36,1 г/кг упродовж 14 днів ознак інтоксикації у тварин не спостерігалося. Середня маса тварин (24,33 г) не виходила за межі фізіологічної норми та вірогідно не відрізнялася (p >> 0,05) від показників середньої маси тварин групи інтактного контролю (24,33 г). Масові коефіцієнти печінки (0,1г/10,0 г) у тварин інтактного контролю (38,567) і тих, яким уводили купаж (39,467), значно відрізнялися від печінки тварин, яким уводили пиво (42,867) і розчин етилового спирту (45,633), - це початок розвитку компенсаторних проявів, зокрема гіпертрофії органу. Купаж зменшує загальнотоксичний вплив алкоголю на організм тварин, та не викликав збільшення коефіцієнту маси печінки. Біохімічні дослідження гомогенату тканин печінки тварин, яким уводили купаж, показали що вміст у печінці дієнових кон'югатів (3,633 мкмоль/г), ТБК-реактантів (2,500 мкмоль/г), відновленого глутатіону (2,420 мкмоль/г) і каталази (0,163 мкмоль/хв-г) статистично не відрізнявся від показників у тварин інтактного контролю та перебував у межах фізіологічної норми. У групі тварин, яким уводили пиво, знижувався вміст відновленого глутатіону (2,267 мкмоль/г) і зменшувалася активність каталази (0,153 мкмоль/хв-г). У групі тварин, яким уводили розчин спирту, вірогідна зміна (p < 0,05): зростав вміст ТБК-реактантів (3,033 мкмоль/г), знижувався вміст відновленого глутатіону (2,333 мкмоль/г) і пригнічувалася активність каталази (0,157 мкмоль/хв-г).
| 2. |
Penkina N. Research into quality of beer with the addition of pine needles extract [Електронний ресурс] / N. Penkina, L. Tatar, V. Kolesnyk, Т. Karbivnycha, Т. Letuta // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 2(10). - С. 40-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_2(10)__7
| 3. |
Tatar L. Beer with the pine needles extract addition toxic effect research [Електронний ресурс] / L. Tatar, N. Penkina // Український біофармацевтичний журнал. - 2017. - № 2. - С. 4-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ubfj_2017_2_3
| 4. |
Penkina N. Research of flavour characteristics of beer with addition of pine extract [Електронний ресурс] / N. Penkina, L. Tatar // Technology audit and production reserves. - 2018. - № 2(3). - С. 54-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2018_2(3)__9
| 5. |
Penkina N. Basic ingredients and their analysis during the formation of beer quality [Електронний ресурс] / N. Penkina, L. Tatar, А. Odаrchеnco, V. Demchenko // Харчова наука і технологія. - 2018. - Т. 12, Вип. 1. - С. 75-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2018_12_1_13
| 6. |
Kolesnyk V. Investigation of the effectiveness of using whey powder to reduce the toxicity of the water/alcohol mixture [Електронний ресурс] / V. Kolesnyk, N. Penkina, V. Polupan, S. Sorokina, D. Odarchenko, A. Penkin // Харчова наука і технологія. - 2022. - Т. 16, Вип. 2. - С. 71-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2022_16_2_11
|
|
|