Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (4)Журнали та продовжувані видання (1)Реферативна база даних (10)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Полумбрик О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8
1.

Іщенко В. М. 
Використання бентонітів у харчовій промисловості [Електронний ресурс] / В. М. Іщенко, Т. П. Колотуша, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2013. - № 14. - С. 34-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2013_14_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 105.605 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Резніков О. Г. 
Про- та антиоксидантна системи і патологічні процеси в організмі людини [Електронний ресурс] / О. Г. Резніков, О. М. Полумбрик, Я. Г. Бальон, М. О. Полумбрик // Вісник Національної академії наук України. - 2014. - № 10. - С. 17-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vnanu_2014_10_5
Наведено аналіз сучасних даних літератури та власних досліджень авторів щодо хвороби сучасності - антиоксидант-індукованого стресу, який спричинює зміни структури нуклеїнових кислот, амінокислот, протеїнів, ліпідів та індукує розвиток онко-, кардіоваскулярних хвороб, аутизму, атеросклерозу, діабету тощо. Розглянуто механізми дії антиоксидантів на патологічні процеси в організмі людини і сучасні підходи до розроблення харчових продуктів, збагачених мікроелементами, а також шляхи подолання оксидативного стресу.
Попередній перегляд:   Завантажити - 392.278 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Полумбрик М. О. 
Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. І. Оксидативний стрес [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, О. М. Полумбрик, Я. Г. Бальон, О. Г. Резніков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 4. - С. 19-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_4_3
Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.799 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Полумбрик М.О. 
Альгінати в харчових технологіях [Електронний ресурс] / М.О. Полумбрик, В. М. Іщенко, А. О. Сірик, Костюк В. С. В.С., О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2014. - № 15. - С. 6-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2014_15_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.141 Mb    Зміст випуску     Цитування
5.

Полумбрик М. О. 
Галактоманани в харчових технологіях [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, В. С. Костюк, М. С Совко, Х. В. Омельченко, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2015. - № 18. - С. 43-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2015_18_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 916.959 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Омельченко Х. В. 
Комплекс йоду з β-циклодекстрином як функціональна добавка у технології варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / Х. В. Омельченко, М. О. Полумбрик, В. М. Пасічний, О. М. Полумбрик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 203-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_25
Попередній перегляд:   Завантажити - 348.241 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Полумбрик М. 
Хемілюмінесцентні і електрохімічні методи оцінки антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, Л. Баль-Прилипко, Х. Омельченко, О. Полумбрик // Продовольча індустрія АПК. - 2017. - № 3. - С. 35-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2017_3_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 447.907 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Полумбрик М. 
Оцінка антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, О. Полумбрик, В. Пасічний, Х. Омельченко, Л. Баль-Прилипко // Продовольча індустрія АПК. - 2016. - № 6. - С. 5-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2016_6_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 174.699 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського