Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Полумбрик О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8
|
1. |
Іщенко В. М. Використання бентонітів у харчовій промисловості [Електронний ресурс] / В. М. Іщенко, Т. П. Колотуша, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2013. - № 14. - С. 34-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2013_14_10
| 2. |
Резніков О. Г. Про- та антиоксидантна системи і патологічні процеси в організмі людини [Електронний ресурс] / О. Г. Резніков, О. М. Полумбрик, Я. Г. Бальон, М. О. Полумбрик // Вісник Національної академії наук України. - 2014. - № 10. - С. 17-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vnanu_2014_10_5 Наведено аналіз сучасних даних літератури та власних досліджень авторів щодо хвороби сучасності - антиоксидант-індукованого стресу, який спричинює зміни структури нуклеїнових кислот, амінокислот, протеїнів, ліпідів та індукує розвиток онко-, кардіоваскулярних хвороб, аутизму, атеросклерозу, діабету тощо. Розглянуто механізми дії антиоксидантів на патологічні процеси в організмі людини і сучасні підходи до розроблення харчових продуктів, збагачених мікроелементами, а також шляхи подолання оксидативного стресу.
| 3. |
Полумбрик М. О. Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. І. Оксидативний стрес [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, О. М. Полумбрик, Я. Г. Бальон, О. Г. Резніков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 4. - С. 19-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_4_3 Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
| 4. |
Полумбрик М.О. Альгінати в харчових технологіях [Електронний ресурс] / М.О. Полумбрик, В. М. Іщенко, А. О. Сірик, Костюк В. С. В.С., О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2014. - № 15. - С. 6-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2014_15_3
| 5. |
Полумбрик М. О. Галактоманани в харчових технологіях [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, В. С. Костюк, М. С Совко, Х. В. Омельченко, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2015. - № 18. - С. 43-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2015_18_10
| 6. |
Омельченко Х. В. Комплекс йоду з β-циклодекстрином як функціональна добавка у технології варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / Х. В. Омельченко, М. О. Полумбрик, В. М. Пасічний, О. М. Полумбрик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 203-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_25
| 7. |
Полумбрик М. Хемілюмінесцентні і електрохімічні методи оцінки антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, Л. Баль-Прилипко, Х. Омельченко, О. Полумбрик // Продовольча індустрія АПК. - 2017. - № 3. - С. 35-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2017_3_10
| 8. |
Полумбрик М. Оцінка антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, О. Полумбрик, В. Пасічний, Х. Омельченко, Л. Баль-Прилипко // Продовольча індустрія АПК. - 2016. - № 6. - С. 5-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2016_6_5
|
|
|