Пошуковий запит: (<.>A=Мостенська Т$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 44
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Мостенська Т. Г. Фізична достатність харчових продуктів як чинник забезпечення продовольчої безпеки [Електронний ресурс] / Т. Г. Мостенська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 5. - С. 87-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_5_12
|
2. |
Мостенська Т. Л. Проблеми ефективності виробництва хліба і хлібобулочних виробів [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, М. П. Сичевський, Т. Г. Мостенська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 2. - С. 64-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_2_9
|
3. |
Мостенська Т. Л. Перспективи розвитку ринку органічної продукції України [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, О. С. Ралко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 48. - С. 188-195. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_48_33
|
4. |
Мостенська Т. Л. Формалізація процесу розвитку інтеграційної взаємодії [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, Н. С. Скопенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 51. - С. 183-189. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_51_26 Запропоновано процедуру розвитку інтеграційної взаємодії, що представляє послідовність зміни етапів формування та розвитку інтегрованої системи, до основних із яких віднесено: доінтеграційний етап, етап виникнення регулярних зв'язків між окремими самостійними суб'єктами господарювання; етап появи взаємодії між самостійними суб'єктами господарювання на підставі розвитку довгострокових зв'язків, етап квазіінтеграції, етапи прогресивної та внутрішньої інтеграції, етап дезінтеграції.
|
5. |
Мостенська Т. Л. Вплив ціни на конкурентоспроможність продукціїї на ринку молока [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, М. П. Сичевський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 52. - С. 165-175. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_52_22 Розглянуто основні методи ціноутворення та розкрито чинники формування ціни на молоко та молочні продукти. Визначено проблеми забезпечення молоком і молочними продуктами населення України та показано вплив цінової політики на обсяги споживання молочних продуктів. Охарактеризовано стан ринку молочних продуктів в Україні та світі. Визначено особливості формування ціни на молоко та молочні продукти в Україні, показано динаміку цін на молоко-сировину та роздрібних цін на окремі види молочних продуктів. Охарактеризовано існуючі тенденції формування ціни на групи молочних продуктів. Зроблено висновок щодо необхідності спрямування державного регулювання на соціальний захист населення для забезпечення споживання молока та молочних продуктів на рівні раціональних норм.
|
6. |
Мостенська Т. Л. Суспільне здоров’я як об’єкт економічних досліджень [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, Г. О. Кундєєва // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 1. - С. 102-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_1_15
|
7. |
Мостенська Т. Г. Продовольча безпека на рівні домогосподарств [Електронний ресурс] / Т. Г. Мостенська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 1. - С. 121-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_1_17 Розглянуто стан продовольчої безпеки на рівні домогосподарств. Зазначено, що продовольча безпека на рівні країни не завжди гарантує продовольчу безпеку домогосподарства й окремих осіб у країні. Запропоновано класифікаційні ознаки вразливих груп населення. Проаналізовано динаміку витрат домогосподарств на харчові продукти, визначено структуру харчування домогосподарств, які мають різну кількість членів і дітей у їх складі, та найбільш вразливі категорії домогосподарств.
|
8. |
Мостенська Т. Л. Екологічний та природно-кліматичний ризики у системі забезпечення продовольчої безпеки країни [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, Н. С. Скопенко, Ю. В. Білан // Актуальні проблеми економіки. - 2015. - № 6. - С. 258-267. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2015_6_33 Оцінено екологічний та природно-кліматичний ризики як складові процесу забезпечення продовольчої безпеки країни. Визначено специфічні особливості екологічного та природно-кліматичного ризиків та досліджено екодеструктивні фактори впливу на стан екологічної безпеки. Встановлено, що екологічний та природно-кліматичний ризики, включаючи природні катаклізми, спричинені змінами клімату, зниженням якості та обмеженням доступності води, мають негативні наслідки не лише для екології та продовольчої безпеки, а й для економіки в цілому.
|
9. |
Мостенська Т. Л. Харчування як складова продовольчої безпеки [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, Г. О. Кундєєва // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 3. - С. 113-122. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_3_15 Розглянуто питання безпеки харчування в контексті продовольчої безпеки. Проаналізовано питання конкретизації співвідношення понять "продовольча безпека" та "безпека харчування", що надало можливість розглядати безпеку харчування як належний рівень харчування з точки зору білків, калорій, вітамінів і мінералів для всіх членів домогосподарства в будь-який час. Здійснено аналіз харчування за калорійністю та збалансованістю по основним макронутрієнтам і встановлено зв'язок між безпекою харчування та тривалістю життя в Україні. Застосування регресійного аналізу надало можливість визначити залежність між тривалістю життя та калорійністю тваринного походження і між тривалістю життя та споживанням м'яса і м'ясопродуктів.
|
10. |
Мостенська Т. Г. Соціально-відповідальний маркетинг як складова корпоративної соціальної відповідальності [Електронний ресурс] / Т. Г. Мостенська // Вісник Запорізького національного університету. Економічні науки. - 2016. - № 1. - С. 105-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vznu_eco_2016_1_15
|
11. |
Мостенська Т. Г. Ієрархія принципів соціально відповідального маркетингу [Електронний ресурс] / Т. Г. Мостенська // Вісник Східноєвропейського університету економіки і менеджменту. Серія : Економіка і менеджмент. - 2016. - № 1. - С. 66-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsuem_2016_1_10
|
12. |
Мостенська Т. Л. Концептуальні підходи до процесу прийняття управлінських рішень [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, І. В. Гриценко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2010. - № 35. - С. 187-193. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2010_35_40
|
13. |
Мостенська Т. Л. Основні підходи до визначення ризику при здійснені інтеграції [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, Н. С. Скопенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 45. - С. 177-184. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_45_32 Формування інтегрованих структур пов'язано з різними видами ризиків, які мають свою специфіку виникнення, прояву, аналізу, оцінки та управління. Запропоновано розглядати ризики відповідно до рівня їх виникнення (мікро-, мезо- та макрорівень). Наведено класифікацію ризиків інтеграційного процесу дозволяє виділити різновиди ризику, на які компанія має безпосередній вплив, та які є нерегульованими з боку суб'єктів господарювання, проте потребують аналізу та врахування під час прийняття обгрунтованих управлінських рішень щодо доцільності інтеграції.
|
14. |
Мостенська Т. Л. Продовольча безпека України та напрями її забезпечення [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, І. В. Федулова, Т. Г. Мостенська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 46. - С. 103-113. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_46_19 Розглянуто теоретичні підходи до визначення продовольчої безпеки. Це надало можливість визначити та охарактеризувати групи показників та індикаторів, що визначають стан продовольчої безпеки країни. Наведено розрахунки значень показників продовольчої безпеки України. Індикатори продовольчої безпеки наведено в динаміці за період з 2000 по 2010 рр. Визначено основні чинники впливу на продовольчу безпеку та охарактеризовано їх дію. Розраховано показники по трьом групах критеріїв, що надало можливість з'ясувати проблеми у забезпеченні продовольчої безпеки України. Визначено шляхи підвищення продовольчої безпеки країни.
|
15. |
Мокіна С. М. Формування команди з управління брендом роботодавця [Електронний ресурс] / С. М. Мокіна, Т. Л. Мостенська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 47. - С. 157-162. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_47_30 Розглянуто основні поняття управління брендом роботодавця. Визначено функції та принципи формування команди зі створення бренду роботодавця. Визначено роль бренду роботодавця у сприйнятті підприємства у зовнішньому середовищі. Обгрунтовано доцільність створення крос-функціональної команди для управління брендом роботодавця.
|
16. |
Скопенко Н. С. Забезпечення продовольчої безпеки через реалізацію концепції соціально-етичного маркетингу [Електронний ресурс] / Н. С. Скопенко, Т. Г. Мостенська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 6. - С. 41-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_6_7
|
17. |
Мостенська Т. Л. Побудова вертикальних організаційних структур при створенні об’єднань підприємств [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, В. В. Кудіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 6. - С. 72-79. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_6_11
|
18. |
Мостенська Т. Г. Витрати як економічна категорія та їх аналіз на ПАТ "Оболонь" [Електронний ресурс] / Т. Г. Мостенська, О. С. Ковтун // Молодий вчений. - 2016. - № 7. - С. 100-104. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2016_7_27
|
19. |
Мостенська Т. Л. Ризик-менеджмент як чинник забезпечення економічної безпеки підприємств [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, Ю. В. Білан, Т. Г. Мостенська // Актуальні проблеми економіки. - 2015. - № 8. - С. 193-203. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ape_2015_8_26 Розглянуто теоретичні підходи до визначення ризик-менеджменту та оцінювання ризиків. Визначено специфічні функції ризик-менеджменту і охарактеризована кожна з них. Запропоновано опис процесу ризик-менеджменту. Проаналізовано точки зору вчених на методи попередження та мінімізації ризиків. Проведений аналіз дозволив зробити висновки, що ухвалення управлінських рішень з урахуванням ризику дозволяє підвищувати ринкову стійкість підприємства та обгрунтовувати інноваційні рішення при веденні господарської діяльності. Розглянуто сфери виникнення ризиків на підприємствах. Визначено місце ризик-менеджменту в системі економічної безпеки підприємства.
|
20. |
Мостенська Т. Г. Екологічні загрози при виробництві харчових продуктів [Електронний ресурс] / Т. Г. Мостенська // Інтелект XXI. - 2015. - № 3. - С. 93-99. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/int_XXI_2015_3_14
|
| |