Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (3)Реферативна база даних (13)Книжкові видання та компакт-диски (10)
Пошуковий запит: (<.>K=СОЛОДОЩІ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

   Тип видання:   методичний посібник   
1.


Сказочные торты [Електронний ресурс]. - М. : РИПОЛ классик, 2006. - 64 с.. - (Вкусно и просто)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Кто не любит сладко поесть и крепко поспать? Вряд ли таких людей много на свете, просто не все готовы ради удовольствия потратить лишний часок на приготовление вкусных тортов со взбитыми сливками. Конечно, еда в десять раз вкуснее в чужом исполнении, но, во-первых, не у всех под рукой найдется человек, готовый на кулинарный подвиг ради вашей персоны, а во-вторых, может быть, не так и сложно выполнить нехитрые инструкции?



Кл.слова:
кулінарія -- солодощі -- рецепт

   Тип видання:   методичний посібник   
2.

Garrett, T.
Professional cake decorating [Electronic resource] / T. Garrett. - Hoboken : John Wiley & Sons, 2007. - 353 p.
Переклад назви: Професійні прикраси тортів

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


This textbook is designed for the serious study and mastery of cake decorating. The student can expect a guiding hand to take them from the most basic techniques of piping cake borders and roses to designing a tiered cake featuring advanced embroidery piping. Australian string and bridgework, overpiped and cushion lattice techniques, a three-dimensional pastillage structure, hand-sculpted sugar roses, full-size fruits and vegetables made from marzipan, beautiful handpainted flowers, or a life-size water pitcher decorated with stunning piping and embroidery work that is filled with exquisite and exotic gumpaste flowers.



Кл.слова:
солодощі -- прикраса -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
3.

Лазерсон, И. И.
Казахская кухня [Електронний ресурс] / И. И. Лазерсон. - М. : Центрполиграф, 2005. - 47 с.. - (Скорая кулинарная помощь)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Кочевой образ жизни казахов сформировал их главные требования к пище — компактность и длительность хранения. Сухие молочные концентраты, курт и сарса, скороспелые сыры, настоящий бешбармак, манты и лапша — это очень вкусно и энергетически емко. Сласти казахов недороги и просты в изготовлении — баурсак, чак-чак, бал-каймак — вы не сможете остановиться...



Кл.слова:
їжа -- рецепт -- солодощі -- кулінарія

   Тип видання:   методичний посібник   
4.
 


Кальтенбах, М.
Сладкая выпечка. Рецепты на любой вкус [Електронний ресурс] / М. Кальтенбах, Ф. Эрлет. - М. : АСТ-Пресс книга, 2004. - 137 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В нашей книге собраны самые лучшие рецепты для любого стола: от традиционных пирогов и печенья до душистых пряников и коврижек,нежных и рассыпчатых пирожных, изысканных тортов и бисквитов. Прекрасные иллюстрации и советы лучших кондитеров помогут любой хозяйке превратить свои идеи и фантазии в настоящие произведения кулинарного искусства.



Кл.слова:
кулінарія -- перепічка -- рецепт -- солодощі

   Тип видання:   науково-популярне видання   
5.
 


Weinstein, Bruce.
The Ultimate Frozen Dessert Book [Electronic resource] / Bruce Weinstein, Mark Scarbrough. - New York : HarperCollins, 2005. - 256 p
Переклад назви: Кинга десертів заморожених заготовок

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


In the ninth installment of the wildly popular Ultimate series, powerhouse cookbook authors Bruce Weinstein and Mark Scarbrough churn out more than 500 recipes and variations for all kinds of frosty treats, including a wide range of gelato, granita, sherbet, and semifreddo. And there's a whole chapter on cakes, pies, and other treats made with ice cream or gelato, whether home-made or store-bought! Bruce and Mark prove that when it comes to frozen desserts, ice cream is only the tip of the iceberg! Together, these two books make the ultimate compendium on frozen treats.



Кл.слова:
десерт -- їжа -- солодощі

   Тип видання:   науково-популярне видання   
6.

Yuh, Eagranie.
The chocolate tasting guide [Electronic resource] / Eagranie Yuh. - San-Francisco : Chronicle books, 2014. - 48 p
Переклад назви: Дегустація шоколаду: довідник

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Eagranie Yuh is a writer, speaker, teacher and chocolate expert. She abandoned a life of test tubes and beakers to pursue a career as a chocolatier. She blogs regularly at www.thewelltemperedchocolatier.com. Eagranie teaches chocolate-tasting classes in Vancouver and Seattle, including introductory workshops, master classes and chocolate-whiskey seminars. She is also a regular speaker on the subject of chocolate in the United States and Canada. She has spent the past three years cultivating relationships with chocolate makers across the world and has direct access to them. She is also an alumnus of Le Cordon Bleu Ottawa.



Кл.слова:
харчові технології -- кондитерські вироби -- солодощі -- шоколад
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського