Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>TJ=Товари і ринки. Сер. Техн. науки<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 65
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Голуб Б. 
Концепції управління безпечністю харчових продуктів / Б. Голуб // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 5-13. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено характеристику основних положень, структури, рекомендованих етапів впровадження сучасних концепцій управління безпечністю харчових продуктів. Здійснено порівняльний аналіз основних положень концепцій HARPC та HACCP. Охарактеризовано особливості застосування та документального оформлення впровадження концепцій VACCP та TACCP.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 + Р123.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Михайлова Г. 
Вимоги до безпечності постільних виробів з об'ємними наповнювачами / Г. Михайлова // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 14-24. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Представлено порівняльний аналіз вітчизняних і міжнародних нормативних документів щодо безпечності постільних виробів, до яких відносяться ковдри та подушки з об'ємними наповнювачами. Встановлено, що вимоги до цієї продукції та матеріалів, із яких вони виготовлені, мають деякі розбіжності в нормованих рівнях показників безпечності, що впливає на довіру споживачів і роботу підприємств України щодо виготовлення конкурентоспроможного товару.


Індекс рубрикатора НБУВ: М46

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Левицька С. 
Прогнозування якості швидкозамороженої капусти броколі / С. Левицька, С. Белінська, О. Мороз // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 25-33. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розроблено прогнозну модель якості швидкозамороженої капусти броколі, попередньо витриману 20 хв у 3 %-му розчині кухонної солі залежно від найбільш впливових факторів - терміну зберігання (r = -0,84), масової частки аскорбінової кислоти (r = 0,91), кількісного вмісту ізотіоціанатів (r = 0,93), загального вмісту а- і b-хлорофілу (r = 0,91).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Гончарова І. 
Адсорбційне очищення бюветної води від йонів Феруму(III) / І. Гончарова, Д. Головко // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 34-45. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Проаналізовано методи очищення води природних джерел. Фізико-хімічним аналізом встановлено склад зразків бюветної води Деснянського району м. Київ. Визначено загальну твердість, активну кислотність і вміст йонів Феруму(III) в бюветній воді. Обгрунтовано перспективність методу адсорбційного очищення бюветної води від надлишкових йонів Феруму(III) активованим вугіллям.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р121.5 + Н761.104

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Галиш В. 
Сорбційні властивості шкаралупи кісточок абрикоса / В. Галиш, Н. Чикун, Б. Пасальський // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 46-56. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Чурсіна Л. 
Класифікація технічного текстилю / Л. Чурсіна, О. Горач // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 57-67. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Проаналізовано особливості класифікації технічного текстилю та виявлено специфічні підходи щодо неї у різних країнах світу. Визначено основні класифікаційні ознаки та запропоновано власну класифікацію технічного текстилю, прийнятну для вітчизняних виробників.


Індекс рубрикатора НБУВ: М377

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Демченко В. 
Оцінка властивостей наповнювачів сумішей для мурування / В. Демченко // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 68-77. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Наведено порівняльну характеристику хімічного складу наповнювачів сумішей для мурування і результати досліджень їх властивостей. Показано переваги зольних мікросфер порівняно з натрійборосилікатними (НБС) і перлітом. Розроблено склади сумішей для мурування на основі зольних мікросфер. Досліджено їх фізико-механічні та теплоізоляційні властивості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н332.001

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Мережко Н. 
Модифікування паперу на основі небіленої целюлози силоксанами / Н. Мережко, К. Осауленко // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 78-88. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено склад і реакційну здатність паперу на основі небіленої целюлози щодо кремнійорганічних сполук з функціональними групами типу Si - OMe та Si - OH біля атома силіціума. Оцінено ступінь участі основних складових целюлози в процесах взаємодії із силоксаном і можливість керованої зміни структури паперу та його адсорбційної здатності до води в різних агрегатних станах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л779.01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Стретович С. 
Оптимізація складу паперу для білових товарів / С. Стретович, Т. Глушкова, В. Комаха // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 88-97. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Проаналізовано ефективність використання різних видів целюлози у виробництві паперу для білових товарів. Досліджено залежність основних експлуатаційних властивостей паперу від складу композиції целюлозного напівфабрикату. Наведено рівняння математичної моделі одержаних залежностей та вирішено завдання багатокритеріальної оптимізації з вибору компромісного співвідношення сульфатної листяної, сульфатної хвойної та сульфітної хвойної целюлози. Запропоновано оптимальний склад целюлозної волокнистої маси.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л779.2 + Л779.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Індутний В. 
Критерії оцінки якості ювелірних виробів з нефриту / В. Індутний, В. Юнда, К. Пірковіч // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 98-109. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Проведено оцінку якості та прогнозування вартості ювелірних виробів з природного нефриту на основі даних реального вітчизняного ринку. Представлено спеціальний протокол для обліку корисної інформації про їх якість, а також запропоновано асимптотичну модель для обрахування показників прогнозованої вартості. Наведено кілька прикладів вирішення експертних завдань.


Індекс рубрикатора НБУВ: М772

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Калайда К. 
Господарсько-товарознавча оцінка сортів перцю солодкого, районованих в Україні / К. Калайда, А. Заболотна, В. Пиркало // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 110-120. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Проаналізовано 65 сортів і гібридів перцю солодкого різних груп стиглості, внесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні. За комплексом товарознавчих і господарських показників визначено 10 найбільш конкурентоспроможних сортів перцю солодкого різних груп стиглості для забезпечення ринку високоякісною продукцією.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.66-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Чорна А. 
Оптимізація складу їстівного покриття для збереження свіжості хлібобулочних виробів / А. Чорна // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 120-132. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Наведено результати впливу складу їстівного покриття на органолептичні, фізико-хімічні та структурно-механічні показники якості хлібобулочних виробів. За допомогою планування багатофакторного експерименту отримано рівняння регресії для функцій відгуку - свіжості хлібобулочних виробів. Установлено, що найбільшою мірою на свіжість хлібобулочних виробів впливає концентрація желатину, а найменшою - концентрація гліцерину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Рудавська Г. 
Підвищення антиоксидантної активності відновлених напоїв антистресової дії / Г. Рудавська, І. Хахалєва // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 133-142. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Проаналізовано взаємозв'язок антиоксидантної та антистресової систем захисту організму людини. Визначено роль екзогенних антиоксидантів у системі захисту організму людини від стресу. Доведено наявність антиоксидантної активності (АоА) сухого екстракту цикорію та обгрунтовано шляхи її підвищення в сухих сумішах для відновлених напоїв антистресової дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л883 + Р123.82

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Антонюк І. 
Технологія збитих солодких страв підвищеної біологічної цінності / І. Антонюк // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 143-156. - Бібліогр.: 29 назв. - укp.

Розроблено технологію збитих солодких страв підвищеної біологічної цінності на основі гарбузового пюре, в яких визначено вміст мінеральних речовин: кальцію, калію, йоду, селену та феруму. Доведено: таку продукцію доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики дефіциту есенційних нутрієнтів, особливо йоду та селену.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Ланиця І. 
Якість посічених м'ясних виробів / І. Ланиця, Л. Гірняк // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 157-164. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розроблено нові посічені м'ясні напівфабрикати з додаванням горохового борошна та шроту і борошна із зерен амаранту. Запропоновано використання кваліметричного методу оцінювання якості продукції. Доведено, що заміна частини м'ясної сировини продуктами переробки зерна амаранту позитивно впливає на комплексні показники якості та органолептичні властивості напівфабрикатів і готових виробів після обсмажування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Антюшко Д. 
Безпечність харчових продуктів: новації стандарту ISO 22000:2018 / Д. Антюшко, Ю. Павлюченко, С. Вежлівцева // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 3. - С. 5-14. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Проаналізовано зміст міжнародного стандарту ISO 22000:2018, порівнюючи його з попередньою версією. Встановлено основні методологічні відмінності нової редакції, ефективність якої обумовлена використанням ризик-орієнтованого підходу, циклу PDCA на двох взаємодоповнюючих рівнях, посиленням уваги до лідерства, диференціацією основних понять і підвищенням сумісності з іншими системами управління.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я86 + Р123

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Бабій О. 
Моніторинг додержання антитютюнового законодавства в закладах ресторанного господарства / О. Бабій, К. Римаренко, М. Сидоров // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 3. - С. 14-22. - Бібліогр.: 25 назв. - укp.

Представлено результати моніторингу додержання закладами ресторанного господарства семи міст України - Києва, Житомира, Черкас, Харкова, Одеси, Львова, Івано-Франківська - Закону України N 2899-IV про заборону куріння в закритих приміщеннях. Проаналізовано причини порушення антитютюнового законодавства та запропоновано шляхи поліпшення ситуації, що склалася.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х8(4УКР)-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Шаповал С. 
Вимірювальний комплекс для діагностики реологічних і теплофізичних властивостей харчових продуктів / С. Шаповал // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 3. - С. 23-36. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Проаналізовано специфікації цифрового обладнання для вимірювання та моніторингу фізичних параметрів із можливістю підключення датчиків сторонніх виробників. Обгрунтовано вибір вимірювальної платформи вітчизняного виробництва. Наведено схему розробки цифрового багатофункціонального вимірювального комплексу й етапи його виробництва. Описано конструкцію та принципи роботи вимірювального комплексу. Наведено інтерфейс робочого столу та приклад проведення дослідження фізичних властивостей філе курки на розробленому вимірювальному комплексі MIG-1.4.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Михайлова Г. 
Біостійкість текстильних наповнювачів для постільних виробів / Г. Михайлова, І. Платонова, С. Бричка // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 3. - С. 37-49. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Досліджено біостійкість текстильних наповнювачів з натуральних білкових волокон для постільних виробів. Оцінено біоцидну активність препарату "Бактрим" і запропоновано його подальше використання в текстильній промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: М462 + М463

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Притульська Н. 
Порівняльні тестування продуктів для ентерального харчування / Н. Притульська, Ю. Мотузка // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 3. - С. 50-56. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Наведено підходи до розробки програми порівняльного тестування товарів відповідно до міжнародних вимог. Представлено результати порівняльного тестування продуктів для ентерального харчування та проаналізовано ризики споживачів при їх придбанні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.89

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського