Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (18)Журнали та продовжувані видання (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Сукманов В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 1 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 1998. - 266 с. - рус.

Представлено результати досліджень у галузі розробки та дослідження харчового й торговельно-технологічного устаткування - нових технологій виробництва продуктів харчування. Розглянуто окремі аспекти технічного рівня та якості устаткування, питання автоматизації виробничих процесів, приборні методи дослідження харчових продуктів. Запропоновано нові технології виробництва продуктів харчування, підвищення їх харчової цінності та поліпшення споживчих властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 4, т. 1 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 2000. - 223 с. - рус.

Наведено результати досліджень з галузі розробки та дослідження харчового та торговельно-технологічного устаткування, зокрема, нових технологій виробництва продуктів харчування. Розглянуто деякі аспекти технічного рівня та якості устаткування, автоматизацію виробничих процесів, приладові методи дослідження харчових продуктів, нові технології виробництва продуктів харчування, а також підвищення їх харчової цінності та поліпшення споживчих властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 4, т. 2 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі. - Донецьк, 2000. - 281 с. - рус.

Розроблено нові технології виробництва продуктів харчування. Досліджено технологічні процеси сучасних виробництв, якість продукції, наведено товарознавчу оцінку якості продукції. Розглянуто актуальні проблеми екології та управління техносфери Донецького регіону.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 5 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2001. - 297 с. - укp.

Розглянуто методичні передумови експериментальних досліджень шумових характеристик збивальних машин. Проаналізовано шумоутворення в герметичних високообертальних компресорах холодильних агрегатів. Досліджено процес сушіння плодів глоду в псевдозрідженому шарі. Запропоновано методики розрахунку раціональних апаратурних параметрів процесів підпресовки, формування та фарширування баклажанів, що забезпечують виробництво фаршированих напівфабрикатів з високими стабільними показниками якості механізованим способом. Охарактеризовано вплив домішки кріопорошку червоного столового буряка на дисперсність плазми у вершковому маслі, а також структурно-механічні властивості молочнобілкового концентрату зі сколотин. Висвітлено технологію виробництва пасти з гарбуза з підвищеним вмістом поліфенолів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сукманов В. А. 
Установки для сушки жидких пищевых продуктов и пути повышения их технического уровня / В. А. Сукманов; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк : ДонГУЭТ, 2001. - 172 c. - Библиогр.: 191 назв. - рус.

Исследована проблема повышения технического уровня и качества установок для сушки жидких пищевых продуктов. Рассмотрены конструктивные особенности, технические характеристики установок, выпускаемых Донецким заводом "Продмаш", ведущими зарубежными фирмами. Сформулированы основные направления повышения технического уровня отечественного оборудования. Приведены результаты научных исследований, направленных на повышение качества оборудования, выпускаемого заводом "Продмаш". Освещена экономическая эффективность внедрения полученных результатов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.4-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605873 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 6 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2001. - 209 с. - укp.

Обгрунтовано значення фізико-хімічних методів дослідження для вирішення теоретичних та аналітичних проблем харчових технологій на сучасному етапі. Розроблено технологію виробництва соусів емульсійного типу зі зниженим вмістом жирового компонента. Експериментально визначено оптимальні співвідношення компонентів у потрійній системі вода - олія - стабілізувальна домішка. Запропоновано рецептури нових десертних соусів з низьким вмістом жирів для вживання в раціонах харчування груп населення, що страждають від надмірної ваги тіла. Проаналізовано особливості термічного впливу різної тривалості на вміст поліфенольних сполук у напоях, виготовлених з яблук, та способи їх збереження під час технологічної переробки рослинної сировини. Розглянуто результати фізико-хімічного, біологічного аналізу коров'ячого та козячого молока та м'яких розсільних сирів. Досліджено вплив швидкості й інтенсивності охолодження білкового згустку на органолептичні та структурно-механічні характеристики молочно-білкового концентрату зі сколотин. Наведено рецептури заморожених картоплепродуктів, збагачених курячим яйцем, білково-соєвим концентратом та цибулею ріпчастою у різних кількостях. Висвітлено сучасний стан виробництва вітчизняних продуктів дитячого харчування та розглянуто можливість застосування екструзійної обробки крохмалемісткої сировини як основного структуроутворювального компонента злакових каш швидкого приготування для дитячого харчування.

приготування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 7 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2002. - 411 с. - укp.

Наведено результати досліджень у галузі розробки харчового і торговельно-технологічного устаткування, розробки нових технологій виробництва продуктів харчування. Розглянуто окремі аспекти технічного рівня та якості устаткування, автоматизацію виробничих процесів, приладові методи дослідження харчових продуктів. Описано нові технології виробництва продуктів харчування, підвищення їх харчової цінності та покращання споживчих властивостей. Висвітлено питання взаємодії поліфенольних речовин, що містяться у плодах чорноплідної горобини, з катіонами важких металів. Акцентовано увагу на проблемі підвищення якості хлібобулочних виробів з використанням нового сорту зернової культури "тритикале" та овочевих і фруктових домішок. Наведено характеристики стійкості емульсій, що зумовлюють їх органолептичні та споживчі властивості, термін зберігання. Проаналізовано технологію одержання борошняних формованих виробів з використанням цистозіри та еламіну, описано органолептичні, фізико-хімічні показники якості виробів.

Приведены результаты исследований в области разработки пищевого и торгово-технологического оборудования, разработки новых технологий производства продуктов питания. Рассмотрены отдельные аспекты технического уровня и качества оборудования, автоматизацию производственных процессов, приборные методы исследования пищевых продуктов. Описаны новые технологии производства продуктов питания, повышения их пищевой ценности и улучшения потребительских свойств. Освещены вопросы взаимодействия полифенольных веществ, содержащихся в плодах черноплодной рябины, с катионами тяжелых металлов. Акцентировано внимание на проблеме улучшения качества хлебобулочных изделий с использованием нового сорта зерновой культуры "тритикале", а также овощных и фруктовых примесей. Представлены характеристики устойчивости эмульсий, которые обусловливают их органолептические и потребительские свойства, срок хранения. Проанализирована технология получения мучных формированных изделий с использованием цистозеры и эламина, описаны органолептические, физико-химические показатели качества изделий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Обладнання та технології харчових виробництв : Темат. зб. наук. пр. Вип. 9 / ред.: В. О. Сукманов; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2003. - 304 с. - укp.

Наведено результати досліджень у галузі розробки харчового та торговельно-технологічного устаткування, нових технологій виробництва продуктів харчування. Розглянуто аспекти технічного рівня та якості устаткування, автоматизації виробничих процесів, методи дослідження харчових продуктів. Висвітлено теплоенергетичні характеристики побутових холодильників за реальних температурних умов їх експлуатації. Проведено статистичний аналіз показників якості електричних котлів для харчової промисловості. Описано нові технології виробництва продуктів харчування. Значну увагу приділено питанням підвищення якості харчових продуктів, проблемам забезпечення точності та надійності контролю якості кулінарної продукції.

Приведены результаты исследований в области разработки пищевого и торгово-технологического оборудования, новых технологий производства продуктов питания. Рассмотрены аспекты технического уровня и качества оборудования, автоматизации производственных процессов, методы исследования пищевых продуктов. Освещены теплоэнергетические характеристики бытовых холодильников в реальных температурных условиях их эксплуатации. Проведен статистический анализ показателей качества электрических котлов для пищевой промышленности. Описаны новые технологии производства продуктов питания. Значительное внимание уделено вопросам повышения качества пищевых продуктов, проблемам обеспечения точности и надежности контроля качества кулинарной продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Сукманов В. А. 
Сверхвысокое давление в пищевых технологиях. Состояние проблемы : Моногр. / В. А. Сукманов, В. А. Хазипов; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2003. - 167 c. - Библиогр.: 341 назв. - рус.

Проанализировано проблему использования сверхвысокого давления в пищевых технологиях. Приведены результаты исследований обработки жидких, желеобразных и твердых продуктов. Рассмотрены физико-химические аспекты метода обработки продуктов питания сверхвысоким давлением и особенности его воздействия на микроорганизмы и ферменты. Освещены механизмы воздействия сверхвысокого давления на биологические структуры и объекты. Описаны различные технологические процессы обработки продуктов питания сверхвысоким давлением.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.31

Шифр НБУВ: ВА635235 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Лавриненко Н. М. 
Компьютерное моделирование нестационарных процессов в инженерных расчетах : учеб. / Н. М. Лавриненко, В. А. Сукманов; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2007. - 269 c. - Библиогр.: с. 264 - рус.

Приведены сведения по компьютерному моделированию нестационарных процессов на основе метода конечных элементов. Освещены возможности применения программного комплекса ANSYS, предназначенного для решения в единой среде и на одной конечно-элементной модели задач прочности, теплофизики, электромагнетизма, гидрогазодинамики. Раскрыты проблемы анализа динамических систем, устойчивости инженерных конструкций, исследования нестационарных процессов теплопроводности применительно к теплообменным аппаратам, электронным устройствам, сварным соединениям, двухслойным цилиндрам.


Індекс рубрикатора НБУВ: К412.024я73-1

Шифр НБУВ: ВС44438 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Левіт І. Б. 
Теоретична механіка : підручник / І. Б. Левіт, В. О. Сукманов, В. Б. Гаркуша, І. О. Миронова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2008. - 421 c. - Бібліогр.: с. 416. - укp.

Викладено засади теоретичної механіки, зокрема, статики, кінематики та динаміки. Наведено інформацію про геометричне додавання та розкладання сил, умови рівноваги системи сил, способи визначення координат центрів ваги тіл, абсолютний, відносний і переносний рух точки, кінематичні рівняння Ейлера, закони механіки Ньютона, теорію коливань, теореми динаміки точки та механічної системи, принцип Даламбера, елементарну теорію удару.

Освещены основы теоретической механики, в частности, статики, кинематики, динамики. Приведена информация о геометрическом сложении и разложении сил, условиях равновесия системы сил, способах определения координат центров веса тел, абсолютном, относительном и переносном движении точки, кинематическом уравнении Эйлера, законах механики Ньютона, теории колебаний, теоремах динамики точки и механической системы, принципе Даламбера, элементарной теории удара.


Індекс рубрикатора НБУВ: В21я73-1

Шифр НБУВ: СО28128 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Лавриненко Н. М. 
Конечно-элементное моделирование в расчетах деталей машин. Теория и практика : учебник / Н. М. Лавриненко, В. А. Сукманов, Д. С. Афенченко, А. В. Шульга; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2006. - 472 c. - Библиогр.: с. 470 - рус.

Изложены теоретические сведения по формулировке метода конечных элементов. Рассмотрены теоретические и практические (с применением программного конечно-элементного комплекса ANSYS) варианты решений задач напряженно-деформированного состояния ферм и балочных конструкций, задач кручения стержней и задач напряженного состояния плоских и пространственных конструкций. Уделено внимане теоретическому и практическому решению задач для одно- и двумерного случая переноса тепла. Проанализированы одно- и двумерные конечные элементы высокого порядка.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж121 я73 + К412 я73 + К42 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО28896 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Нога И. В. 
Кинетика деградации биомолекул под действием высокого давления и температуры / И. В. Нога, В. М. Шаталов, В. А. Сукманов // Физика и техника высоких давлений. - 2004. - 14, № 2. - С. 74-85. - Библиогр.: 27 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813 + Л815.31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14388 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Зотова І. О. 
Раціональні параметри дії високого тиску для одержання яблучного пектину / І. О. Зотова, В. О. Сукманов // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 3-10. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено вплив високого тиску на сирі яблучні вичавки з метою збільшення виходу пектину, та визначено раціональні параметри тривалості обробки та величини тиску.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Соколенко А. І. 
Інтенсифікація тепло-масообмінних процесів в харчових технологіях : монографія / А. І. Соколенко, А. А. Мазаракі, О. Ю. Шевченко, В. А. Піддубний, В. О. Сукманов; ред.: А. І. Соколенко. - К. : Фенікс, 2011. - 534 c. - Бібліогр.: с. 526-529. - укp.

Розкрито теоретичне підгрунтя способів інтенсифікації тепло-масообмінних процесів в рідинних, газорідинних системах і системах з додаванням твердої фази на основі створення та підтримання перехідних процесів. Розглянуто питання моделювання гідродинаміки барботажних газорідинних систем за умов флуктуацій зовнішніх тисків. Описано гідродинамічні методи інтенсифікації масообмінних процесів. Значну увагу приділено питанням теплової, вакуумної обробки та обробки середовищ за умов різкого зниження тиску, а також за дії високих тисків. Акцентовано на основних ефектах осмотичного тиску, закономірностях його зміни за умов хімічних і біохімічних реакцій, на дослідженнях впливів осмотичних тисків на динаміку бродіння та визначення впливів на рівень летальних ефектів за умов вакуумування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА756860 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Гура А. В. 
Использование отходов пивоваренного производства : монография / А. В. Гура, В. А. Сукманов; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М. Туган-Барановского. - Донецк : ДонНУЭТ, 2012. - 227 c. - Библиогр.: с. 201-227 - рус.

Приведен комплексный анализ использования отходов пивоваренного производства. Проведен детальный обзор информационных источников, посвященных данной проблеме. Предложены математические модели процесса обработки пивной дробины и модели реакций биосистем на сушку. Приведена методика и техника эксперимента. Изложены способы переработки пивной дробины для последующего хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.094

Шифр НБУВ: ВА764704 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Сукманов В. О. 
Сучасні технології забезпечення якості харчових продуктів у процесі їх тривалого зберігання : монографія / В. О. Сукманов, С. А. Соколов, О. О. Декань, М. М. Севаторов, О. Ю. Шевченко, В. А. Піддубний; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. - 308 c. - укp.

Проаналізовано технології стабілізації харчової продукції та напоїв. Увагу приділено питанням, що стосуються інтенсифікації процесів тепломасообміну на основі перехідних процесів. Розкрито сучасні погляди на фізику вакууму, особливості моделювання й інтенсифікації масообмінних процесів у двофазних газорідинних середовищах. Досліджено впливи фізичних полів на мікрофлору. Розкрито теоретичні й історичні передумови, загальні принципи застосування високого тиску у харчовій промисловості. Показано вплив високого тиску на хімічні реакції, що визначають якість харчових продуктів. Визначено переваги й обмеження застосування високого тиску. Теоретично обгрунтовано створення обладнання для комплексної обробки продуктів харчування високим тиском та ультразвуком. Увагу приділено розробці дослідницької установки для вивчення комплексного впливу тиску, температури й ультразвуку на продукти харчування. Наведено результати експериментальних досліджень показників продуктів, які були піддані комплексній обробці високим тиском та ультразвуком.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА765247 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Соколов С. А. 
Теорія та практика застосування високого тиску у харчових технологіях : монографія / С. А. Соколов, В.О. Сукманов; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2012. - 376 c. - Бібліогр.: с. 336-375 - укp.

Проаналізовано технологічні принципи застосування високого тиску для обробки харчових продуктів з урахуванням мікробіологічних і якісних аспектів. Наведено теоретичний аналіз та основи математичного моделювання процесу обробки харчових продуктів високим тиском. Значну увагу приділено питанням розробки та створення дослідного обладнання і методик досліджень. Акцентовано на застосуванні оптичних методів досліджень харчових продуктів, що пройшли обробку високим тиском. Подано вичерпну інформацію щодо реалізації результатів теоретичних і експериментальних досліджень у виробничій галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА765847 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Сукманов В. О. 
Використання високого тиску в індустрії молока : монографія / В. О. Сукманов, В. Д. Малигіна, В. В. Кійко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2013. - 213 c. - Бібліогр.: с. 179-204 - укp.

Визначено сучасні тенденції розвитку молочної промисловості, спрямовані на підвищення якості продукту, що свідчить про доцільність та перспективність використання інноваційної технології паскалізації у процесі обробки молока. Обгрунтовано механізм дії високого тиску в поєднанні з температурною обробкою на інактивацію мікрофлори та зміну складових частин молока. Визначено раціональні режими паскалізації. Розроблено технологію обробки молока високим тиском із використанням встановлених раціональних параметрів. Доведено, що якість паскалізованого молока відповідає чинній нормативній документації, та встановлено гарантійний термін зберігання нового продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА775948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Левіт І. Б. 
Реологія харчових продуктів : підручник / І. Б. Левіт, В. О. Сукманов, Д. С. Афенченко; ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава : ПУЕТ, 2015. - 539, [1] c. - Бібліогр.: с. 535-[540] - укp.

Викладено наукові основи інженерної реології. Надано класифікацію реальних тіл і класифікацію дисперсних систем та їх структур. Наведено основні терміни та визначення реології, класифікацію неньотонівських систем. Описано основні рівняння напружень та деформацій реальних тіл, реологічні механічні моделі. Розглянуто властивості зсуву харчових продуктів і дисперсних харчових мас, компресійні властивості харчових продуктів, методи та прибори для вимірювання структурно-механічних характеристик харчових продуктів. Наведено структурно-механічні характеристики м'ясних продуктів, молока та молочних продуктів, сипучих продуктів і борошняних виробів, кондитерських продуктів. Розглянуто процес течії неньютонівських матеріалів по каналам різної форми. Показано можливості використання фізико-механічних властивостей під час розрахунку технологічних процесів, обладнання та контролю якості виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС58978 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського