Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>A=Применко В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Канунніков Б. Т. 
Основи пожежної безпеки авіапідприємств : Навч. посіб. для студ. вузів цив. авіації / Б. Т. Канунніков, В. К. Пастухов, В. І. Применко; Київ. міжнар. ун-т цив. авіації. - К., 1999. - 168 c. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Викладено теоретичні відомості про організацію забезпечення пожежної безпеки польотів повітряних кораблів цивільної авіації та пожежну небезпеку, динаміку розвитку пожеж, тактику і методи їх гасіння. Розглянуто способи рятування пасажирів повітряних кораблів, які потрапили в аварію. Наведено технічні дані пожежної техніки і спорядження та правила техніки безпеки.


Індекс рубрикатора НБУВ: О5н68 я73-1

Шифр НБУВ: ВА598634 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Применко В. І. 
Взаємозв'язок потужності ефективної дози зі щільністю забруднення після аварії на атомному реакторі / В. І. Применко, Б. Т. Канунніков, О. П. Жижченко, В. К. Пастухов // Вісн. Нац. авіац. ун-ту. - 2005. - № 1. - С. 144-147. - укp.

Встановлено аналітичну залежність потужності ефективної дози з віддаллю від місця аварії та щільністю забруднення території після аварії на атомному реакторі.


Ключ. слова: аварія реактора, забруднення радіоактивне, екологія радіаційна, реактор атомний
Індекс рубрикатора НБУВ: З47-082.03 + З42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Применко В. І. 
Розрахунок доз опромінювання населення в зоні зараження після аварії на атомному реакторі Чорнобильської атомної електростанції / В. І. Применко, Б. Т. Канунніков, В. А. Лук'янчиков // Вісн. Нац. авіац. ун-ту. - 2006. - № 2. - С. 11-113. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Установлено залежність рівня радіації на забрудненій території четвертої зони від часу. На базі виведеного рівняння модернізовано метод розрахунку потужності дози опромінення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р126.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Применко В. І. 
Рятувальні та інші невідкладні роботи в осередках ураження : Конспект лекцій / В. І. Применко, О. П. Жижченко, Б. Т. Канунніков; Нац. авіац. ун-т. - К., 2005. - 99 c. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Викладено основи організації та проведення рятувальних робіт, висвітлено заходи безпеки під час їх проведення, зокрема, за умов радіоактивного зараження, а також зараження шкідливими речовинами, масових пожеж, в зоні руйнувань, на комунально-енергетичних мережах.

Изложены основы организации и проведения спасательных работ, освещены мероприятия безопасности при их проведении, в частности, в условиях радиоактивного заражения, а также заражения вредными веществами, массовых пожарах, в зоне разрушений, на коммунально-энергетических сетях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц9-52я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА667723 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Применко В. І. 
Прогнозування наслідків радіаційного зараження у разі аварії на радіаційно небезпечних об'єктах / В. І. Применко, В. А. Лук'янчиков, А. В. Лук'янчиков // Вісн. Нац. авіац. ун-ту. - 2007. - № 1. - С. 10-13. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено методику моделювання стану радіоактивного забруднення в осередку зараження у разі аварії на радіаційно-небезпечних об'єктах на будь-який час після аварії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Б1 (4УКР) н6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Головко М. П. 
Дослідження конкурентопридатності соусів емульсійного типу, збагачених на селен / М. П. Головко, В. Г. Применко, Т. М. Головко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 5/11. - С. 42-48. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розраховано показники моделей якості соусів емульсійного типу, збагачених на органічні сполуки селену. Доведено доцільність використання дієтичних домішок у технології соусів типу "майонез" з метою їх збагачення засвоюваним селеном. Наведено комплексну оцінку якості нової продукції з емульсійною структурою. Визначено конкурентопридатність, перспективність виробництва та реалізації селен-збагачених емульсійних соусів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л981-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Запорожец А. И. 
Безопасность человека, природные и техногенные проблемы ХХ века : учеб. пособие для студентов, которые обучаются по специальностям "Электроэнергетика, электротехника и электромеханика", "Теплоэнергетика" / А. И. Запорожец, А. В. Пятова, Б. Д. Халмурадов, В. М. Заплатинский, В. И. Применко, В. А. Михайлюк, Т. Я. Коницула; ред.: А. И. Полукаров; Нац. техн. ун-т Украины "Киев. политехн. ин-т им. И. Сикорского". - Киев, 2018. - 198 c. - Библиогр.: 61 назв - рус.

Изложены теоретические положения по безопасности жизнедеятельности человека, дан анализ причин возникновения опасностей природного, техногенного и социального характера. Рассмотрены вопросы идентификации, анализа рисков. Освещены природные факторы, характер их проявления и действия на людей, животных, растения, объекты экономики, их классификация. Дана классификация чрезвычайных ситуаций, рассмотрены природные угрозы и их влияние на жизнь современного общества. Изучены виды техногенных опасностей и их последствий, приведена типология аварий на потенциально опасных объектах. Особое внимание уделено анализу потенциально опасных объектов в Украине и мире, их мониторингу. Рассмотрены вопросы паспортизации, идентификации и декларирования безопасности потенциально опасных объектов. Охарактеризованы социально-политические опасности, их виды и особенности. Изложены вопросы изучения риска, применения риск-ориентированного подхода для построения вероятностных структурно-логических моделей возникновения и развития опасных ситуаций. Рассмотрены основы менеджмента безопасности, правового обеспечения безопасности. Особое внимание уделено изучению международного законодательства по безопасности жизнедеятельности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц99 я73 + Р12 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА829856 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Головко М. П. 
Дослідження показників якості страв і кулінарних виробів на основі напівфабрикату з молюска прісноводного та їх змін під час зберігання / М. П. Головко, Т. М. Головко, А. О. Геліх, В. Г. Применко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 5. - С. 100-107. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л992.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Применко В. Г. 
Технологія кетчупу, збагаченого селеном / В. Г. Применко, А. О. Геліх, М. П. Головко, Т. М. Головко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 5. - С. 138-148. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розроблено технологію кетчупу, що містить сполуки органічного селену, та досліджено показники якості такого соусу. Як об'єкт дослідження обрано добавку дієтичну селен-білкову (ДДСБ) "Неоселен", кетчуп за класичною технологією виробництва та кетчуп збагачений селеном. Обгрунтовано доцільність застосування ДДСБ "Неоселен", що містить органічні сполуки Se, в технології харчової продукції (кетчупу). Розроблено технологію кетчупу з використанням ДДСБ "Неоселен". Проведено оцінювання органолептичних показників якості розробленої соусної продукції експертним методом, що доводить перспективність її виробництва. Досліджено мікробіологічні показники кетчупу з ДДСБ упродовж стандартних термінів придатності (45 діб). ДДСБ "Неоселен" має позитивний вплив на мікробіологічні показники якості соусу, що доведено однаковими результатами досліджень для соусу з добавкою та без неї. Виявлено антагоністичний вплив ДДСБ на досліджувані групи патогенних мікроорганізмів. Це додатково підтверджує доцільність використання ДДСБ у технології соусу. Досліджено відповідність органолептичних, фізико-хімічних показників якості розробленої продукції. Розроблений кетчуп задовольняє вимоги нормативно-технічної документації (СТБ 1000-96). Встановлено високу перспективність розробленої продукції за комплексним показником якості, прийнятним рівнями собівартості, патентної захищеності та задоволення потреб споживачів. Так, кетчуп "Селеновий" має показник конкурентопридатності 91,62 од. (max = 100 од.). Отримані дані складають основу для практичного впровадження технології виробництва кетчупу, збагаченого селеном, на підприємствах ресторанного господарства та харчової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Применко В. Г. 
Технології добавок дієтичних селен-білкових та соусів з їх використанням : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / В. Г. Применко; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків, 2019. - 22 c. - укp.

Науково обґрунтувано технології добавок дієтичних селен-білкових (далі - ДДСБ) та соусів з їх використанням. Висвітлено на підставі теоретичних досліджень наукові та практичні основи харчування сучасної людини, роль мінеральних речовин в її харчуванні, виявлено регіональний селенодефіцит в Україні та біологічне значення селену, способи корекції його недостатності. Розроблено технології ДДСБ "Сивоселен Плюс" та "Неоселен", що містять органічні сполуки Se. Доведено доцільність застосування розроблених ДДСБ в технології харчової продукції. Вперше описано токсикокінетику ДДСБ на прикладі модельних лабораторних тварин (білих лінійних статевозрілих щурів). Досліджено хімічний склад добавок, визначено та науково обґрунтовано їх функціонально-технологічні властивості. Розроблено технології соусів (майонезу, кетчупу та гірчиці) із використанням ДДСБ "Неоселен". Представлено органолептичні, фізико-хімічні показники якості та безпечності розробленої продукції, форми звꞌязку та структури системної води, що утримується харчовими системами соусів. Розроблено практичні рекомендації щодо застосування соусів "Селенових" в оздоровчому та лікувально-профілактичному харчуванні за умов Se-дефіцитних станів населення. Визначено рекомендовані норми їх вживання. Доведено доцільність та проведено комплекс заходів із впровадження технологій добавок дієтичних селен-білкових та соусів з їх використанням на підприємствах харчової промисловості та закладах ресторанного господарства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987 + Л991.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА441365 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського