Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (7)Книжкові видання та компакт-диски (41)Журнали та продовжувані видання (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Поліщук Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 59
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Поліщук Г. М. 
Інноваційна спрямованість інвестиційної діяльності - ефективний шлях розвитку нафтогазового комплексу / Г. М. Поліщук. - К. : Наук. світ, 2004. - 70 c. - Бібліогр.: 32 назв. - укp.

Висвітлено проблеми розвитку інноваційної діяльності у вітчизняному нафтогазовому комплексі. Проаналізовано особливості та взаємозв'язок інновацій та інвестицій, їх комплексний вплив на оновлення основного капіталу. Визначено шляхи інноваційної спрямованості ринкових перетворень.

Освещены проблемы развития инновационной деятельности в отечественном нефтегазовом комплексе. Проанализированы особенности и взаимосвязь инноваций и инвестиций, их комплексное влияние на обновление основного капитала. Определены пути инновационной направленности рыночных преобразований.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)305.652-55 + У9(4УКР)305.653-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА652667 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Поліщук Г.  
Кримінально-правова характеристика злочинів проти довкілля / Г. Поліщук // Право України. - 2003. - № 3. - С. 80-84. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х881.9(4Укр)118

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27747 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Кочубей О. В. 
Загальна технологія харчових виробництв та технологія галузі : Конспект лекцій / О. В. Кочубей, Г. Є. Поліщук. - К. : НУХТ, 2007. - 170 c. - Бібліогр.: с. 169. - укp.

Розглянуто сучасні технології харчової, зокрема молочної, промисловості. Подано інформацію про класифікацію, склад, властивості та вимоги до якості продовольчої сировини. Охарактеризовано харчові технології, способи механічної та теплової обробки сировини, принципи дії основного обладнання. Неведено загальні технологічні схеми виробництва молочних продуктів, а також продуктів із вторинної сировини. Розглянуто проблеми якості та обліку готових продуктів.

Рассмотрены современные технологии пищевой, в частности молочной, промышленности. Дана информация о классификации, составе, свойствах и требованиях к качеству продовольственного сырья. Охарактеризованы пищевые технологии, способы механической и тепловой обработки сырья, принципы действия основного оборудования. Приведены общие технологические схемы производства молочных продуктов, а также продуктов из вторичного сырья. Рассмотрены проблемы качества и учета готовых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я73-2

Шифр НБУВ: ВА686054 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Пономаренко Г. О. 
Особливості кваліфікації, розслідування та запобігання злочинам проти довкілля : навч.-метод. посіб. / Г. О. Пономаренко, О. І. Нікітенко, Г. С. Поліщук, К. Г. Костенко, С. В. Крючек; Херсон. нац. ун-т внутр. справ, Херсон. юрид. ін-т. - Херсон, 2007. - 68 c. - Бібліогр.: с. 37-40. - укp.

Висвітлено основні кримінологічні та кримінально-правові аспекти протидії екологічній злочинності в Херсонській області. Охарактеризовано географічні та природні особливості регіону як чинники екологічної злочинності, здійснено юридичний аналіз злочинів, що посягать на довкілля.

Освещены основные криминологические и криминально-правовые аспекты противодействия экологической преступности в Херсонской области. Охарактеризованы географические и природные особенности региона как фактора экологической преступности, осуществлен юридический анализ преступлений, посягающих на окружающую среду.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х881.9(4УКР)118 я7 + Х883.9(4УКР)711.18 я7 + Х894.9(4УКР)311.8я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА697936 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Скорченко Т. А. 
Технологія незбираномолочних продуктів : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей; Нац. ун-т харч. технологій. - Вінниця : Нова Кн., 2005. - 261 c. - Бібліогр.: с. 259-261. - укp.

Розглянуто класичні та нові технології обробки та виробництва незбираномолочних продуктів: питних видів молока та вершків, кисломолочних напоїв, сиру кисломолочного та виробів з нього, сметани, морозива, молочних десертів. Наведено апаратурно-технологічні схеми виробничого процесу, розроблені з використанням сучасного обладання та раціональних способів виробництва. Показано суттєвий вплив складу та властивостей використаних заквасок на якість кисломолочних напоїв, сметани та сиру кисломолочного. Встановлено основні вимоги щодо підбору мікроорганізмів у склад бактеріальних заквасок, особливо до культур-пробіотиків. Описано технології незбираномолочних продуктів, які базуються на використанні заквашувальних препаратів прямого внесення. Особливу увагу приділено обгрунтуванню технологічних параметрів виробництва незбираномолочних продуктів. Наведено технологію виробництва кисломолочних продуктів вітчизняного асортименту, а також їх нових видів з різними наповнювачами та домішками функціонального призначення. Розглянуто основні вади та встановлено причини недостатньої якості незбираномолочних продуктів і запропоновано заходи щодо її покращання. З урахуванням основних тенденцій розвитку галузі описано технології виробництва незбирономолочних продуктів з використанням сухих молочних консервів. Обгрунтовано доцільність впровадження стабілізаційних систем під час виробництва незбираномолочних продуктів десертної групи та морозива.

Показано можливості покращання технологічного процесу виробництва морозова на основі застосування нетрадиційної сировини. Встановлено вплив технологічних факторів на структуру морозива.

Рассмотрены классические и новые технологии обработки и производства цельномолочных продуктов: питьевых видов молока и сливок, кисломолочных напитков, сыра кисломолочного и изделий на его основе, сметаны, мороженого и молочных десертов. Представлены аппаратурно-технологические схемы производственного процесса, разработанные с использованием современного оборудования и рациональных способов производства. Показано существенное влияние состава и свойств используемых заквасок на качество кисломолочных напитков, сметаны и сыра кисломолочного. Установлены основные требования к подбору микроорганизмов в составе бактериальных заквасок, особенно к культурам-пробиотиков. Описаны технологии производства цельномолочных продуктов, основанные на использовании заквашевальных препаратов прямого внесения. Особое внимание уделено обоснованию технологических параметров производства цельномолочных продуктов. Представлены технологии производства кисломолочных продуктов отечественного ассортимента, а также их новых видов с различными наполнителями и добавками функционального назначения. Рассмотрены основные недостатки кисломолочных продуктов, установлены их причины и предложены пути улучшения качества готовой продукции. С учетом основных тенденций развития отрасли описаны технологии производства цельномолочных продуктов с использованием сухих молочных консервов. Обоснована целесообразность внедрения стабилизационных систем при производстве цельномолочных продуктов дессертной группы и мороженого.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА668338 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Поліщук Г. Є. 
Теоретичні основи технології харчових виробництв : текст лекцій / Г. Є. Поліщук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 106 c. - Бібліогр.: с. 104-105. - укp.

Розглянуто харчову технологію (ХТ) як науку, харчове виробництво як хіміко-технологічну систему. Висвітлено об'єкт, предмет і завдання ХТ. Охарактеризовано основні принципи харчових виробництв. Визначено умови рівноваги систем, описано структурно-механічні властивості харчових мас. Проаналізовано особливості реологічних характеристик дисперсних систем. Увагу приділено об'ємній деформації харчових мас. Показано місце води у деяких харчових продуктах, ферментів і білків у ХТ. Досліджено особливості використання пектинових речовин у ХТ.

Рассмотрены пищевая технология (ПТ) как наука, пищевое производство как химико-технологическая система. Освещены объекты, предмет и задачи ПТ. Охарактеризованы основные принципы пищевых производств. Определены условия равновесия систем, описаны структурно-механические свойства пищевых масс. Проанализированы особенности реологических характеристик дисперсных систем. Внимание уделено объемной деформации пищевых масс. Показано место воды в некоторых пищевых продуктах, ферментов и белков в ПТ. Исследованы особенности использования пектиновых веществ в ПТ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717407 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ораєвський В. М. 
Спостереження активних явищ на Сонці за допомогою космічного апарата КОРОНАС-Ф / В. М. Ораєвський, І. І. Собельман, І. О. Житник, В. Д. Кузнецов, А. І. Степанов, Г. М. Поліщук, П. М. Ковилін, О. О. Негода, В. Й. Драновський, Я. С. Яцків // Косм. наука і технологія. - 2003. - 9, № 2-3. - С. 3-9. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Описано комплексні спостереження в межах місії КОРОНАС-Ф, націленої на вивчення активних явищ у сонячній короні. Наведено основні риси таких експериментів: спектроскопія XUV-зображень з високим часовим і просторовим розділенням; спектроскопічні вимірювання в рентгенівському діапазоні; спектрофотометричні дослідження в рентгенівському та гамма-діапазоні; дослідження сонячних космічних променів. Обговорено та проаналізовано деякі нові спостережені дані про структуру та динаміку спалахів і про нестаціонарні явища на Сонці.


Індекс рубрикатора НБУВ: В625.475 + В631.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14846 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Попова І. В. 
Дослідження взаємодії білкових речовин з вуглеводами у молочно-цикорних сумішах / І. В. Попова, Г. П. Фещенко, Г. Є. Поліщук, Г. О. Лезенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 52-55. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено та проаналізовано взаємодію білкових речовин з вуглеводами цикорію у модельних молочно-цикорних сумішах для подальшого використання під час розроблення технологій цикорієвмісних молочних продуктів. Такі типи взаємодії встановлено за допомогою поляриметричних, хроматографічних та електрофоретичних методів в модельних системах та промислових зразках.


Ключ. слова: цикорій, молоко, білки, вуглеводи, електрофорез, питома поляризація
Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Поліщук Г. С. 
Клінічне обгрунтування варіанта тимпанопластики за "закритим" типом у хворих на хронічний гнійний середній отит з холестеатомою : Автореф. дис... канд. мед. наук : 14.01.19 / Г. С. Поліщук; АМН України. Ін-т отоларингології ім. О.С.Коломійченка. - К., 2003. - 20 c. - укp.

Розроблено та впроваджено до клінічної практики новий варіант "закритого" типу тимпанопластики, за яким має місце тимчасове видалення задньої стінки слухового проходу двома фрагментами у хворих на хронічний гнійний середній отит з холестеатомою. Запропоноване видалення дозволяє виконувати основні операції з меншим ризиком травмування важливих анатомічних структур, чим за традиційних втручань "закритого" типу. Розширення операційного поля забезпечує більш надійне видалення холестеатомний матрікс під контролем зору, а також полегшує техніку трансплантації тимпанопластичного клаптя. Розроблений варіант тимпанопластики "закритого" типу зменшує ризик післяопераційних ускладнень, забезпечує більш стійкі морфологічні та функціональні результати у віддаленому періоді після реконструктивно-відновних операцій на вусі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р685.366.011

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327483 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Поліщук Г. С. 
Кримінологічна характеристика та запобігання злочинам проти довкілля (за матеріалами Причорноморського регіону України) : Автореф. дис... канд. юрид. наук / Г. С. Поліщук; Київ. нац. ун-т внутр. справ. - К., 2006. - 20 c. - укp.

Досліджено стан довкілля в українському Причорномор'ї, особливості кримінально-правової охорони довкілля в Україні. Розкрито суть поняття екологічної злочинності та її ознаки, стан і тенденції. Здійснено порівняльний аналіз кримінологічних показників в Україні та Причорноморському регіоні. Висвітлено проблеми детермінації та латентності екологічної злочинності. Запропоновано заходи загальносоціального та спеціально-кримінологічного запобігання злочинам проти довкілля.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Х883.9(4УКР)711.18 + Х859(4УКР)03

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА343610 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Поліщук Г. В. 
Норма і варіативність у системі дифтонгів британського та американського варіантів англійської мови (на матеріалі лексикографічних джерел) : Автореф. дис... канд. філол. наук : 10.02.04 / Г. В. Поліщук; Київ. нац. лінгв. ун-т. - К., 2002. - 19 c. - укp.

Досліджено вільне фонемне варіювання (ВФВ) дифтонгів у кодифікованих вимовних нормах британського та американського варіантів сучасної англійської мови. Систематизовано інвентар ВФВ дифтонгів, якому надано лінгвістичну інтерпретацію. Встановлено зв'язок ВФВ дифтонгів у фонемних структурах слів з іншими його характеристиками (складовою, акцентною, морфемною), а також розміром слова у фонемах, етимологією. Доведено, що характерні особливості ВФВ дифтонгів залежать від дії цих чинників, які сприяють або обмежують варіювання у фонемних структурах слів. Виявлено спільні та відмінні риси процесу ВФВ дифтонгів у британському та американському варіантах. Визначено сучасні тенденції у фонемному варіюванні дифтонгів, зокрема, монофтонгізацію, звуження позицій вживання британських дифтонгів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш143.21-15 + Ш143.21-66

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА317718 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Поліщук Г. П. 
Методи навчання в українській школі (20 - 30-ті роки XX століття) : автореф. дис. ... канд. пед. наук: 13.00.01 / Г. П. Поліщук; Кіровогр. держ. пед. ун-т ім. В.Винниченка. - Кіровоград, 2010. - 20 c. - укp.

Проаналізовано особливості розвитку й становлення вітчизняної системи освіти 1920 - 1930 рр., нормативно-правові, науково-теоретичні й практичні особливості використання методів навчання в українських професійно-трудовій та політехнічній школах. Висвітлено погляди видатних представників педагогічної думки й освіти першої половини ХХ ст. Охарактеризовано трансформацію методів навчання у відповідності до мети та змісту шкільної освіти даного періоду, визначено переваги та недоліки використання окремих методів навчання. Запропоновано шляхи творчого використання позитивного історико-педагогічного досвіду за сучасних умов.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч33(4УКР)61 + Ч421.202

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА370715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Перцевий Ф. В. 
Технології харчової та кулінарної продукції з використанням білків молока : монографія / Ф. В. Перцевий, П. В. Гурський, С. Л. Юрченко, В. В. Полевич, Ю. О. Савгіра, М. О. Янчева, Г. Є. Поліщук; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 224 c. - Бібліогр.: с. 223-224. - укp.

Досліджено загальну характеристику та використання молочних білків у технології кулінарної продукції. Висвітлено технологію одержання білків з молока та визначено харчову та біологічну цінність молочного білка. Проведено наукове обгрунтування технології паст закусочних на базі сиру кисломолочного нежирного. Наведено рекомендації з використання паст закусочних у складі кулінарної продукції закладів ресторанного господарства. Проведено дослідження показників якості кулінарних виробів на базі молочного білка.

Исследованы общая характеристика и использование молочных белков в технологии кулинарной продукции. Освещена технология получения белков из молока и определена пищевая и биологическая ценность молочного белка. Приведено научное обоснование технологии паст закусочных на базе сыра кисломолочного нежирного. Приведены рекомендации по использованию паст закусочных в составе кулинарной продукции заведений ресторанного хозяйства. Проведено исследование показателей качества кулинарных изделий на базе молочного белка.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-33 + Л99-33

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА728774 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Бартковський І. І. 
Технологія морозива : навч. посіб. / І. І. Бартковський, Г. Є. Поліщук, Т. Є. Шарахматова, Л. Л. Туровська, І. С. Гудз; Нац. ун-т харч. технологій, Одес. нац. акад. харч. технологій. - К., 2010. - 246 c. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Наведено вітчизняну класифікацію морозива, вимоги до якості сировини та готової продукції відповідно до сучасної нормативної бази. Обгрунтовано технологічні режими основних технологічних операцій. Висвітлено особливості виготовлення окремих видів морозива із застосуванням сучасного обладнання, основні методи визначення якості морозива та розрахунки рецептур.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956я73

Шифр НБУВ: ВА734446 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Соколовська-Сергієнко О. Г. 
Активність антиоксидантних ферментів та фотосинтетичної асиміляції COBV2D листків озимої пшениці в умовах грунтової посухи / О. Г. Соколовська-Сергієнко, Д. А. Кірізій, Г. І. Поліщук // Физиология и биохимия культур. растений. - 2011. - 43, № 2. - С. 136-142. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Поліщук Г. Є. 
Вплив режимів термомеханічного оброблення на стан води в рослинній сировині та молочно-рослинних сумішах / Г. Є. Поліщук, А. В. Згурський, В. А. Михайлик, О. С. Парняков // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 71-75. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Наведено дослідження зміни фізико-хімічних показників гарбуза свіжого, порошку з гарбуза та молочно-гарбузових сумішей під впливом термомеханічного оброблення. Доведено можливість використання гарбуза як вологозв'язувального компонента у порівнянні з традиційно використовуваними стабілізаційними системами. Визначено рекомендовані режими приготування молочно-овочевих сумішей для виробництва морозива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Перцевой Ф. В. 
Дослідження граничного напруження зсуву білково-жирової емульсії на основі ядра насіння соняшника / Ф. В. Перцевой, Д. О. Бідюк, Г. Є. Поліщук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 100-102. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено вплив фізико-хімічних показників білково-жирової емульсії на основі гідротермообробленого ядра насіння соняшника на його граничне напруження зсуву.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.3-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Гулак О. В. 
Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива / О. В. Гулак, Г. Є. Поліщук, М. М. Антонюк // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 75-80. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки. Виявлено кількісну зміну контамінуючої мікрофлори екстрактів у процесі їх зберігання. Визначено наявність антимікробних властивостей для екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди. Доведено можливість застосування досліджених екстрактів у виробництві морозива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Поліщук Г. Є. 
Обгрунтування технологічних режимів одержання рослинних екстрактів для їх застосування у виробництві морозива / Г. Є. Поліщук, О. В. Гулак, Н. І. Вовкодав, Н. М. Бреус, Ф. В. Перцевий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 20-23. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Обгрунтовано вибір нових видів рослинної сировини для виробництва морозива на основі екстрактів. Досліджено ефективність екстрагування за різних технологічних параметрів (температура, тривалість, співвідношення компонентів системи) та розроблено математичну модель з метою прогнозування перебігу масообмінного процесу для кожного виду рослинного матеріалу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91 + Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Згурський А. В. 
Перерозподіл пектинових речовин в овочевій сировині при виробництві морозива / А. В. Згурський, Г. Є. Поліщук, І. О. Крапивницька // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 50-55. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Наведено результати досліджень щодо загального вмісту пектинових речовин у сировині з гарбуза та впливу механічного й теплового оброблення на деструкцію протопектину. Встановлено ступінь та характер подібної деструкції для різних видів сировини з гарбуза. Доведено можливість одержання морозива молочно-овочевого та овочевого з нормативними показниками без додаткового внесення стабілізаторів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського