Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (16)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Пак А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 30
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Панченко Е. В. 
Высокоинтенсивная магнитотерапия в лечении детей с синдромом нарушенного всасывания (дисахаридазная недостаточность, энтероцеллюлярный вариант) / Е. В. Панченко, А. Г. Пак, В. М. Степаненко // Вестн. физиотерапии и курортологии. - 2008. - 14, № 1. - С. 24-27. - Библиогр.: 13 назв. - рус.

Проведено лечение синдрома нарушенного всасывания у детей с применением высокоинтенсивной магнитотерапии. Выявлено улучшение всасывания, расщепления, нормализация иммунограммы, улучшение качества жизни у 51 % больных, выздоровление у 70 % детей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.413-54

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14976 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Сивков А. А. 
Динамический синтез ультрадисперсных кристаллических фаз системы C - N / А. А. Сивков, Е. П. Найден, А. Я. Пак // Сверхтвердые материалы. - 2009. - № 5. - С. 22-29. - Библиогр.: 7 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л463.8 + В333.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14159 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Пак А. О. 
Розробка процесу сушіння плодово-ягідної сировини змішаним теплопідводом зі штучним пороутворенням : автореф. дис... канд. техн. наук / А. О. Пак; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 19 c. - укp.

Розроблено процес зневоднення плодово-ягідної сировини за допомогою сушіння з використанням змішаного теплопідводу (ЗТП). Запропоновано два способи ЗТП-сушіння плодово-ягідної сировини, що грунтуються на створенні штучної пористості сировини під час підготовки до сушіння. У першому способі перед сушінням запропоновано вносити у подрібнену сировину метилцелюлозу та Na-карбоксиметилцелюлозу і спінювати, у другому - застосовувати капілярно-пористе тіло. Розроблено оригінальні експериментальні методики: спосіб визначення коефіцієнта поверхневого натягу в'язких розчинів; калориметричний метод визначення кількості вимороженої та невимороженої вологи. Досліджено внутрішні та зовнішні чинники процесу ЗТП-сушіння плодово-ягідної сировини. Визначено раціональну кількість домішок, ефективні способи підготовки сировини, питоме навантаження на функціональну ємність (ФЄ). Встановлено вплив температури сушильного агента, форми та розмірів ФЄ на процес ЗТП-сушіння плодово-ягідної сировини. Досліджено основні органолептичні та фізико-хімічні показники якості одержуваної продукції. Розроблено раціональні режими та технологічну схему переробки плодово-ягідної сировини. Створено ФЄ з плаваючою кришкою, розглянуто конструкційні особливості ЗТП-сушарки для сушіння плодово-ягідної сировини з піноутворенням.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА356384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Погожих М. І. 
Фізичні основи обробки сировини : навч. посіб. / М. І. Погожих, А. О. Пак; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 81 c. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Висвітлено фізичні основи змін властивостей сировини під час проведення гідромеханічних, механічних, теплових і масообмінних процесів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-1 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА745200 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Пак А. В. 
Формування товарознавчих властивостей заморожених пастоподібних напівфабрикатів на основі плодової сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / А. В. Пак; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 18 c. - укp.

Наведено товарознавчу характеристику вихідної сировини (яблук, абрикос, слив) за біохімічними, фізико-хімічними, хімічними показниками. Проведено оптимізацію споживчих властивостей та розроблено рецептури. Розроблено технологічну схему виробництва заморожених пастоподібних напівфабрикатів із слив, абрикос, яблук. Проведено якісні та кількісні дослідження вологи пастоподібних напівфабрикатів методами ЯМР-спекгроскопії, ДСК і низькотемпературної калориметрії. Досліджено якість заморожених плодових пастоподібних напівфабрикатів за органолептичними, хімічними, мікробіологічними та структурно-механічними показниками. Розраховано комплексну оцінку якості розроблених пастоподібних напівфабрикатів та економічну ефективність їх виробництва.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА376944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кокодий Н. Г. 
Алгоритмы обработки сигнала с решетчатого приемника для измерения характеристик лазерного излучения / Н. Г. Кокодий, А. О. Пак // Вісн. Харк. нац. ун-ту. Радіофізика та електроніка. - 2009. - № 853. - С. 37-44. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Рассмотрена разработка прибора для измерения распределения интенсивности в пучке оптического излучения, а также алгоритма обработки сигнала с приемника излучения. Предложен метод измерения распределения интенсивности оптического излучения с помощью болометрической решетки. Разработанные алгоритмы и реализующие их программы для обработки сигнала с измерительного преобразователя проверены экспериментально, подтверждена их работоспособность. Сравнительная характеристика алгоритмов, основанных на преобразовании Фурье и преобразовании Радона, показала возможность их использования на практике.


Індекс рубрикатора НБУВ: З996-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29137 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Погожих М. І. 
Внутрішні чинники процесу гідротермічної обробки круп з використанням принципів ЗТП-сушіння / М. І. Погожих, А. О. Пак, Т. В. Міщенко, М. В. Жеребкін // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2011. - № 5/3. - С. 60-64. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено внутрішні чинники процесу гідротермічної обробки круп з використанням принципів ЗТП-сушіння: вид сировини, тривалість замочування та проварювання сировини, температура проварювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.012

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Одарченко А. М. 
Дослідження змін вмісту каротиноїдів та вітаміну С фруктових начинок за різних температур зберігання / А. М. Одарченко, А. О. Пак, А. В. Євтушенко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 1/6. - С. 65-68. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Пак А. О. 
Дослідження стану вологи пастоподібних напівфабрикатів в процесі заморожування, розморожування, зберігання / А. О. Пак, А. В. Євтушенко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 3/10. - С. 54-56. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено кінетику температури під час заморожування та розморожування плодових напівфабрикатів-домішок в формі начинок. Досліджено зміни кількості вимороженої та невимороженої вологи в плодових напівфабрикатах-домішках в формі начинок в процесі зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Погожих М. І. 
Методика дослідження стану вологи в капілярно-пористих колоїдних тілах методом ЕПР-спінових міток / М. І. Погожих, І. С. Ромоданов, А. О. Пак // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2011. - № 2/6. - С. 22-24. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Описано методику дослідження меж поділу між формами зв'язку вологи в капілярно-пористих колоїдних тілах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-306.39

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Сивков А. А. 
О возможности динамического синтеза ультрадисперсных кристаллических фаз системы В - С - N в гиперскоростной плазменной струе / А. А. Сивков, А. Я. Пак // Сверхтвердые материалы. - 2010. - № 1. - С. 29-38. - Библиогр.: 8 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л463.4 + В333.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14159 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Пак А. О. 
Поглощение оптического излучения тонкими металлическими проволоками при сильном импульсном нагреве / А. О. Пак, Н. Г. Кокодий // Радиофизика и электроника. - 2011. - 2, № 4. - С. 92-95. - Библиогр.: 9 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: В341.334.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69398 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Пак А. О. 
Решетчатый приемник для измерения характеристик лазерного излучения / А. О. Пак, Н. Г. Кокодий // Вісн. Харк. нац. ун-ту. Радіофізика та електроніка. - 2011. - N 983, вип. 19. - С. 72-76. - Библиогр.: 6 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: З86-53-011

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29137 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Кокодий Н. Г. 
Теплофизические параметры решетчатого приемника лазерного излучения в широком диапазоне температур / Н. Г. Кокодий, А. О. Пак // Вісн. Харк. нац. ун-ту. Радіофізика та електроніка. - 2010. - № 927. - С. 36-42. - Библиогр.: 9 назв. - рус.

Рассмотрены тонкие проволоки, стоящие на пути распространения пучка лазерного излучения. Приведены результаты экспериментов с платиновыми проволоками диаметром 10 и 20 мкм и никелевой проволокой диаметром 40 мкм. Проведено экспериментальное исследование теплофизических свойств данных болометров (платина и никель) в диапазоне температур от комнатной до близкой к температуре плавления. Рассмотрена зависимость теплофизических параметров болометров от температуры, а также погрешность определения этих параметров. Измерены коэффициент теплообмена с внешней средой, фактор эффективности поглощения излучения в видимом диапазоне, постоянная времени остывания болометра. Проведена аппроксимация полученных данных полиномами.


Індекс рубрикатора НБУВ: З86-53-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29137 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Сивков А. А. 
Термографические исследования продукта динамического синтеза в системе C - N / А. А. Сивков, А. Я. Пак, И. А. Рахматуллин // Сверхтвердые материалы. - 2011. - № 3. - С. 46-54. - Библиогр.: 19 назв. - рус.

Приведены результаты поисковых исследований с помощью методов электронной сканирующей и просвечивающей микроскопии, термографии и ИК-Фурье-спектроскопии ультрадисперсного продукта, синтезированного в гиперскоростной струе углеродной электроразрядной плазмы в азотной среде. Исследования проведены с целью очистки продукта от примесных углеродных фаз и оценки термостойкости ковалентного нитрида углерода.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л463

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14159 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Погожих М. І. 
Функція розподілення потужності дисипативних структур всередині ФЄ під час ЗТП-сушіння / М. І. Погожих, А. О. Пак, М. В. Жеребкін // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 2/12. - С. 63-67. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Визначено аналітичний вигляд кінетики вологовмісту, густини, теплопровідності, теплоємності, розподілення потужності внутрішніх джерел теплоти всередині ФЄ як функцій координат, часу та температури сушильного агенту. Одержано аналітичний вид функції розподілення потужності дисипативних структур.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л823.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Погожих М. І. 
Дослідження системної вологи крохмалю зернових культур методом ЕПР / М. І. Погожих, А. О. Пак, А. В. Пак, М. В. Жеребкін // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 5/6. - С. 62-66. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Відзначено актуальність розвитку фундаментальних уявлень про форми, структуру та стан води в харчових системах. Обгрунтовано введення для води харчової системи нового терміну "системна вода". Запропоновано для харчових систем створити базу даних за компонентами. За допомогою методу ЕПР-спінових міток досліджено кінетику видалення вологи з крохмальної губки з різною мольною концентрацією.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л851.2-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Кокодий Н. Г. 
Прямые и обратные задачи теплопередачи в лазерной технике и метрологии : монография / Н. Г. Кокодий, В. А. Свич, В. А. Тиманюк, С. В. Погорелов, А. О. Пак, Ли Чженьхуа; Харьк. нац. ун-т им. В.Н. Каразина, Нац. фармац. ун-т. - Харьков : ХНУ им. В.Н. Каразина, 2012. - 237 c. - рус.

Рассмотрены тепловые эффекты, возникающие при взаимодействии лазерного излучения с веществом, и методы измерения характеристик и параметров лазерного излучения, основанные на решении обратных задач теплопередачи. Описаны наиболее часто использующиеся методы измерения мощности и импульсной энергии лазерного излучения, распределения энергии в лазерном пучке, расходимости пучка, временных параметров лазерных импульсов, параметров поляризации излучения. Дана общая характеристика прямых и обратных задач теплопередачи применительно к измерению энергетических и временных характеристик лазерного излучения. Исследованы прямые задачи о нагреве излучением плоских приемных элементов и обратных задач, из решения которых можно получить информацию о мощности излучения в моменты времени, значительно меньшие тепловой постоянной времени приемника. Рассмотрены методы измерения распределения интенсивности в пучке излучения, основанные на анализе распределения температуры в плоском приемном элементе (полоске или квадратной пластине), нагреваемом излучением. Описаны методы измерения характеристик лазерного излучения с помощью проволочных решетчатых приемников - измерение распределения интенсивности излучения в пространстве, измерение параметров поляризации излучения и измерение формы импульса излучения. Проанализированы методы измерения параметров линейной и эллиптической поляризации лазерного излучения решетчатыми приемниками. Предложен метод измерения распределения интенсивности в пучке излучения с использованием ножа, движущегося поперек пучка с известной скоротью.


Індекс рубрикатора НБУВ: З86-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА776740 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Гасанова А. 
Влияние эламина и стевиозида на поверхностное натяжение яичной массы / А. Гасанова, А. Пак, Г. Дюкарева // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 89-97. - Библиогр.: 20 назв. - рус.

Проведены исследования по обогащению бисквита йодом и замене в его рецептурах сахара стевиозидом для профилактики сахарного диабета и заболеваний щитовидной железы. Полученные данные показали, что эти добавки снижают поверхностное натяжение яичной массы, повышая этим качество бисквита.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л868-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Пак А. О. 
Методи вимірювання енергетичних характеристик потужного лазерного випромінювання гратчастими болометричними приймачами з урахуванням нелінійних ефектів : автореф. дис. ... канд. фіз.-мат. наук : 01.04.01 / А. О. Пак; Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. - Харків, 2014. - 20 c. - укp.

Висвітлено розвиток методів вимірювання просторово-енергетичних, поляризаційних та часових характеристик і параметрів потужного лазерного випромінювання за допомогою гратчастого болометричного приймача. Дослідження спрямоване на підвищення якості та точності розв'язання зворотної задачі відновлення розподілу інтенсивності випромінювання за рахунок розвитку методів оброблювання результатів вимірювань і методів комп'ютерного моделювання. Для вдосконалення методів відновлення енергетичного розподілу інтенсивності випромінювання розроблено алгоритми оброблювання сигналів із гратчастого приймача на основі інтегрального перетворення радона. Запропоновано спосіб оцінювання показників якості відновлення, який базується на порівнянні вихідної та відновленої функцій розподілу інтенсивності. Показано необхідність урахування залежності теплофізичних параметрів болометрів від температури з метою підвищення точності одержуваних результатів та їх надійності. Набули подальшого розвитку методи вимірювання напрямку лінійної поляризації та форми імпульсу, тривалість якого набагато менша за теплову постійну часу.


Індекс рубрикатора НБУВ: З86-53-011

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА406385 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського