Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Осейко М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13

      
Категорія:    
1.

Осейко М. І. 
Технологія рослинних олій : Підруч. / М. І. Осейко; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Варта, 2006. - 279 c. - Бібліогр.: с. 210-215. - укp.

Розглянуто сучасні технології зберігання й підготовки олійної сировини, видобутку й очищення рослинних олій та екстрактів. Показано вплив механічних, дифузійних і дифузійно-теплових процесів на структуру олієвмісного матеріалу. Наведено відомості про хімічний, жирнокислотний та ізомерний склад вихідної сировини, описано її структуру. Визначено властивості рослинних і модифікованих олій. Проведено порівняльний аналіз складу рослинних і не генетично модифікованих олій і жирів. Представлено методи проведення технохімконтролю виробництва, визначення якості та безпечності олійної сировини й рослинних олій. Розглянуто проблему дефіциту рослинного білка та сучасні технології одержання нових видів білкових і білково-ліпідних продуктів.

Рассмотрены современные технологии храненния и подготовки масляного сырья, добычи и очищения растительных масел и экстрактов. Показано влияние механических, дифузионных и дифузионно-тепловых процессов на структуру маслосодержащего материала. Приведены сведения о химическом, жирнокислотном и изомерном составе исходного сырья, описана его структура. Определены свойства растительных и модифицированных масел. Проведен сравнительный анализ состава растительных и не генетически модифицированных масел и жиров. Представлены методы проведения технохимконтроля производства, определения качества и безопасности маслянного сырья и растительных масел. Рассмотрена проблема дефицита растительного белка и современные технологии получения новых видов белковых и белково-липидных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА678611 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Осейко М. І. 
Вплив фосфатовмісних добавок на окиснення ліпідів варених ковбас / М. І. Осейко, І. М. Страшинський, Г. І. Гончаров // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 29-32. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати досліджень впливу фосфатовмісних домішок на окиснення ліпідів варених ковбас. Установлено, що в ході технологічного процесу окиснювальні змінення ліпідів прискорюються. Доведено, що використання розробленої фосфатної суміші як окремо, так і у складі харчової композиції підвищує стійкість м'ясних систем до окиснення, сприяє зменшенню вмісту продуктів окиснення у готових м'ясних виробах та поліпшує якісні показники їх.


Ключ. слова: технологія, якість, модельні варені ковбаси, фосфатна суміш, харчова композиція, термін зберігання, окиснювальні процеси
Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Осейко М. І. 
Перспективи виробництва фосфоліпідовмісних продуктів із заданими функціонально-технологічними властивостями / М. І. Осейко, Є. І. Шеманська, Т. М. Геращенко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 27-30. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Визначено фізико-хімічні показники, груповий і жирнокислотний склад вітчизняних фосфоліпідовмісних продуктів, що одержані з рослинних олій. Досліджено процес екстракції фосфатидних концентратів із метою селективного виділення фракцій фосфоліпідів функціонального призначення, визначено їх оптичні характеристики та фізичні показники. Вивчено фактори, які впливають на ефективність та селективність фракціонування фосфоліпідів та експериментально визначено раціональні режими процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Осейко М. І. 
Дослідження фосфоолієвмісних матеріалів і місцел у системі КТІОЛ / М. І. Осейко, Є. І. Шеманська, Т. М. Геращенко // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 5-7. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Визначено уточнені дані складу та якості фосфоолієвмісних продуктів вітчизняного виробництва. Досліджено раціональні режими процесу фракціонування в області заданих параметрів (гідромодуль, тривалість, добавка) та вплив добавок КТІОЛ на оптичні характеристики та фізичні показники місцел фосфоліпідів з метою поліпшення колірності кінцевих продуктів та збільшення виходу гідрофільної фракції фосфоліпідів. З використанням модельних систем та експериментальних даних виявлено раціональні умови фракціонування фосфоолієвмісного матеріалу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-34

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Осейко М. І. 
Окиснювальна стабільність лляної олії та фосфоліпідного жирового продукту підвищенної біологічної цінності / М. І. Осейко, Є. І. Шеманська, О. Л. Скачко, Т. А. Лазаренко // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 65-70. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень антиоксидантної властивості фосфатидних концентратів та домішки КТЮЛ-ДТК в модельних розчинах лляної олії. Встановлено явище синергізму антиоксидантної дії фосфоліпідів і домішки за концентрацій 0,1 - 0,5 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.128

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Іщенко В. М. 
Синтез хлоридних комплексів кадмію і бісмуту з нітрогенвмісними органічними катіонами / В. М. Іщенко, О. П. Перепелиця, М. І. Осейко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 43. - С. 58-61. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г272.4-4 + Г275.3-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Левчук І. В. 
Технологічні аспекти визначення і розподілу пестицидів в оліях, макусі та шроті / І. В. Левчук, М. І. Осейко, В. А. Кіщенко, О. А. Литвиненко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 6/11. - С. 41-45. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Розглянуто проблему визначення та дослідження пестицидів. Показано необхідність здійснення моніторингу та оперативного реагування на критичні точки вмісту пестицидів в олійних культурах і продуктах їх переробки. Досліджено розподіл залишкових кількостей металаксилу, імідаклоприду та тіаклоприду в насінні соняшнику, олії пресовій нерафінованій, макусі, олії екстракційній та шроті.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12-1 + Л782.120.9-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Левчук І. В. 
Безпечність застосування поліетилентерефталатової (ПЕТ) упаковки у виробництві рослинних олій / І. В. Левчук, В. А. Кіщенко, М. І. Осейко, В. К. Тимченко, К. В. Куниця // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 6/10. - С. 27-31. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Показано необхідність контролю рослинних олій, упакованих в ПЕТ-пляшки, на вміст фталатів та особливості визначення фталатів у рослинних оліях. Наведено відомості щодо міграції фталатів з пакувального матеріалу у рослинні олії. Розроблено та впроваджено процедуру очищення забруднених зразків з використанням неорганічного адсорбенту флорісилу. Підтверджено необхідність моніторингу вмісту фталатів у рослинних оліях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.8-3

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Осейко М. І. 
Характеристика мийних розчинів первинної обробки вовни / М. І. Осейко, Т. І. Романовська, Д. О. Ляховецький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 5. - С. 237-241. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто показники, що характеризують дію мийних розчинів первинної обробки вовни. Досліджено критичну концентрацію міцелоутворення та поверхневу активність водних розчинів мийних засобів "Сульсид-МПШ" і лауретсульфату натрію (Sles 70). Встановлено вплив на вказані показники добавки спирту етилового і диметилсульфоксиду до розчинів Sles 70. Дослідження довело, що миючий засіб "Сульсид-МПШ" має найвищу поверхневу активність і найменше значення критичної концентрації міцелоутворення. Добавка спирту етилового 1 % об. і диметилсульфоксиду до 0,1 % мас. до водних розчинів Sles 70 несуттєво збільшує критичну концентрацію міцелоутворення та знижує поверхневу активність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л785.3 + М330.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Осейко М. І. 
Функціональний продукт у концепції ендоекології здоров'я / М. І. Осейко, Т. І. Романовська, В. І. Шевчик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 192-203. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Проаналізовано роль жирних кислот омега-3 і холестерину в функціональних продуктах. Розглянуто концепцію ендоекології здоров'я з використанням системи КТІОЛ. Враховано реабілітаційну функцію їжі і води за рахунок лікувально-профілактичної дії есенціальних нутрієнтів, а також необхідність індивідуального і комплексного підходу до організму людини. Вперше запропоновано концепцію техне з використанням системи КТІОЛ-II для геронтологічної профілактики офтальмологічних захворювань. На основі теоретичних і експериментальних досліджень обгрунтовано масляну композицію КТІОЛ-ЛС2. Розроблено новий функціональний продукт КТІОЛ-БІО для використання в холестериновій дієті й оздоровчо-лікувальному харчуванні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. 27-28 верес. 2010 р. : тези доп. Ч. 2 / ред.: А. І. Українець, В. О. Колосюк, С. Б. Буравченкова, С. І. Береговий, О. В. Степанюк, М. Г. Кітов, Н. М. Салатюк, Ю. М. Корж, А. О. Заїнчковський, О. П. Сологуб, Л. М. Чернелевський, Т. Л. Мостенська, О. О. Шеремет, Т. А. Говорушко, М. А. Міненко, А. М. Король, М. А. Мартиненко, О. М. Полумбрик, С. І. Шульга, О. В. Грабовська, Є. Є. Костенко, Л. Ю. Шапран, Є. С. Смірнова, Т. Ф. Цімох, О. М. Якименко, В. С. Гуць, О. П. Слободян, В. М. Логвін, Л. В. Пешук, Г. Є. Поліщук, М. І. Осейко, В. М. Таран, В. Г. Мирончук, В. М. Ковбаса, В. І. Дробот, А. М. Дорохович, О. І. Шаповаленко, О. В. Карпов, Г. О. Сімахіна, В. Ф. Доценко, Л. В. Левандовський, М. О. Прядко, С. М. Балюта, О. Г. Мазуренко, А. І. Соколенко, Б. Д. Коваленко, О. І. Некоз, О. О. Серьогін, А. П. Ладанюк, В. В. Самсонов, О. Ю. Шевченко, Н. В. Акутіна, Н. М. Пушанко, А. В. Шаран, В. Л. Зав'ялов; "Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи", міжнародна науково-практична конференція. - Б.м., 2010. - 113, [1] c. - укp. - рус.

Представлено програму та матеріали міжнародної науково-практичної конференції "Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи". Розглянуто проблеми удосконалення існуючих та створення нових енерго- та ресурсоощадних технологій для виробництва харчових продуктів на основі сучасних фізико-хімічних методів, використання нетрадиційної сировини, новітнього технологічного та енергозберігаючого обладнання, підвищення ефективності діяльності підприємств. Рекомендовано для науковців і дослідників, які займаються зазначеними проблемами у харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я431(0) + Р123 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11837/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
12.

Романовська Т. І. 
Основні вимоги до систем управління безпечністю промислового харчового виробництва / Т. І. Романовська, М. І. Осейко, Н. І. Романовська, Н. О. Романовський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2022. - 28, № 2. - С. 7-23. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Розгллянуто базові санітарно-гігієнічні вимоги (СГВ) до промислового виробництва харчового продукту. Виконання СГВ спрощує впровадження на підприємстві систем управління безпечністю й якістю продукції, таких як ISO 22000, FSSC 22000, НАССР, IFS, BRC, SQF, Global GAP, а також стандартів країн і корпорацій Datch HACCP. СГВ є підгрунтям для згаданих систем управління безпечністю. СГВ до виробничих процесів розкрито у принципах кодексу Аліментаріус, процедурах належної виробничої практики GMP і стандартних санітарних робочих процедурах ССРП. Мінімальні базові вимоги щодо підтримання гігієни виробничих процесів і середовищ, недопущення потрапляння небезпечних речовин у продукт чи дії небезпечних чинників на продукт викладено у GMP або у ССРП. Для підприємства необхідно деталізувати кожний етап надходження матеріальних потоків від постачальника на виробництво, на самому виробництві та на шляху до споживача, надавати інформацію споживачеві про умови поводження з продуктом після розпаковування і до споживання. Відстеження безпечності продукту здійснюють "від лану до столу". Проведено аналіз базових СГВ щодо безпечності харчових продуктів, які закладено в сучасних стандартах щодо безпечності харчового продукту, виробленого промисловим способом. Стандартні санітарні робочі процедури виробництва харчового продукту забезпечують якість і безпечність продукту на всіх етапах виробництва. СГВ обумовлюють розташування й облаштування виробничих приміщень, оснащення засобами контролю, правила очищення обладнання та поводження з відходами, політику щодо культури роботи персоналу. Санітарно-гігієнічні процедури на кожному харчовому підприємстві є деталізованими щодо послідовності виконання та переліку відповідальних осіб і необхідні для сталого виробництва безпечного харчового продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я86 + Р123.9-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
13.

Романовська Т. І. 
Фізичні аспекти утворення олійних гелів / Т. І. Романовська, М. І. Осейко, Н. О. Романовський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2022. - 28, № 4. - С. 118-126. - Бібліогр.: 125 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л788.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського