Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Омельчук Є$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Омельчук Є. О. 
Скринінг продуцентів целюлолітичних ферментів серед мезофільних та термотолерантних мікроміцетів / Є. О. Омельчук, В. О. Красінько, О. О. Іванов, І. О. Твердохліб, А. П. Капічон, В. Л. Айзенберг, В. І. Стойко // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 46-49. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Здійснено багатоступеневий скринінг серед штамів мезофільних та термотолерантних мікроміцетів на здатність їх до синтезу спектра целюлолітичних ферментів. Для подальшого дослідження відібрано найбільш активні штами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*871

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Омельчук Є. О. 
Аналіз супутніх ферментативних активностей у термотолерантних штамів мікроміцетів - продуцентів целюлолітичних ферментів / Є. О. Омельчук, Ю. Ю. Лапська, В. О. Красінько, В. Л. Айзенберг, В. І. Стойко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 12-16. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Здійснено аналіз супутніх ферментативних активностей (полігалактуроназної, пектинестеразної, інуліназної) серед термотолерантних мікроміцетів різних таксономічних груп, які мають високу ендолюканазну активність. Визначено штами мікроміцетів, які можна використовувати як потенційні продуценти целюлолітичних ферментних препаратів комплексної та спрямованої дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Лапська Ю. Ю. 
Підбір оптимального складу поживного середовища та умов культивування Aspergillus sp. 262 - продуцента ферментів целюлолітичного комплексу / Ю. Ю. Лапська, Є. О. Омельчук, Ю. М. Пенчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 50. - С. 36-40. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.571*725.111.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Омельчук Є. О. 
Використання целюлолітичних ферментних препаратів для отримання яблучного пектину / Є. О. Омельчук, В. О. Красінько, І. О. Крапивницька, С. О. Сирчин // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 51. - С. 14-20. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено можливість використання целюлолітичних ферментних препаратів для підвищення виходу пектину під час обробки пектиновмісної сировини на стадії гідратування. Встановлено вплив концентрації ферментного препарату на вихід пектину, його ступінь етерифікації та молекулярну масу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848 + Л913.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Омельчук Є. О. 
Біотехнологія целюлолітичних ферментних препаратів термотолерантних мікроміцетів родів Aspergillus i Corynascus : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 03.00.20 / Є. О. Омельчук; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2016. - 22 c. - укp.

Дисертаційна робота присвячена розробленню технологій целюлолітичних ферментних препаратів на основі штамів термотолерантних мікроміцетів Aspergillus sp. 262, Corynascus sp. 2006 327н і практичного використання таких ферментних препаратів у технології одержання яблучного пектину. Термотолерантні штами-продуценти целюлолітичних ферментів Aspergillus sp. 262, Corynascus sp. 327н відібрані в результаті ступеневого скринінгу серед 138-ма штамів мезофільних і термотолерантних мікроміцетів. Підібрано й оптимізовано склад поживного середовища й умови культивування для максимального синтезу ферментів целюлолітичного комплексу. Досліджено процеси концентрування, виділення та часткового очищення комплексу целюлолітичних ферментів за допомогою ультрафільтрації та дробного висолювання. Визначено вплив температури та pH на активність і стабільність ендоглюканаз відібраних мікроміцетів. Використання целюлолітичних ферментних препаратів з Aspergillus sp. 262, Corynascus sp. 327н у технології яблучного пектину на стадії гідратації дозволяє підвищити вихід пектину після гідролізу-екстрагування та залежно від продуцента ферментного комплексу застосовувати одержаний пектин у фармацевтичній або харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4 + Л848

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА422069 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського