Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (12)
Пошуковий запит: (<.>A=Мостова Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 19
Представлено документи з 1 до 19

      
Категорія:    
1.

Сміян І. С. 
Досвід застосування де-ескалаційної терапії у лікуванні новонароджених з хірургічною патологією / І. С. Сміян, Г. А. Павлишин, В. Л. Боднарчук, Н. В. Пасяка, В. В. Стеценко, І. О. Багірян, І. О. Крицький, Л. П. Мостова // Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2005. - С. 44-45. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.45-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22335 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Сміян І. С. 
Ефективність застосування карбопенемів у неонатологічній практиці / І. С. Сміян, Г. І. Корицький, Г. А. Павлишин, Г. С. Лисак, Л. П. Мостова, Л. В. Решетуха // Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2005. - № 3. - С. 45-46. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22335 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Сміян І. С. 
Суміш NAN кисломолочний в комплексному лікуванні алергічного діатезу у дітей / І. С. Сміян, Г. А. Павлишин, В. В. Стеценко, І. О. Багірян, Л. П. Мостова // Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2005. - № 3. - С. 48-49. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.411.023-51

Шифр НБУВ: Ж22335 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Мостова Л. М. 
Технологія десертної продукції емульсійного типу з використанням стабілізаційних систем на основі крохмалю : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / Л. М. Мостова; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА316550 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Коваленко А. О. 
Технологія десертів з використанням стабілізаційних систем на основі крохмалю : монографія / А. О. Коваленко, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, Л. М. Мостова, Ю. Г. Абсалямов, О. П. Неклеса; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 134 c. - Бібліогр.: 159 назв - укp.

Висвітлено сучасні тенденції використання модифікованих крохмалів у технології харчових продуктів. Наведено результати експериментальних досліджень структурно-механічних властивостей крохмальних клейстерів, продуктів їх гідролізу, систем крохмальний клейстер - гідролізат. Доведено доцільність використання стабілізаційних систем на основі крохмалю та продуктів його модифікації в технології десертів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736128 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Мостова Л. М. 
Організація та проектування закладів ресторанного господарства : навч. посіб. для студ. ВНЗ напряму підготов. "Професійна освіта" / Л. М. Мостова, К. В. Свідло, Т. А. Лазарєва; Укр. інж.-пед. акад., Харк. торг.-екон. ін-т КНТЕУ. - Х. : УІПА, 2012. - 351 c. - Бібліогр.: с. 350-351. - укp.

Викладено методику проектування та організації виробництва у закладах ресторанного господарства (ЗРГ). Розглянуто питання класифікації підприємств і послуг, принципів і стадій проектування, формування та розміщення мережі ЗРГ. Запропоновано методику проведення основних технологічних розрахунків ЗРГ. Проаналізовано етапи моделювання сервісного процесу, визначено об'ємно-планувальні вирішення ЗРГ. Зазначено, що за сучасних умов ЗРГ мають можливість самостійно визначати для себе стратегію та тактику діяльності на підставі маркетингових досліджень ринку, впровадження останніх досягнень НТП, появи нових технологій, ефективних форм господарювання та управління.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14 я73 + Н712.523-022 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА756788 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Мостова Л. М. 
Дидактичні умови реалізації наступності змісту практичної підготовки фахівців із харчових технологій / Л. М. Мостова // Проблеми інж.-пед. освіти. - 2011. - № 32/33. - С. 73-78. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Висвітлено досвід застосування наступності як форми забезпечення інтеграції знань із практичної підготовки фахівців з харчових технологій. Розглянуто дидактичні умови реалізації наступності змісту практичної підготовки студентів різних освітньо-кваліфікаційних рівнів.

Освещен опыт использования преемственности как формы, обеспечивающей интеграцию знаний при практической подготовке специалистов пищевых технологий. Рассмотрены дидактические условия реализации преемственности содержания практической подготовки студентов разных образовательно-квалификационных уровней.

In experience of using the succession as a form providing integration of knowledge by practical training food technology specialists. The didactic terms are considered of realizing the succession of practical training contents for students of different educational qualificational levels.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 р(4УКР)3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71542 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Мостова Л. М. 
Проблеми організації самостійної роботи студентів при вивченні дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» / Л. М. Мостова, В. О. Гапоненко, І. В. Галясний // Проблеми інж.-пед. освіти. - 2013. - № 38/39. - С. 302-308. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Проведено дослідження проблем організації самостійної роботи студентів з застосуванням інформаційних технологій. Визначено переваги використання інформаційних технологій в організації самостійної роботи студентів, серед яких: широкі можливості комп’ютера з обробки інформації, створення реального оточення, посилення мотивації навчання, можливість користування мережею Інтернет. Розроблено методику вдосконалення самостійної роботи студентів на основі методу веб-квесту.

Проведено исследование проблем организации самостоятельной работы студентов с применением информационных технологий. Определены преимущества использования информационных технологий в организации самостоятельной работе студентов, среди которых: широкие возможности компьютера по обработке информации, создания реального окружения, усиления мотивации учебы, возможность пользования сетью Интернет. Разработана методика усовершенствования самостоятельной работы студентов на основе метода веб-квеста.

The work is sanctified to research the problems of organization of students independent work in the conditions of information technologies. Advantages of the use of information technologies are shown in organization of students independent work among them are wide possibilities of computer from treatment of information, creation of the real surroundings, strengthening of motivation of studies, possibility of the use by a network the Internet. Methodology of improvement of students independent work isworked out on the basis of method web-quest.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 р(4УКР)3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71542 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Мостова Л. М. 
Технологія продуктів дієтичного призначення : навч. посіб. для студентів ВНЗ / Л. М. Мостова, Н. Ю. Олійник, К. В. Свідло, Т. А. Лазарєва; Київ. нац. торг.-екон. ун-т, Укр. інж.-пед. акад. - Харків : РВВ ХТЕІ КНТЕУ, 2014. - 265 c. - Бібліогр.: с. 261-263 - укp.

Розглянуто характеристику дієтичного та лікувально-профілактичного харчування. Наведено основні концепції харчування сучасної людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки харчових продуктів та технології виробництва страв і кулінарних виробів дієтичного призначення. Значну увагу приділено особливостям приготування страв з урахуванням вимог дієтотерапії. Обгрунтовано загальні підходи до конструювання технології дієтичних продуктів харчування з використанням комп'ютерних технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л996.5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА780723 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Мостова Л. М. 
Технологія харчових продуктів функціонального призначення : підруч. для студентів ВНЗ / Л. М. Мостова, Н. Ю. Олійник, К. В. Свідло, Т. А. Лазарева; Харків. торг.-екон. ін-т КНЕУ, Укр. інж.-пед. акад. - Харків : УІПА, 2013. - 451 c. - Бібліогр.: с. 437-444 - укp.

Розглянуто сучасні питання харчування людини, особливості лікувально-профілактичного харчування, концепції та теорії оздоровчого харчування. Наведено характеристику та властивості функціональних інгредієнтів, категорії функціональних продуктів. Показано особливості конструювання функціональних харчових продуктів, напрями розробки технології приготування страв функціонального харчування. Запропоновано методики та алгоритми розрахунку та конструювання харчових продуктів функціонального призначення за допомогою сучасних комп'ютерних програм.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123 я73-1 + Л996.5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО33268 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Мостова Л. М. 
Формування змісту навчання етнічної кухні Китаю у студентів харчової галузі / Л. М. Мостова, В. В. Гізова // Проблеми інж.-пед. освіти. - 2014. - № 42/43. - С. 76-81. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Зазначено, що більшість фахівців харчової галузі в майбутньому будуть працювати в ресторанному бізнесі. Показано, що для підготовки конкурентоспроможних фахівців харчової галузі важливо поєднання теоретичних знань із практичним досвідом етнічних кухонь Китаю й України. Висвітлено сутність етнічної кухні Китаю та її значення для формування навчально-пізнавальної діяльності у студентів харчової галузі. Порівняння етнічних кухонь Китаю й України дозволяє поглибити пізнавальну діяльність, зорієнтувати студентів на творче оволодіння знаннями, вміннями і навичками та вироблення світоглядних переконань у професійному самовихованні.

Отмечено, что большинство специалистов пищевой отрасли в будущем будут работать в ресторанном бизнесе. Показано, что для подготовки конкурентоспособных специалистов пищевой отрасли важно сочетание теоретических знаний с практическим опытом этнических кухонь Китая и Украины. Освещена сущность этнической кухни Китая и ее значение для формирования учебно-познавательной деятельности студентов пищевой отрасли. Сравнение этнических кухонь Китая и Украины позволяет углубить познавательную деятельность, сориентировать студентов на творческое овладение знаниями, умениями и навыками, а также выработки мировоззренческих убеждений в профессиональном самовоспитании.

The experts of the food industry will work in the restaurant industry in the future. It is shown that for the preparation of competitive food industry professionals it is important to combine the theoretical knowledge with practical experience of ethnic cuisines of China and Ukraine. The article showed the essence of China's ethnic cuisines in the formation of educational-cognitive students` activity of food industry. It is considered that a comparison of ethnic cuisines of China and Ukraine allows to deepen cognitive activity, orient all students on creative mastery of knowledge, skills and development of world views in professional self-education.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 р

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71542 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Мостова Л. Б. 
Варіації на Псалмові тексти в поетичній візії Ліни Костенко / Л. Б. Мостова // Зап. з укр. мовознавства. - 2014. - Вип. 21. - С. 103-108. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто жанрові особливості твору, роль Псалтиря у текстовій палітрі творчості Л. Костенко. Поетеса звертається до біблійного тексту і творчо оброблює його. Цикл Л. Костенко становить абсолютно новий твір, який відтворює світовідчуття і світобачення авторки. Студіюючи національний, політичний контекст, християнські міфи, Л. Костенко інтерпретує їх в оригінальних псалмах. Всі 3 псалми, опрацьовані Л. Костенко, належать до першої книги Псалтиря і зберігають сюжетно-тематичну канву біблійних творів. Поетеса веде діалог з життям і Псалтирем. Опрацьовуючи канонічний текст, поетеса наповнює його власним потрактуванням мотивів, що суголосні поглядам авторки і є її дієвою позицією. Взагалі псалмам властива мова асоціацій, що характеризується постійним використанням образних порівнянь, метафор, іносказання. Основним композиційним прийомом псалмів виступає антитеза, висловлення контрастних переживань суму та радості, покаяння та хвали.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш5(4УКР)6-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70290 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Мостова Л. М. 
Домінуючі імперативи моделі підготовки фахівців ресторанної індустрії / Л. М. Мостова, Т. В. Клусович // Проблеми інж.-пед. освіти. - 2015. - № 46. - С. 10-19. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено питання забезпечення якісної професійної підготовки фахівців для ресторанного господарства на основі нових концептуальних та методичних засад професійної освіти з урахуванням галузевої специфіки та особливостей управління праці. Здійснено науково обгрунтований аналіз основних питань змісту, форм, методів підготовки та вимог до майбутніх фахівців ресторанного бізнесу; окреслено особливості сучасних систем рівневої професійної підготовки фахівців із гостинності; розкрито особливості освітнього процесу та сформульовані критерії, які необхідно враховувати у процесі організації професійної освіти фахівців для індустрії гостинності. На основі емпіричних даних запропоновано моделі підготовки бакалавра, спеціаліста та магістра згідно нових підходів навчання у ВНЗ у межах досягнення основної мети - підготовки керівників та професіоналів у сфері гостинності.

Исследован вопрос обеспечения качественной профессиональной подготовки специалистов для ресторанного хозяйства на основе новых концептуальных и методических основ их профессионального образования с учетом отраслевой специфики и особенностей управления труда. Проведен научно обоснованный анализ основных вопросов содержания, форм, методов подготовки и требований к будущим специалистов ресторанного бизнеса; очерчены особенности современных систем уровневой профессиональной подготовки специалистов по гостеприимству; раскрыты особенности образовательного процесса и сформулированы критерии, которые необходимо учитывать при организации профессионального образования специалистов для индустрии гостеприимства. На основе эмпирических данных предложены модели подготовки бакалавра, специалиста и магистра по новым подходам обучения в ВУЗ в рамках достижения основной цели – подготовки руководителей и профессионалов в сфере гостеприимства.

The article is devoted to the topical issue of providing quality professional training for the restaurant industry on the basis of a new conceptual and methodological foundations of their professional education with industry-specific features and management of labor. A scientifically based analysis of the major issues of content, forms, methods, training and requirements for future professionals of the restaurant business; outlined features of modern systems-level professional training in hospitality; The features of the educational process and defines the criteria to be considered in the organization of vocational training specialists for the hospitality industry. On the basis of empirical data are proposed model of training bachelors and master's degree in teaching new approaches in high school in the framework of achieving the main goal - training of managers and professionals in the hospitality industry.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 р

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71542 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Мостова Л. Б. 
Жанр псалма в структурі "Повчання" Володимира Мономаха / Л. Б. Мостова // Проблеми сучас. літературознавства. - 2015. - Вип. 20. - С. 113-121. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто жанрові особливості твору, роль Псалтиря у текстовій палітрі пам'ятки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш5(4УКР)3-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69577 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Мостова Л. Б. 
Жанрова трансформація псалма в творчості Ліни Костенко / Л. Б. Мостова // Проблеми сучас. літературознавства. - 2015. - Вип. 21. - С. 104-111. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто жанрові особливості твору, роль Псалтиря у текстовій палітрі творчості Ліни Костенко. Поетеса звертається до біблійного тексту і творчо оброблює його. Цикл Ліни Костенко становить абсолютно новий твір, який відтворює світовідчуття і світобачення авторки. Студіюючи національний, політичний контекст, християнські міфи, Ліна Костенко інтерпретує їх в оригінальних псалмах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш5(4УКР)6-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69577 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Мостова Л. М. 
Управління якістю та безпечністю при виробництві кисломолочного сиру оздоровчого призначення / Л. М. Мостова, Т. В. Клусович // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 2/10. - С. 50-57. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто актуальну проблему впровадження систем управління безпечністю за принципами ХАССП (аналіз небезпечних чинників і критичних контрольних точок) у закладах ресторанного господарства України для здобуття ними конкурентних переваг на перенасиченому ринку послуг гостинності. Розроблено систему основних принципів і положень управління якістю та безпечністю під час виробництва інноваційного кисломолочного сиру оздоровчого призначення для харчування у ЗРГ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Мостова Л. Б. 
Сценічна доля творів М. Старицького і Одеса / Л. Б. Мостова // Пробл. сучас. літературознавства. - 2016. - Вип. 23. - С. 92-99. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено сторінки історії культурного життя Одеси, а також формування драматичного таланту Михайла Старицького. Проаналізовано архівні матеріали з культурного життя Одеси, яке висвітлювалось у ряді відомих наприкінці XIX ст. міських газет. Відзначено ставлення одеської публіки до українського театру, а відтак і акторів, які становили його основний склад. Увагу приділено відгукам на постановку п'єс, які були написані М. Старицьким і з тріумфом йшли на різних сценах південного міста. Коментовано як схвальні, так і критичні відгуки щодо творів та їх постановки, в тому числі під керівництвом М. Старицького як режисера.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш5(4УКР)5-4 + Щ333(4УКР-4ОДЕ-2Од)5 + Т3(4УКР-4ОДЕ-2Од)5-7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69577 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Мостова Л. 
Вплив геометричної форми харчового продукту на втрати вітаміну С при термічній обробці / Л. Мостова, Л. Мартиненко, С. Касьянов // Техн. науки та технології. - 2017. - № 2. - С. 188-194. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Мостова Л. 
Культ "Книжної мудрості" в "Ізборнику" Святослава 1073 року / Л. Мостова // Проблеми сучас. літературознавства : зб. наук. пр. - 2018. - Вип. 26. - С. 69-77. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

З'ясовано зв'язок між літературою Київської Русі та літературою Візантії. Увагу акцентовано на дослідженні тропів образності, та поетики в цілому. "Ізборник" Святослава 1073 р. - давня антологія творів різних авторів, тлумачення складних понять Євангелія, Апостола та інших церковних книг. За змістом пам'тка складає своєрідну енциклопедію візантійської ученості. Твір містить статті релігійно-моралізаторського характеру, а також розповіді про молитви, пости, читання книг, короткі виклади Святого Письма, "Поучення дітям" Ксенофонта і Теодори тощо. Розкрито зміст "Ізборника", що виходить поза межі релігійної тематики і є відображенням рівня освіченості представників вищих верств тогочасного суспільства. Надзвичайно цікаві для сучасного читача й численні афоризми світського характеру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш5(4УКР)3-34

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69577 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського