Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (26)
Пошуковий запит: (<.>A=Куц А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 28
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Кавер И.  
Вертикально интегрированные структуры и технополисы в рыбопромышленных регионах Украины / И. Кавер, А. Куц, Н. Алесина // Экономика Украины. - 2000. - № 5. - С. 40-47. - рус.

Рассмотрено и обосновано регионально-отраслевую концепцию реструктуризации океанического рыболовства, береговой рыбообрабатывающей базы и аквакультуры путем формирования в базовых регионах отрасли вертикально интегрированных рыбопромышленных компаний и технополиса. Предложены конкретные направления развития инновационного поля и эффективных инвестиций с учетом обеспечения продовольственной безопасности страны.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28369 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Домарецький В. А. 
Біологічні та фізико-хімічні основи харчових технологій : монографія / В. А. Домарецький, А. М. Куц, О. Ю. Шевченко, В. А. Піддубний, Р. М. Леус, І. В. Мельник; ред.: В. А. Домарецький; МОНМС України, Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Фенікс, 2011. - 696 c. - Бібліогр.: 38 назв - укp.

Розглянуто теоретичні та практичні основи раціонального та збалансованого харчування людини, визначено основні закономірності харчових технологій і відповідних процесів, запропоновано комплексний підхід до удосконалення та розробки інноваційних технологій. Висвітлено фізико-, біохімічні та мікробіологічні основи харчових технологій, основи довготривалого зберігання харчової сировини та продуктів харчування без зміни їх якісних показників. Приділено увагу теоретичним і практичним питанням ресурсоенергозощадження в харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА742960 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Товажнянський Л. Л. 
Теоретичні основи харчових технологій : навч. посіб. / Л. Л. Товажнянський, В. А. Домарецький, А. М. Куц, Ф. Ф. Гладкий, Л. А. Данилова, В. Д. Ганчук, П. О. Некрасов, Ю. Ф. Снєжкін, І. В. Мельник; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2010. - 719 c. - Бібліогр.: 36 назв. - укp.

Розкрито теоретичні та практичні основи харчування людини, основні закономірності харчових технологій (ХТ), комплексний підхід до удосконалення та розробки інноваційних технологій, фізико-хімічні, біохімічні та мікробіологічні основи ХТ, а також основи довготривалого зберігання харчових продуктів без змін їх якісних показників. Особливу увагу приділено питанням ресурсозбереження в харчовій промисловості.

Раскрыты теоретические и практические основы питания человека, основные закономерности пищевых технологий (ПТ), комплексный подход к усовершенствованию и разработке инновационных технологий, физико-химические, биохимические и микробиологические основы ПТ, а также основы продолжительного хранения пищевых продуктов без измененений их качественных показателей. Внимание уделено вопросам ресурсосбережения в пищевой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА732462 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Куц А. М. 
Інноваційна анаеробно-аеробна технологія очистки стічних вод та відходів підприємств харчової промисловості / А. М. Куц, П. Л. Шиян, В. А. Домарецький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 42-44. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено особливості двохступеневої технології очистки стічних вод та відходів підприємств харчової промисловості, яка має значні переваги у порівнянні із класичними способами. Інноваційна технологія дозволяє зменшити забрудненість стічних вод за показниками хімічного і біологічного споживання кисню на 98,2 і 99,8 % відповідно.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л800.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Леонова В. А. 
Подготовка студенток педагогического университета к спортивно-массовой работе по аэробике в школе / В. А. Леонова, А. С. Куц, О. П. Швец // Фіз. виховання, спорт і культура здоров'я у сучас. сусп-ві. - 2012. - № 3. - С. 75-79. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Дана характеристика работы, подготовка студенток к разным формам спортивной работы в школе средствами аэробики, основные пути повышения уровня подготовки студенток к работе в школе по аэробике и результаты экспериментальных исследований.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч489.511.354.46

Шифр НБУВ: Ж71868 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Коломоєць Т. О. 
Діяльність торгово-промислових палат в Україні як об'єкт адміністративно-правового регулювання : монографія / Т. О. Коломоєць, А. В. Куц. - Запоріжжя : ЗНУ, 2013. - 199 c. - Бібліогр.: с. 175-199 - укp.

Висвітлено теоретичні та нормативні аспекти діяльності торгово-промислових палат (ТПП) в Україні, їх генезу та історіографію дослідження діяльності у вітчизняній правовій науці. З'ясовано місце ТПП у системі суб'єктів адміністративного права й обгрунтовано можливість їх розгляду як юридичних осіб приватного права, "некласичних" суб'єктів адміністративного права. Розглянуто питання реєстрації ТПП, контролю за їх діяльністю та її припиненням. Проаналізовано зарубіжний досвід регулювання засад діяльності ТПП, можливість його запозичення для України. Наведено основні напрямки удосконалення адміністративно-правових засад регулювання діяльності ТПП в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)120.03 + У9(4УКР)421.0-803-212.181

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА766122 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Іванов С. В. 
Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства : підруч. для студ. вищ. навч. закл., які навчаються за освіт.-проф. прогр. підготов. спеціалістів та магістрів зі спец. "Технології продуктів бродіння і виноробства" / С. В. Іванов, В. А. Домарецький, А. М. Куц, Г. М. Коренькова, М. В. Білько; ред.: С. В. Іванов; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : НУХТ, 2012. - 487 c. - Бібліогр.: с. 478-481 - укp.

Наведено узагальнену інформацію про сучасні інноваційні енерго- та ресурсозберігальні технології солоду, пива, дріжджів, вина, алкогольних і безалкогольних напоїв. Наведено принципові та апаратурно-технологічні схеми з оптимальними параметрами інноваційних технологій бродильних виробництв. Значну увагу приділено комплексному переробленню сировини, використанню нетрадиційної сировини для розширення асортименту та підвищення якості товарної продукції. Охарактеризовано основні вимоги до складання програм для ЕОМ під час моделювання та оптимізації технологічних процесів бродильних виробництв. Розглянуто питання щодо зменшення відходів відходів виробництва й очищення стічних вод з одержанням біогазу та активного мулу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА772951 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Куц А. В. 
Адміністративно-правове регулювання порядку створення і діяльності торгово-промислових палат в Україні : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / А. В. Куц; ДВНЗ "Запоріз. нац. ун-т" . - Запоріжжя, 2013. - 16 c. - укp.

Висвітлено адміністративно-правові засади регулювання порядку створення та діяльності торгово-промислових палат (ТПП) в Україні як різновиду господарюючих суб’єктів. Увагу приділено феномену ТПП у системі суб’єктів адміністративно-правових відносин, генезі досліджень в адміністративно-правовій науці адміністративно-правового регулювання порядку їх створення та функціонування з виділенням конкретних етапів та характеристикою нормативного закріплення засад їх створення та діяльності. Детально проаналізовано особливості реєстрації та створення ТПП. Розглянуто питання державного контролю за їх діяльністю. Вивчено зарубіжний досвід нормативного врегулювання відповідних питань, показано можливості його запозиченняі. Визначено основні шляхи удосконалення відповідного різновиду правового регулювання порядку створення та діяльності ТПП в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)011.18 + Х819(4УКР)011.013.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА398194 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Иваненко В. И. 
К параметризации лотерейной модели непараметрической ситуации принятия решений / В. И. Иваненко, А. В. Куц, И. А. Пасичниченко // Кибернетика и систем. анализ. - 2014. - 50, № 2. - С. 83-88. - Библиогр.: 9 назв. - рус.

Рассмотрена задача параметрического описания ситуации принятия решении непараметрического типа, в которой нельзя вскрыть объективный параметр, определяющий последствия решений. Для случая полной неопределенности описаны классы матричных схем, содержащие те и только те схемы, которые можно использовать для моделирования определенной непараметрической ситуации, доказана формула для мощности класса. Установлено, в каких случаях есть основания для выбора матричной схемы с наименьшей в своем классе мощностью множества значений параметра.


Індекс рубрикатора НБУВ: З810.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29144 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Шиян П. Л. 
Розробка способу використання кислотостійких ферментних препаратів селективної дії / П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, А. М. Куц, Я. А. Боярчук // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 4/6. - С. 38-44. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Бабич І. М. 
Дослідження малопоширених сортів винограду в Україні / І. М. Бабич, А. М. Куц, Н. В. Полешко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 5. - С. 219-224. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено якісні показники малопоширених сортів червоного винограду Голубок (Закарпатська область) і Темпранільйо (Миколаївська область) та їх придатність для виробництва червоних столових сортових вин. Визначено органолептичні та фізико-хімічні показники винограду, а також виноматеріалів, виготовлених із зазначених сортів винограду. Досліджувані малопоширені сорти винограду в Україні визначають, головним чином, органолептичні якості виноматеріалу - від ароматів і тонів у букеті до спирту, кислотності і танінів - у смакові.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.12-3 + П26-36

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Боярчук Я. А. 
Енергозберігаюча технологія спиртової бражки / Я. А. Боярчук, П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, А. М. Куц // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 1. - С. 225-232. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Зазначено, що на сьогодні для спиртової промисловості України першочерговим завданням є збільшення експорту етанолу у країни Євросоюзу. За умов, коли пропозиція перевищує попит, особливу увагу приділяють рентабельності виробництва. У зв'язку з виробництвом різних видів товарної продукції спиртова галузь повинна забезпечити можливість моделювання якості спирту під умови замовника. Ті підприємства, які зможуть модернізувати виробництво під євростандарти, здатні не лише вижити, а й завоювати зовнішні ринки. Проведено дослідження спиртового зброджування крохмалевмісної сировини з заміною технологічної води фільтратом барди на стадії приготування замісу. Встановлено, що використання фільтрату барди впливає на технологічні показники дозрілої бражки. Визначено оптимальну кількість і кратність використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. Розроблено технологічну схему постадійного гідролізу крохмалевмісної сировини із рекуперацією тепла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Кошова В. М. 
Дослідження впливу різних рас дріжджів на зброджування пивного сусла і якість готового пива / В. М. Кошова, Л. Р. Решетняк, А. М. Куц // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 1. - С. 220-226. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено вплив трьох рас пивоварних дріжджів: Німецької, Датської та сухих дріжджів німецької раси Saf lager W 34/70 на зброджування 11-відсоткового пивного сусла, виготовленого із суміші пшеничного і ячмінного солодів в умовах мініпивоварні. Встановлено, що більш якісне пиво отримується із застосуванням Датської та Німецької рас дріжджів. Сухі дріжджі Saf lager W 34/70 не бажано використовувати в сухому вигляді, як це прийнято на більшості мініпивоварень. Якщо не має змоги відмовитись від сухих дріжджів, для підвищення ефективності використання їх попередньо потрібно активізувати.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Бойко П. М. 
Трансфер технологій - основа розвитку України у XXI столітті / П. М. Бойко, М. В. Бондар, А. М. Куц, П. Л. Шиян // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 6. - С. 66-76. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто питання стану світового ринку ідей і технологій, перспективи України в плані розвитку міжнародного науково-технічного співробітництва як продавця технологій. Досліджено питання організації в межах інноваційної діяльності трансферу технологій, запропоновано класифікацію таких трансферів, а також стратегії розвитку підприємств та їх захист від можливих рейдерських захоплень шляхом комерціалізації та захисту об'єктів інтелектуальної власності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)843.0-55-803.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Булій Ю. В. 
Інноваційна технологія ректифікації в режимі контрольованих циклів затримки і переливу рідини / Ю. В. Булій, П. Л. Шиян, А. М. Куц, Р. Г. Кириленко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 1. - С. 144-151. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Запропоновано та впроваджено у виробництво інноваційну технологію ректифікації в режимі контрольованих циклів затримки і переливу рідини за безперервної подачі в ректифікаційну колону живлення та гріючої пари. Проведено дослідження ефективності технології в процесі вилучення етилового спирту з побічних продуктів і напівпродуктів брагоректифікації. Визначено оптимальні технологічні параметри роботи експериментальної розгінної колони за умов помірної та глибокої гідроселекції. Досліджено розподілення ключових органічних домішок спирту по висоті колони, встановлено залежність ступеня вилучення і кратності концентрування летких домішок від концентрації етилового спирту в кубовій рідині.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.06

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Булій Ю. В. 
Підвищення експлуатаційних характеристик брагоректифікаційних установок шляхом використання технології керованої ректифікації / Ю. В. Булій, П. Л. Шиян, А. М. Куц, А. П. Дмитрук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 2. - С. 234-240. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Запропоновано енергозберігаючу технологію керованої ректифікації. Досліджено її ефективність для процесів розгонки спиртовмісних фракцій і перегонки зрілої бражки. Визначено технологічні показники роботи експериментальних розгінної та бражної колон. Встановлено переваги запропонованої технології: в процесі розгонки відбувається максимальне вилучення головних домішок, ступінь вилучення спиртів сивушного масла та метанолу підвищується на 60 %, кратність їх концентрування на 52 - 69 %. При збільшенні часу затримки бражки на тарілках до 12 с концентраціяетанолу в бражному дистиляті збільшується на 28 %. При цьому питомі витрати гріючої пари скорочуються на 40 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.06-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Українець А. І. 
Інноваційна технологія ректифікації в режимі роздільного руху фаз / А. І. Українець, П. Л. Шиян, Ю. В. Булій, А. М. Куц // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 2). - С. 58-65. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Запропоновано інноваційну технологію ректифікації, що здійснюється в режимі роздільного руху фаз при безперервній подачі в ректифікаційну колону гріючої пари та рідини. Технологію впроваджено у вироб ництво. Здійснення контрольованих циклів затримки і переливу рідини надає змогу підвищити ступінь вилучення та кратність концентрування головних домішок спирту в середньому на 25 %, вищих спиртів сивушного масла і кінцевих домішок - на 38 %, скоротити питому витрату пари на 40 % порівняно з типовими ректифікаційними установками та знизити металоємність обладнання до 15 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.06

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Українець А. І. 
Ресурсо- та енергозберігаюча технологія ректифікованого етилового спирту / А. І. Українець, Ю. В. Булій, П. Л. Шиян, А. М. Куц // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 6. - С. 213-218. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Запропоновано технологію ректифікованого етилового спирту, що надає змогу підвищити ефективність видалення головних, частини проміжних і кінцевих домішок спирту в брагоректифікаційних установках з мінімальними витратами води на гідроселекцію. Представлено апаратурно-технологічну схему установки, відповідно до якої для проведення гідроселекції в розгі нній колоні здійснюють рециркуляцію кубової рідини колони екстрактивної ректифікації, в епюраційній колоні - кубової рідини розгінної колони, а в колоні екстрактивної ректифікації - кубової рідини спиртової колони. Проведено дослідження ефективності запропонованої технології у виробничих умовах. Установлено, що її використання надає змогу скоротити питомі витрати пом'якшеної води та енерговитрати на її нагрівання до 80 % порівняно з типовими схемами брагоректифікаційних установок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.06

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Іванова Т. М. 
Дослідження процесу екстрагування кверцетинвмісної сировини для виробництва м'ясних продуктів / Т. М. Іванова, К. В. Зусько, А. М. Куц, Н. Н. Грегірчак, Л. В. Пешук // Харч. пром-сть. - 2017. - № 22. - С. 49-54. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Попередньо відібрано і проаналізовано кверцетинвмісну рослинну сировину, яка є безпечною і доступною для технології м'ясних продуктів, в тому числі сосисок. Встановлено оптимальні параметри екстрагування рослинної сировини (гідромодуль, тривалість і температура екстрагування) залежно від вмісту сухих речовин у готових екстрактах, виведено рівняння регресії для визначення їх вмісту з урахуванням умов екстрагування. Визначені мікробіологічні, органолептичні показники екстрактів лушпиння цибулі та мати-й-мачухи, а також готових виробів із додаванням цих екстрактів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Мудрак Т. О. 
Cелекція та скринінг рас спиртових дріжджів при зброджуванні високонцентрованого сусла з крохмалевмісної сировини / Т. О. Мудрак, А. М. Куц, С. С. Ковальчук, Я. А. Боярчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 2. - С. 216-224. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського