Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (3)Книжкові видання та компакт-диски (11)Журнали та продовжувані видання (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Крусір Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 19
Представлено документи з 1 до 19

      
Категорія:    
1.

Черно Н. К. 
Виділення та дослідження лізоциму IBArmoracia rusticanaD методом фермент-субстратної хроматографії / Н. К. Черно, Г. В. Крусір, Н. Б. Тірон, О. В. Севастьянова // Фармаком. - 2008. - № 3. - С. 51-55. - Бібліогр.: 30 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68462 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Крусір Г. В. 
Біотехнологія отримання бад, що містить інгібітор панкреатичної $E bold alpha-амілази борошенець вівса / Г. В. Крусір, Н. А. Кушнір // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 2. - С. 32-34. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Черно Н. К. 
Фенольні сполуки насіння рапсу - інгібітори панкреатичної ліпази / Н. К. Черно, Г. В. Крусір, В. В. Яшкіна // Вісн. стоматології. - 2008. - 4 [спец. вип.]. - С. 44-45. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14683 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Черно Н. К. 
Біокоректори процесів травлення : монографія / Н. К. Черно, Г. В. Крусір, О. В. Коваленко. - О. : Астропринт, 2010. - 237 c. - Бібліогр.: 749 назв. - укp.

Розглянуто наукову проблему створення і виробництва природних біорегуляторів системи травлення людини (СТЛ). Описано методи виділення і очищення рослинних ферментів та інгібіторів травних гідролаз (біорегуляторів), технології одержання БАД з біорегуляторною активністю до СТЛ. Наведено характеристику біорегуляторів системи травлення, зокрема, рослинних гідролітичних ферментів, протеази насіння томатів та соку листя люцерни, ліпази пророщеного насіння ріпаку, інгібіторів панкреатичної амілази та ліпази. Розкрито теоретичні основи технології БАД-коректорів процесів травлення. Викладено результати кінетичного дослідження механізму гідролізу субстратів та інгібування травних ферментів біокоректорами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р413-52 + Р281.770 + Р123.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА737927 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Крусір Г. В. 
Наукові основи технологій біологічно активних добавок-коректорів процесів травлення : автореф. дис... д-ра техн. наук: 03.00.20 / Г. В. Крусір; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2009. - 36 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р413-5 + Р123.02 + Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА369040 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Крусір Г. В. 
Перспективи використання дріжджового осаду виноробних підприємств / Г. В. Крусір, І. Ф. Соколова // Екол. безпека. - 2013. - № 2. - С. 111-114. - Библиогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто питання аналізу виноробних підприємств як джерела негативного впливу на навколишнє середовище. Вивчено утворення стічних вод на підприємствах первинного виноробства, їх склад, вплив на навколишнє природне середовище. Розглянуто біотехнологічні способи очищення стічних вод. Наведено порівняльний аналіз ефективності аеробних і анаеробних способів очищення стоків. Як найбільш ефективний спосіб очищення стічних вод був обраний спосіб анаеробного зброджування в біореакторі з одержанням біогазу. Проведено аналіз найбільш ефективних біореакторів, розглянуті особливості проведення процесу анаеробного зброджування стічних вод. На основі хімічного аналізу стічних вод і дріжджових осадів зроблено висновок про доцільність використання способу анаеробного зброджування стоків, а також розгляд останніх як один з видів енергетичної сировини для одержання біогазу та використання його для вироблення електричної та теплової енергії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.093 + Н761.204.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100076 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Крусір Г. В. 
Тверді відходи - екологічні аспекти виноробного підприємства / Г. В. Крусір, І. Ф. Соколова // Екол. безпека. - 2012. - № 2. - С. 112-115. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто питання аналізу твердих відходів виноробних підприємств як екологічний аспект виноробних підприємств, а також зниження навантаження на навколишнє середовище за рахунок використання твердих відходів виноробства як вторинної сировини для одержання нового продукту. Наведено результати аналізу твердих відходів виноробних підприємств як цінної сировини для одержання кормової добавки. Доведено, що переважною речовиною вичавки (шкірки і насіння) і гребенів є вуглеводи, а саме целюлоза. Крім цього, наведено дані хімічного складу вичавки і гребенів як джерела найважливіших корисних речовин, які збагачують раціон тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874 н6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100076 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Крусір Г. В. 
Екологічні аспекти виноробних підприємств / Г. В. Крусір, А. В. Кіріяк, І. Ф. Соколова // Екол. безпека. - 2011. - № 2. - С. 128-132. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Практично всі структурні підрозділи виноробних підприємств є джерелами утворення великої кількості комунальних і виробничих відходів. Вивчено вплив виноробних підприємств, а також окремих їх підрозділів на навколишнє середовище з точки зору різних екологічних аспектів. Запропоновано систему єдиного підходу до оцінки впливу даного підприємства на навколишнє середовище.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874 н6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100076 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Крусір Г. В. 
Особливості управління екологічною безпекою харчових виробництв / Г. В. Крусір, Р. І. Шевченко, В. В. Компанієць // Екол. безпека. - 2011. - № 2. - С. 9-13. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Сформульовані принципи обліку впливу харчових підприємств на навколишнє середовище з позицій оцінки життєвого циклу. Наведено уточнену формулу для розрахунку комплексного критерію оцінки впливу харчового підприємства на навколишнє середовище.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 н6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100076 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Крусір Г. В. 
Технології поводження з відходами харчових виробництв : навч. посіб. для ВНЗ / Г. В. Крусір, Р. І. Шевченко, Я. П. Русєва, І. П. Кондратенко, І. П. Крайнов; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса : Астропринт, 2014. - 399, [1] c. - Бібліогр.: с. 382-397 - укp.

Викладено основні поняття у галузі маловідходних, безвідходних і чистих технологій. Висвітлено основні напрями створення МВТ і БВТ і залучення в господарський обіг. Розкрито науково-методичні основи утворення та використання вторинних ресурсів і відходів харчової та переробної промисловості. Подано класифікацію вторинних ресурсів і відходів. Увагу приділено проблемам еколого-економічного механізму підвищення ефективності залучення в господарський обіг вторинних ресурсів і відходів. Розглянуто вплив відходів галузей харчової та переробної промисловості на навколишнє природне середовище.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л800.9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА788977 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Крусір Г. В. 
Щодо оцінки індексу екологічної небезпеки хлібопекарського підприємства з урахуванням можливості техногенної аварії / Г. В. Крусір, І. П. Кондратенко, Л. Л. Лобоцька, В. В. Добровольский // Екол. безпека. - 2016. - № 2. - С. 89-96. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Проаналізовано сучасні методи оцінки екологічної небезпеки підприємств. Розглянуто проблеми організації управління екологічною небезпекою хлібопекарського підприємства. Встановлено, що для оцінки екологічної небезпеки та ранжирування підприємств, об'єктів і джерел негативного впливу на навколишнє середовище необхідно розробити показник, що дозволяє чисельно оцінити екологічну небезпеку промислового об'єкта. Розглянуто питання оцінки екологічної небезпеки, в тому числі критерії оцінки екологічної небезпеки. Проаналізовано обсяги і особливості забруднень гідросфери, атмосфери і літосфери, що виникають при роботі підприємств хлібопекарської промисловості. Розглянуто математичні методи, що дозволяють оцінити абсолютну величину рівня екологічної небезпеки підприємства. Розроблено системну класифікацію підприємств, яка заснована на аналізі значення індексу екологічної небезпеки підприємства. Розглянуто питання встановлення і контролю екологічних вимог, механізми управління екологічною небезпекою, сучасні проблеми управління екологічною небезпекою підприємств хлібопекарської промисловості. Визначено основні джерела можливої техногенної небезпеки на хлібопекарському підприємстві. Розглянуто причини виникнення можливих аварій на хлібопекарських підприємствах. Визначено характер і рівень потенційної екологічної небезпеки хлібопекарського підприємства. Дано рекомендації щодо вдосконалення системи оцінки рівня оцінки екологічної небезпеки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83 н63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100076 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Крусір Г. В. 
Дослідження режимів процесу анаеробного зброджування стічних вод м'ясопереробного підприємства у мезофільних умовах / Г. В. Крусір, О. О. Чернишова, В. М. Поліщук // Екол. безпека. - 2016. - № 2. - С. 112-117. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100076 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Сагдєєва О. А. 
Оцінка рівня екологічної небезпеки звалищ твердих муніципальних відходів / О. А. Сагдєєва, Г. В. Крусір, А. Л. Цикало // Екол. безпека. - 2018. - № 1. - С. 75-83. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Проаналізовано методологічні підходи до оцінки рівня екологічної безпеки звалищ твердих муніципальних відходів (ТМВ) на компоненти довкілля та виконано оцінку рівня небезпеки звалища ТМВ м. Одеси за допомогою методу релевантних таблиць. Інтегральна оцінка рівня екологічної безпеки передбачає комплексне використання індексних та експертних методів для врахування фактичного та потенційного впливу та ідентифікації його джерел на основі аналізу технологічних процесів, екологічних аспектів та стадій повного життєвого циклу звалищ ТМВ. За допомогою методу релевантних таблиць оцінено рівень екологічної небезпеки одеського звалища ТМВ на довкілля та доведено, що експертні методики дозволяють детально вивчити техногенний вплив на екосистеми на основі розрахунку екоіндікаторів, орієнтованих на оцінку життєвого циклу звалища ТМВ. Як технологічний захід щодо зменшення обсягів харчових та рослинних відходів в складі ТМВ запропоновано аеробне компостування, яке дозволить суттєво підвищити рівень екологічної безпеки у сфері поводження з ТМВ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н931.103-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100076 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Крусір Г. В. 
Виділення та фізико-хімічні властивості протеази насіння томатів / Г. В. Крусір, С. В. Бельтюкова, О. О. Лівенцова, В. П. Прилуцький // Фармаком. - 2019. - № 4. - С. 28-35. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р413-52 + Р281.7/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68462 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Технології захисту навколишнього середовища : підручник. Ч. 2. Методи очищення стічних вод / В. Г. Петрук, І. В. Васильківський, Р. В. Петрук, Г. В. Крусір, М. О. Клименко, С. М. Кватернюк, Г. В. Сакалова; Вінниц. нац. техн. ун-т. - Херсон, 2019. - 297 c. - Бібліогр.: с. 285-287 - укp.

Розглянуто природоохоронні технології захисту гідросфери, які базуються на методах очищення води від забруднення стічними водами. Наведено перелік очисних споруд, їх конструкції та методи розрахунків. Подано інформацію про системи водопостачання населених пунктів, особливості вибору схем водопостачання та водовідведення промислових підприємств, гідроциклони, нафтоуловлювачі, природні та штучні біологічні окиснювачі. Увагу приділено дезінфекції стічних вод хлором, озонуванню стічних вод, основним напрямам утилізації осадів, переробці мулових осадів стічних вод. Висвітлено досвід впровадження природоохоронних технологій на комунальному підприємстві "Вінницяоблводоканал". Увагу приділено очищенню радіоактивних стічних вод. Наведено допустимі величини показників якості стічних вод і води водойм.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.204 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В357716/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Технології захисту навколишнього середовища : підручник. Ч. 4. Технології поводження з відходами харчових виробництв / В. Г. Петрук, І. В. Васильківський, Р. В. Петрук, Г. В. Крусір, М. О. Клименко, Г. В. Сакалова; Вінниц. нац. техн. ун-т. - Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2019. - 519 c. - Бібліогр.: с. 503-518 - укp.

Увагу приділено технологіям поводження з відходами харчових виробництв. Наведено перелік очисних споруд, їх конструкції, а також методи розрахунків. Представлено методику кількісної оцінки технологічних процесів з урахуванням екологічного чинника, проведено оцінку та ранжування низки технологічних процесів виробництва продуктів харчування за ступенем їх мало- та безвідходності. Проаналізовано загальні поняття, терміни та визначення в галузі вторинних сировинних ресурсів (ВСР), наведено класифікацію відходів і ВСР. Викладено наукові методики визначення кількісних і якісних показників утворення, використання та витрати ВСР на виробництво продукції. Розглянуто питання розробки принципів науково обгрунтованого нормування ВСР, нормативів утворення, використання, а також норм витрат ВСР на виробництво продукції з них або з їх використанням. Подано інформацію щодо вторинних ресурсів галузей харчової та переробної промисловості, а також технологій поводження з ними. Розкрито особливості впливу відходів зазначених галузей промисловості на навколишнє природне середовище.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л800.9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В357716/4 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Технології захисту навколишнього середовища : підручник. Ч. 3. Сталий менеджмент та ресурсна ефективність / В. Г. Петрук, І. В. Васильківський, Р. В. Петрук, Г. В. Крусір, М. О. Клименко, Г. В. Сакалова; Вінниц. нац. техн. ун-т. - Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2019. - 319 c. - Бібліогр.: с. 318-319 - укp.

Розглянуто основні підходи до управління захистом навколишнього середовища, які базуються на досягненні гармонійного поєднання довкілля, суспільства та сталого розвитку. Зазначено, що найперспективнішим шляхом розв'язання екологічних проблем промислового виробництва треба вважати саме системний підхід в екологічному управлінні - внутрішньо мотивовану ініціативну діяльність суб'єктів господарювання, спрямовану на досягнення їх екологічних цілей і програм. Наведено вимоги до системи екологічного менеджменту відповідно до ДСТУ ISO 14001:2015. Розглянуто методику ресурсоефективного та більш чистого виробництва (РЕБЧВ). Подано інформацію щодо РЕБЧВ-оцінки підприємства. Висвітлено питання вибору й еколого-економічного обгрунтування РЕБЧВ-заходів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4)280-212.1 я73-1 + У9(4УКР)280-212.1 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В357716/3 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Крусір Г. В. 
Виділення та фізико-хімічні властивості протеази насіння томатів / Г. В. Крусір, С. В. Бельтюкова, О. О. Лівенцова, В. П. Прилуцький // Фармаком. - 2019. - № 4. - С. 28-35. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р413-52 + Р281.7/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68462 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Тези учасників підсумкової науково-практичної відео-конференції II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності "Технології захисту навколишнього середовища" (20 - 22 квітня 2021 року) / ред.: О. В. Барабаш, О. О. Бєдункова, В. О. Василечко, Н. В. Внукова, Н. М. Вознюк, В. П. Воровка, О. М. Ганошенко, М. В. Катков, М. О. Клименко, О. А. Коваленко, В. К. Костенко, Г. В. Крусір, Д. В. Лико, О. А. Ліхо, М. С. Мальований, В. С. Мошинський, В. Г. Петрук, Л. Д. Пляцук, В. В. Попович, А. М. Прищепа, С. Ф. Разанов, Н. Б. Савіна, Р. І. Шевченко, В. М. Шмандій; Національний університет водного господарства та природокористування. - Рівне : НУВГП, 2021. - 27 c. - укp.

Обговорено проблеми використання технологічних методів захисту довкілля в умовах об'єктів природно-заповідного фонду, екологічної безпеки в технологіях термічної утилізації відходів, технології запобігання розгерметизації трубопроводів вуглеводневої сировини. Проаналізовано вплив техногенних та біотичних чинників на структурно-функціональні властивості екосистем, можливості впровадження інноваційних екопроектів в області фотоелектрики для України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Б1 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р137955 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського