Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (23)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Корзун В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Щелкунов Л. Ф. 
Пища и экология / Л. Ф. Щелкунов, М. С. Дудкин, В. Н. Корзун. - О. : Optimum, 2000. - 517 c. - рус.

Рассмотрены вопросы науки о питании и пищевой технологии. Охарактеризованы сложившаяся экологическая обстановка, основные группы загрязнителей среды и пищи, даны рекомендации по поддержанию здоровья населения в создавшейся ситуации. Описаны особенности радиопротекторов и энтеросорбентов экологически вредных веществ, их свойства, технологии получения и варианты применения. Изучены особенности пищевых волокон растительного происхождения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.04 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА659394 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Корзун В. Н. 
Ионизирущая радиация и питание детей / В. Н. Корзун, Л. В. Курило, Е. И. Степанова, В. Ф. Торбин. - К. : Чорнобильінтерінформ, 1997. - 122 c. - Библиогр.: с. 114-121 - рус.

На основании результатов исследований Научного центра радиационной медицины, а также обобщения литературных данных по проблеме уменьшения доз внутреннего облучения детей, подвергающихся радиационному воздействию вследствие аварии на ЧАЭС, рассмотрено современное биологическое значение основных пищевых веществ, показана их роль в минимизации радиационного воздействия указанных факторов на здоровье детей. Освещены особенности питания детей районов Украины, подвергшихся радиоактивному загрязнению. Изложены вопросы технологической и кулинарной обработки пищевого сырья, с целью снижения уровня содержания радионуклидов в готовых блюдах. Обоснована оптимизация рационального питания детей с помощью использования традиционных пищевых продуктов и с применением специальных радиозащитных препаратов, добавок и продуктов, разработанных и изученных в экспериментальных исследованиях на лабораторных животных.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р128.37я8

Шифр НБУВ: ВА620086 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Пересічний М. І. 
Харчування людини і сучасне довкілля: теорія і практика / М. І. Пересічний, В. Н. Корзун, М. Ф. Кравченко, О. М. Григоренко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К. : КНТЕУ, 2003. - 526 c. - укp.

Розглянуто методологічні аспекти та обгрунтовано технологію виготовлення продуктів харчування з використанням біологічно активної сировини для харчування населення, яке мешкає за умов екологічно порушеного середовища. Наведено дані щодо особливостей технологічної обробки біологічно активної сировини, її фізико-хімічних та функціональних властивостей. Визначено оптимальні режими виробництва продуктів оздоровчого призначення.

Рассмотрены методологические аспекты и обоснована технология изготовления продуктов питания с использованием биологически активного сырья для питания населения, проживающего в условиях экологически нарушенной среды. Приведены данные об особенностях технологической обработки биологически активного сырья, ее физико-химических и функциональных свойствах. Определены оптимальные режимы производства продуктов оздоровительного назначения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-3 + Р123.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА642777 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Гігієна громадського харчування : Опор. конспект лекцій / ред.: В. Н. Корзун, М. К. Булгакова; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2003. - 105 c. - Бібліогр.: 34 назв. - укp.

Проаналізовано значення навколишнього середовища в житті людини, розкрито основи радіоекології. Розглянуто питання профілактики харчових отруєнь, наведено санітарно-гігієнічні вимоги до розміщення, проектування та утримання підприємств громадського харчування, кулінарної обробки харчових продуктів, а також критерії гігієнічної оцінки їх якості.

Проанализировано значение окружающей среды в жизни человека, раскрыты основы радиоэкологии. Рассмотрены вопросы профилактики пищевых отравлений, приведены санитарно-гигиенические требования к размещению, проектированию и содержанию предприятий общественного питания, кулинарной обработки пищевых продуктов, а также критерии гигиенической оценки их качества.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.6я73-2

Шифр НБУВ: СО25815 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Тананакіна Н. В. 
Застосування органічної форми йоду (Барба-йод) для лікування та профілактики дифузного ендемічного зоба в регіоні з легким дефіцитом йоду / Н. В. Тананакіна, В. Н. Корзун, В. І. Кравченко, Е. К. Духовенко // Ендокринологія. - 2007. - 12, № 2. - С. 201-207. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Проведено дослідження в Дніпропетровській області - регіоні природного легкого йодного дефіциту з середнім ступенем тяжкості йодної недостатності в окремих населених пунктах. Обстежено 43 жінки з дифузним зобом. Показано, що пероральне щоденне споживання БАД Барба-йод у дозі 180 мкг протягом 3-х міс. забезпечує регрес об'єму щитовидної залози (ЩЗ), нормалізацію її розмірів у третини обстежених. Виявлено, що використання препарату Барба-йод викликає підвищення медіани йодурії до 179,38 мкг/л, за цього спостерігали зниження рівня тиреотропного гормону, вірогідне збільшення рівня вільного тироксину у крові та незначне зменшення концентрації антитіл до тиреоглобуліну та тиреопероксидази. Зазначено, що використання жінками в домогосподарствах йодованої солі (40 мг/кг) також забезпечувало нормалізацію йодурії до 141,7 мкг/л. Зроблено висновок, що БАД Барба-йод може успішно застосовуватися для групової йодної профілактики в осіб з дифузним зобом, використання йодованої солі - ефективний засіб масової профілактики йодного дефіциту для всього населення.

Проведены исследования в Днепропетровской области - регионе природного лёгкого йодного дефицита, с отдельными населенными пунктами со средней степенью тяжести йодной недостаточности. Обследованы 43 женщины с диффузным зобом. Показано, что пероральное ежедневное потребление БАД "Барба-йод" в дозе 180 мкг в течение 3 мес. приводит к регрессу объёма щитовидной железы (ЩЖ), нормализации её размеров у трети обследованных. Обнаружено, что использование препарата "Барба-йод" вызывает повышение медианы йодурии до 179,38 мкг/л, при этом наблюдали снижение уровня тиреотропного гормона (ТТГ), достоверное увеличение уровня свободного тироксина в крови и уменьшение концентрации антител к тиреоглобулину и тиреопероксидазе. Отмечено, что использование женщинами в домохозяйствах йодированной соли (40 мг/кг) также приводило к нормализации йодурии до 141,7 мкг/л. Сделан вывод, что БАД "Барба-йод" может успешно применяться для групповой йодной профилактики у лиц с диффузным зобом, использование йодированной соли - эффективное средство массовой профилактики йодного дефицита для всего населения.

The authors have carried out investigations in Dnepropetrovsk region - a region of natural mild iodine deficiency, with a number of settlements with moderate degree of iodine deficiency - on 43 women with diffuse goiter. It has been shown that oral daily consumption of a biological additive "Barba-iod" at a dose of 180 mcg for a period of 3 months led to a regression of thyroid volume, normalization of thyroid size in one third of study subjects. It has been established that use of "Barba-iod" led toan increase in ioduria median up to 179.38 mcg/L, associated with a decrease in TSH level, a reliable increase in blood levels of free thyroxine, and a certain decrease in concentrations of antibodies to thyroglobulin and thyroperoxidase. Use of iodized salt (40 mg/kg) by women in households also led to a normalization of ioduria up to 141.7 mcg/L. The authors conclude that the biological additive "Barba-iod" may be effectively used for collective iodine prophylaxis in patients with diffuse goiter; use of iodized salt is an effective method of mass prevention of iodine deficiency for the overall population.


Ключ. слова: щитоподібна залоза, зоб, Барба-йод, йодована сіль, ультразвукове дослідження, йодурія, йодна недостатність
Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.120.265-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15058 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Корзун В. Н. 
Проблеми і перспективи профілактики йододефіцитних захворювань у населення України / В. Н. Корзун, А. М. Парац, А. П. Матвієнко // Ендокринологія. - 2006. - 11, № 2. - С. 187-193. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Розглянуто питання впливу опромінення та дефіциту мікроелементів на ріст йододефіцитних захворювань у населення північних регіонів України. Встановлено, що в основних овочах та добових раціонах харчування вміст йоду, селену, заліза, міді, цинку, кобальту значно менший, ніж в інших регіонах. Населення, яке проживає на радіоактивно забруднених територіях, не одержує збалансованого за мікроелементним складом харчування. Спільна дія радіаційного та ендемічного чинників може бути однією з причин погіршення стану здоров'я. Зроблено аналіз ефективності різних засобів профілактики йододефіцитних захворювань. Показано, що кращим методом групової та індивідуальної профілактики таких хвороб є використання в їжу бурих водоростей, а для масової профілактики - йодованої солі.

Рассмотрены вопросы влияния облучения и дефицита микроэлементов на рост йоддефицитных заболеваний у населения. Установлено, что в суточных рационах питания жителей северных областей Украины содержание йода, селена, железа, кобальта, меди, цинка значительно ниже, чем в других регионах. Население, которое проживает на загрязненных радиацией территориях, не получает сбалансированного по содержанию микроэлементов питания. Сочетанное воздействие радиационного и эндемического факторов может быть одной из причин ухудшения состояния здоровья. Дан анализ эффективности различных средств профилактики йоддефицитных заболеваний. Показано, что лучшим методом групповой и индивидуальной профилактики таких заболеваний является использование в питании продуктов из бурых водорослей (ламинарии, цистозиры, фукуса), а для массовой профилактики - йодированной соли.

The issues of the irradiation effect and microelements deficiency on the increase of iodine deficiency diseases were examined. It was established that in a daily food intake the content of iodine, selenium, iron, cobalt, copper, zinc is significantly lower in the North regions of Ukraine than in other ones. The people who live on the territories that were radioactively contaminated do not get food, balanced by microelements. Joint effect of radiation and endemic factors can be one of the reasons of health deterioration. Analysis of the efficiency of different preventive measures is made. It is shown, that the use of grey seaweeds (Laminaria, Cystoseira, Fucus) is the best method for group and individual prophylaxis, for mass prophylaxis iodated salt recommended


Ключ. слова: екологічні, радіаційні чинники, йододефіцитні захворювання, профілактика
Індекс рубрикатора НБУВ: Р120.121.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15058 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Корзун В.  
Препараты из морских водорослей для профилактики и лечения патологии щитовидной железы / В. Корзун, А. Парац, В. Сагло, Г. Бурлак // Ліки України. - 2002. - № 5. - С. 43-45. - Библиогр.: 19 назв. - рус.

Проведені дослідження в ендемічних щодо йоду та на радіоактивно забруднених територіях українського Полісся показали, що вживання препаратів з морських водоростей збагачує раціон харчування мікро- та макроелементами, іншими біологічно активними речовинами і сприяє нормалізації функції щитовидної залози у дітей.


Ключ. слова: щитовидная железа, эндемия, радиация, препараты из морских водорослей
Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.12-52 + Р123.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16999 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Малышев С. В. 
Сравнительное молекулярно-генетическое картирование генома ржи (ISecale cerealeD L.) и других злаков / С. В. Малышев, В. Н. Корзун, К. И. Забенькова, А. В. Войлоков, А. Бернер, Н. А. Картель // Цитология и генетика. - 2003. - 37, № 5. - С. 9-20. - Библиогр.: 66 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.4-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж60216 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Тананакіна Н. В. 
Взаємозв'язок між вмістом йоду в грудному молоці і йодною профілактикою жінок південно-східного регіону України / Н. В. Тананакіна, В. І. Кравченко, В. Н. Корзун, М. П. Веропотвелян, В. І. Турчин, В. Г. Спориш // Ендокринологія. - 2010. - 15, № 1. - С. 44-51. - Бібліогр.: 25 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р120.121.3 + Р712.16

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15058 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Крижова Ю. П. 
Технологія виробництва котлет профілактичного призначення з водоростями цистозіра чорноморська та фукус / Ю. П. Крижова, М. М. Антонюк, О. О. Галенко, В. Н. Корзун // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 16-20. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Розроблено рецептури січених напівфабрикатів профілактичного призначення, зокрема котлет, з водоростями цистозіра чорноморська та фукус, визначено спосіб підготовки та умови внесення водоростей у фарш, а також втрати йоду та селену за різної термічної обробки (смаження та приготування на пару) з метою визначення вмісту вказаних мікроелементів в готових виробах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3 + Л996.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Корзун В.  
Солодкі соуси для профілактики йоддефіцитних захворювань / В. Корзун, І. Антонюк // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 89-94. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто низку проблем, пов'язаних із дефіцитом йоду та інших мікроелементів у харчуванні людей. Розроблено технологію нового солодкого соусу шоколадно-горіхового "Мулатка" з використанням вітапектину та фукусу, який характеризується високим вмістом йоду, селену й інших мінеральних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.3 + Л996.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Корзун В. Н. 
Новий метод подолання йододефіциту та йододефіцитних захворювань / В. Н. Корзун, Ю. С. Котикович, А. В. Деркач // Пробл. радіац. медицини та радіобіології : зб. наук. пр. - 2011. - Вип. 16. - С. 171-180. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто результати проведення йодної профілактики у дітей шкільного віку із застосуванням дієтичної домішки з морськими водоростями, яка містить комплекс вітамінів, макро- і мікроелементів. Встановлено, що використання домішки впродовж 1 - 3 місяців призвело до статистично вірогідного збільшення медіани йодурії і зменшення об'єму щитоподібної залози у всіх обстежених дітей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р120.121.2 + Р733.415.12-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69917 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Корзун В. Н. 
Шляхи мінімізації впливу радіаційних та ендемічних чинників на стан здоров'я населення / В. Н. Корзун, А. М. Парац // Довкілля та здоров'я. - 2006. - № 1. - С. 13-17. - Бібліогр.: с. 17 - укp.

Розглянуто вплив опромінення та дефіциту мікроелементів на збільшення кількості йододефіцитних захворювань населення. Встановлено, що в добових раціонах харчування північних областей України вміст йоду, селену, заліза, кобальту, міді, цинку значно нижчий, ніж в інших регіонах. Населення, що мешкає на радіоактивно забруднених територіях, не одержує збалансованого за вмістом мікроелементів харчування. Поєднана дія радіаційного та ендемічного факторів може бути однією з причин погіршення стану здоров'я. Показано, що кращим методом групової та індивідуальної профілактики є використання в харчуванні бурих морських водоростей (ламінарії, цистозіри, фукуса), а для масової профілактики - йодованої солі.

Рассмотрены вопросы влияния облучения и дефицита микроэлементов на рост йоддефицитных заболеваний населения. Установлено, что в суточных рационах питания северных областей Украины содержание йода, селена, железа, кобальта, меди, цинка значительно ниже, чем в других регионах. Население, проживающее на радиоактивно загрязненных территориях, не получает сбалансированного по содержанию микроэлементов питания. Сочетанное воздействие радиационного и эндемического факторов может быть одной из причин ухудшения состояния здоровья. Дан анализ эффективности различных средств профилактики. Показано, что лучшим методом групповой и индивидуальной профилактики является использование в питании бурых водорослей (ламинарии, цистозиры, фукуса), а для массовой профилактики - йодированной соли.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р11(4УКР)026.2 + Р11(4УКР)28

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Корзун В. М. 
Правові та організаційні засади створення і використання інтегрованого банку даних ОВС України : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / В. М. Корзун; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2013. - 21 c. - укp.

Розглянуто та узагальнено результати науково-теоретичних досліджень і практичного досвіду у сфері організаційного, технічного, кадрового, нормативно- правового забезпечення, створення й використання інтегрованого банку даних ОВС України. Уточнено категоріальний апарат у сфері створення й використання інтегрованого банку даних ОВС України. Визначено розширений перелік інформаційних ресурсів (баз даних) органів державної влади, які було б доцільно включити до інтегрованого банку даних ОВС України. Обгрунтовано проект положення про функціонування міжвідомчого інтегрованого інформаційно-аналітичного банку даних правоохоронних органів України. Сформульовано пропозиції і рекомендації щодо вдосконалення правових та організаційних засад у процесі створення, впровадження та використання зазначеного банку даних. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення законодавства у сфері регулювання процесів впровадження інтегрованого банку даних ОВС України. Для запровадження ефективного захисту інформації в такому банку даних запропоновано систематизувати наявні нормативно-правові акти у сфері забезпечення інформаційної безпеки. Висвітлено зарубіжний досвід правового регулювання питань використання інтегрованого банку даних правоохоронними органами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)112.01 ф:З97 + Х849(4УКР)035.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА399891 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Корзун В. 
Технологія фруктово-ягідних десертів із підвищеним вмістом мікроелементів / В. Корзун, І. Антонюк // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 53-62. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Розроблено технологію фруктово-ягідних десертів підвищеної біологічної цінності з використанням продуктів перероблення морських водоростей (ламінарії та цистозіри). Досліджено вміст есенційних мікроелементів (йоду, селену, феруму, цинку, купруму) у розроблених десертах. Доведено, що такі фруктово-ягідні десерти доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики мікроелементозів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Юрчак В. Г. 
Дослідження радіозахисних та сорбційних властивостей макаронних виробів з пектиновмісними добавками / В. Г. Юрчак, Г. І. Волощук, О. О. Худайкулова, В. І. Дробот, В. Н. Корзун // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 3. - С. 57-58. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Установлены путем измерения содержания радиоцезия в организме подопытных животных радиозащитные свойства макаронных изделий с пектином и пектинсодержащим сырьем - овощными и ягодными порошками, земляничным пюре. Доказано, что эти изделия имеют также способность связывать тяжелые металлы, в частности свинец.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Гигиеническая оценка витаминно-минерального комплекса vitacor junior / В. Н. Корзун, С. В. Гозак, А. Н. Парац, В. Иванов, А. Белозуб // Довкілля та здоров'я. - 2014. - № 3. - С. 70-75. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р128.37

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Гасанова А. 
Фортифікація пастильних виробів йодом / А. Гасанова, О. Соколовська, В. Корзун // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 98-105. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Обгрунтовано вибір раціонального методу визначення йоду в харчових продуктах. Встановлено вміст йоду в пастильних виробах зі стевією та еламіном "Екзотика" і "Смакота" на етапах виробництва та зберігання. Грунтуючись на проведених дослідженнях, встановлено належність розроблених пастильних виробів до групи функціональних харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Харчові добавки: віддалена загроза / А. Я. Кобзар, В. Н. Корзун, Н. І. Карандєєва, Є. О. Дзюба // Довкілля та здоров'я. - 2013. - № 1. - С. 70-74. - укp.

Аналіз існуючих світових тенденцій використання великого числа харчових добавок у виробництві продуктів харчування показав високий потенційний рівень їх небезпеки для здоров'я людини за тривалого застосування. Підсумовано чинники негативного впливу на здоров'я продуктів, що містять різноманітні синтетичні інгредієнти, розглянуто питання регулювання та управління якістю харчових продуктів, оцінено варіанти вирішення проблеми на державному рівні і на рівні рядового споживача.

Анализ существующих мировых тенденций использования большого числа пищевых добавок при производстве продуктов питания показал высокий потенциальный уровень их опасности для здоровья человека при длительном применении. Суммированы факторы негативного влияния на здоровье продуктов, содержащих разнообразные синтетические ингредиенты, рассмотрены вопросы регулирования и управления качеством пищевых продуктов, оценены варианты решения проблемы на государственном уровне и на уровне рядового потребителя.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.028

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Гаркуша С. Л. 
Досвід роботи кабінету корекції ліпідного спектра крові та лікування різних форм ожиріння у профілактиці виникнення захворювань системи кровообігу / С. Л. Гаркуша, В. Н. Корзун // Довкілля та здоров'я. - 2015. - № 1. - С. 31-34. - укp.

З'ясовано, що комплексне обстеження пацієнтів з метою своєчасного виявлення в них метаболічного синдрому (абдомінальне ожиріння, артеріальна гіпертензія, дисліпідемія, гіперурикемія, інсулінорезистентність, цукровий діабет) і призначення комбінованого лікування, щомісячний контроль у досягненні цілевих рівнів показників ліпідограми, артеріального тиску та ідеальної маси тіла покращують заходи первинної і вторинної профілактики атеросклеротичних захворювань системи кровообігу серед населення. Зазначено, що виявлення пацієнтів із метаболічним синдромом і оцінювання ризику розвитку в них серцево-судинних захворювань, впровадження заходів профілактики зменшує серцево-судинну захворюваність і смертність від інфаркту міокарда та інсульту головного мозку.

Выяснено, что комплексное обследование пациентов с целью своевременного выявления у них метаболического синдрома (абдоминальное ожирение, артериальная гипертензия, дислипидемия, гиперурикемия, инсулинорезистентность, сахарный диабет) и назначение комбинированного лечения, ежемесячный контроль в достижении целевых уровней показателей липидограммы, артериального давления и идеальной массы тела улучшают меры первичной и вторичной профилактики атеросклеротических заболеваний системы кровообращения среди населения. Указано, что выявление пациентов с метаболическим синдромом и оценка риска развития у них сердечно-сосудистых заболеваний, внедрение мер профилактики уменьшает сердечно-сосудистую заболеваемость и смертность от инфаркта миокарда и инсульта головного мозга.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р410-5 + Р415.202.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15205 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського