Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (28)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Колтунов В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 32
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Колтунов В. А. 
Зберігання гарбузових плодів / В. А. Колтунов, Л. М. Пузік; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. - Х., 2004. - 366 c. - Бібліогр.: с. 335-355. - укp.

Наведено результати комплексного вивчення споживчих і технологічних властивостей гарбузових плодів у процесі зберігання. Установлено максимальні строки зберігання з мінімальними втратами їх технологічної придатності з метою розробки раціональної системи товарообігу даної продукції. Визначено хімічний склад гарбузів.

Приведены результати комплексного изучения потребительских и технологических свойств тыквенных плодов в процессе хранения. Установлены максимальные сроки хранения с минимальными потерями их технологической способности с целью разработки рациональной системы товарооборота данной продукции. Определен химический состав тыквы.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА660105 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Колтунов В. А. 
Продовольча сировина : Підруч. / В. А. Колтунов, Л. Ф. Скалецька; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К. : КНТЕУ, 2005. - 254 c. - Бібліогр.: с. 245. - укp.

Розглянуто питання формування, збереження та визначення товарної якості сировини рослинного та тваринного походження. Наведено загальну характеристику зернових і зернобобових культур, тютюну та махорки, цукрового буряку, хмелю, дикорослих плодів та ягід, лікарських рослин. Визначено їх хімічний склад, харчову цінність, критерії якості та технологічні властивості, встановлено вимоги щодо зберігання промислової сировини. Розглянуто особливості заготівлі продукції тваринницва. Висвітлено питання проведення карантину рослин і тварин, запропоновано заходи щодо запобігання завезенню та розповсюдженню шкідливих організмів. Наведено перелік шкідників і захворювань рослин, що мають карантинне значення в Україні. Особливу увагу приділено проблемі виробництва конкурентоспроможної продукції.

Рассмотрены вопросы формирования, сохранения и определения товарной стоимости сырья растительного и животного происхождения. Приведена общая характеристика зерновых и зернобобовых культур, табака и махорки, сахарной свеклы, хмеля, дикорастущих плодов и ягод, лекарственных растений. Определены их химический состав, пищевая ценность, критерии качества и технологические свойства, установлены требования по хранению промышленного сырья. Рассмотрены особенности заготовки продукции животноводства. Освещены вопросы проведения карантина растений и животных, предложены средства предупреждения завоза и распространения вредных организмов. Приведен перечень вредителей и заболеваний растений, имеющих карантинное значение в Украине. Особое внимание уделено проблеме производства конкурентоспособной продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: П2 я73-1 + Л80-3 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА663522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Колтунов В. А. 
Якість плодоовочевої продукції та технологія її зберігання : Моногр. Ч. 2. Якість і збереженість плодів та ягід / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2004. - 249 c. - укp.

Розглянуто питання формування та керування якістю та лежкістю плодово-ягідної продукції, впливу умов вирощування, строків і технології збирання, товарної обробки, способів і умов зберігання на збереженість насіннячкових плодів, винограду, формування та зміни у процесі зберігання їх споживних якостей. Наведено товарознавчу характеристику районованих сортів плодів кісточкових та ягідних культур, в тому числі малопоширених. Викладено проблеми якості та збереженості плодів тропічних та субтропічних культур, конкурентоспроможності районованих сортів яблук та груш, встановлення представницької середньої проби партії плодів, діагностики та прогнозування їх лежкості, а також з'ясування економічної ефективності зберігання плодів та ягід залежно від умов вирощування.

Рассмотрены вопросы формирования и управления качеством и лежкостью плодово-ягодной продукции, влияния условий выращивания, строков и технологии сбора, товарной обработки, способов и условий хранения на сохраняемость семенных плодов, винограда, формирование и изменения в процессе хранения их потребительских качеств. Представлена товароведческая характеристика районированных сортов плодов косточковых и ягодных культур, в том числе малораспространенных. Изложены проблемы качества и сохраняемости плодов тропических и субтропических культур, конкурентоспособности районированных сортов яблок и груш, установления представительской средней пробы партии плодов, диагностики и прогнозирования их лежкости, а также определения економической эффективности хранения плодов и ягод в зависимости от условий выращивания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Колтунов В. А. 
Якість плодоовочевої продукції та технологія її зберігання : Моногр. Ч. 1. Якість і збереженість картоплі та овочів / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2004. - 567 c. - укp.

Проаналізовано шляхи формування якості картоплі та овочів, розглянуто питання їх збереження до нового врожаю. Наведено рекомендації щодо удосконалення методів відбору проб для визначення якості картоплі та овочів. Описано основні елементи технології вирощування продукції для тривалого зберігання та методи прогнозування даного процесу, зокрема за допомогою комп'ютерних технологій. Викладено методики визначення конкурентоспроможності сортів овочів та картоплі, вартості продукції та розрахунку її економічної ефективності.

Проанализированы пути формирования качества картофеля и овощей, рассмотрены вопросы их хранения до нового урожая. Приведены рекомендации по усовершенствованию методов отбора проб для определения качества картофеля и овощей. Описаны основные элементы технологии выращивания продукции для продолжительного хранения и методы прогнозирования данного процесса, в частности с помощью компьютерных технологий. Представлены методики определения конкурентоспособности сортов овощей и картофеля, стоимости продукции и расчёта её экономической эффективности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: В348384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Колтунов В. А. 
Прогнозування збереження якості продовольчих товарів / В. А. Колтунов; Київ нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2002. - 198 c. - Бібліогр.: с. 198. - укp.

Висвітлено особливості програмування виробництва високоякісних продуктів з підвищеним строком зберігання, а також основні біологічні закони та закони землеробства, наукові засади програмування врожаїв. Уперше у світовій практичній діяльності наведено методи визначення потенційної збереженості картоплі та дворічних овочів з урахуванням множинної кореляційної залежності, балової оцінки, теорії розпізнавання образів, а також за допомогою приладів. Розглянуто зміни якості в процесі зберігання м'ясних, рибних, молочних товарів, жирів, яєць.

Освещены особенности программирования производства высококачественных продуктов с повышенной сохранностью, а также основные биологические законы и законы земледелия, научные основы программирования урожая. Впервые в мировой практической деятельности приведены методы определения потенциальной сохранности картофеля и двухгодичных овощей на основе множественной корреляционной зависимости, бальной оценки, теории распознавания образов, а также с помощью приборов. Рассмотрены изменения качества при сохранении мясных, рыбных, молочных товаров, жиров, яиц.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА640494 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Колтунов В. А. 
Технологія зберігання продовольчих товарів : Лаб. практикум / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2003. - 340 c. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Викладено теоретичні засади зберігання продовольчих товарів, зерна. Проаналізовано роль хімічного складу у збереженні продовольчих товарів. Визначено фактори, які впливають на масу продовольчих товарів. Наведено оцінку поживної та енергетичної цінності харчових продуктів. Описано технологію зберігання і транспортування продовольчих товарів. Висвітлено анатомо-морфологічні ознаки рослин та м'яса тварин. Розкрито основи одержання продукції рослинництва і тваринництва з високими товарними якостями.

Изложены теоретические основы хранения продовольственных товаров, зерна. Проанализирована роль химического состава в хранении продовольственных товаров, а также определены факторы, влияющие на их массу. Приведена оценка питательной и энергетической ценности пищевых продуктов. Описана технология хранения и транспортирования продовольственных товаров. Освещены анатомо-морфологические свойства растений и мяса животных. Раскрыты основы получения продукции растение- и животноводства с высокими товарными качествами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА645149 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Колтунов В. А. 
Технологія зберігання продовольчих товарів : Підруч. / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2003. - 537 c. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Викладено теоретичні основи зберігання продовольчих товарів. Описано анатомо-морфологічні ознаки і склад сировини та їх зміни під час зберігання, хімічний склад та проаналізовано його роль у даному процесі. Розглянуто методи дослідження якості продовольчих товарів. Розкрито біологічні основи одержання врожаїв сільськогосподарських культур та продукції тваринництва з високою товарною якістю та підвищеною збереженістю, теоретичні основи зберігання зернової маси, особливості впливу хвороб і пошкоджень на збереженість рослинної сировини. Висвітлено фізичні властивості, які враховуються при зберіганні продовольчих товарів, їх технологію, а також фактори, що впливають на збереженість продуктів.

Изложены теоретические основы хранения продовольственных товаров. Описаны анатомо-морфологические свойства и состав сырья, их изменения во время хранения, химический состав и проанализирована его роль в их сохраняемости. Рассмотрены методы исследования качества продовольственных товаров. Раскрыты биологические основы получения урожаев сельскохозяйственных культур и продукции животноводства с высоким товарным качеством и повышенной сохранности, теоретические основы хранения зерновой массы, особенности влияния болезней и повреждений на сохранность растительного сырья. Освещены физические свойства, учитываемые при хранении продовольственных товаров, их технология, а также факторы, влияющие на сохранность продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА646069 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Бондарчук А. А. 
Картопля. Т. 3 / А. А. Бондарчук, І. П. Бугаєва, М. Ю. Власенко, В. Г. Влох, Н. І. Войцешина, О. В. Горкуценко, В. А. Колтунов, О. А. Кравченко, В. С. Куценко, І. М. Маленко; УААН. - К. : Білоцерк. держ. аграр. ун-т; Біла Церква, 2007. - 535 c. - укp.

Проаналізовано сучасний стан і тенденції розвитку технології виробництва картоплі, зокрема, підготовки садивного матеріалу, обробітку грунту, удобрення, садіння, догляду, зрошення, збирання, післязбиральної доробки, зберігання та переробки на картоплепродукти. Висвітлено економічні аспекти виробництва картоплі різного господарського призначення.

Проанализированы современное состояние и тенденции развития технологии производства картофеля, в частности, подготовки посадочного материала, обработки почвы, удобрения, посадки, присмотра, орошения, сбора, послеуборочной доработки, сохранения и переработки на картофелепродукты. Освещены экономические аспекты производства картофеля разного хозяйственного назначения.


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: В346663 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Колтунов В. А. 
Прогнозування збереження картоплі та овочів в системі логістики : Моногр. / В. А. Колтунов, Л. М. Струневич; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 211 c. - Бібліогр.: 28 назв. - укp.

Описано методи прогнозування збереженості овочевої продукції, проаналізовано залежність її збереженості від агротехнічних та метеорологічних умов вирощування. Визначено диференційовані строки зберігання картоплі та овочів залежно від їх якості в процесі закладання. Розглянуто питання моделювання динаміки якості картоплі та овочів, використання методу математичного моделювання для визначення економічної ефективності зберігання овочевої продукції та картоплі. Викладено комплексний підхід до розв'язання задачі оцінки динаміки якості овочів та картоплі під час тривалого зберігання.

Представлены методы прогнозирования сохранности овощной продукции, проанализирована зависимость её сохранности от агротехнических и метеорологических условий выращивания. Определены дифференцированные сроки хранения картофеля и овощей в зависимости от их качества в процессе закладывания. Рассмотрены вопросы моделирования динамики качества картофеля и овощей, использования метода математического моделирования для определения экономической эффективности хранения овощной продукции и картофеля. Представлен комплексный подход к решению задачи оценки динамики качества овощей и картофеля в условиях продолжительного хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА667623 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Колтунов В. А. 
Субтропічні та тропічні плоди : Підруч. / В. А. Колтунов, О. Л. Романенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 162 c. - (Товарознавство). - Бібліогр.: 42 назв. - укp.

Висвітлено будову та класифікацію субтропічних і тропічних культур, описано їх хімічний склад, визначено харчову та енергетичну цінність. Розглянуто питання транспортування та зберігання цитрусових плодів.

Освещены структура и классификация субтропических и тропических культур, изучен их химический состав, определены пищевая и энергетическая ценность. Рассмотрены вопросы транспортировки и хранения цитрусовых плодов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П28я7-1 + Л91-3я7-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА667774 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Колтунов В. А. 
Управління якістю овочевих коренеплодів : моногр. / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2007. - 251 c. - укp.

Розглянуто сучасні технології формування й управління якістю та лежкістю коренеплодів. Визначено умови й особливості накопичування запасних речовин, показано вплив факторів життєдіяльності на формування товарних якостей коренеплодів. Наведено порівняльну оцінку різних способів і методів їх зберіганння. Проаналізовано загальні підходи щодо визначення якості плодоовочевої продукції. Встановлено фактори, що впливають на збереженість коренеплодів. Розглянуто найбільш поширені хвороби коренеплодів, визначено джерела, характер перебігу та засоби запобігання їх розвитку. Обгрунтовано критерії та вимоги щодо якості коренеплодів, наведено методи діагностики лежкоздатності та прогнозування їх збереженості.

Рассмотрены современные технологии формирования и управления качеством и лежкостью корнеплодов. Определены условия и особенности накопления запасных веществ, показано влияние факторов жизнедеятельности на формирование товарных качеств корнеплодов. Приведена сравнительная оценка различных способов и методов их хранения. Проанализированы общие подходы к определению качества плодоовощной продукции. Установлены факторы, влияющие на сохранность корнеплодов. Рассмотрены наиболее распространенные заболевания корнеплодов, определены источники, характер течения и способы предупреждения их развития. Обоснованы критерии и требования к качеству корнеплодов, приведены методы диагностики лежкости и прогнозирования их сохранности.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.3-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА689830 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Колтунов В. А. 
Хвороби плодоовочевої продукції при зберіганні : навч. посіб. / В. А. Колтунов, О. Л. Романенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2006. - 166 c. - Бібліогр.: 28 назв. - укp.

Описано основні ознаки хвороб картоплі, дворічних овочів і плодів. Висвітлено джерела зараження, біологію і умови розвитку, розповсюдження під час заготівлі, збирання, транспортування, особливості розпізнавання, засоби протидії у процесі товароруху.

Описаны основные свойства болезней картофеля, двухлетних овощей и плодов. Освещены источники заражения, биология и условия развития, распространения в период заготовки, сбора, транспортировки, особенности распознавания, средства противодействия в процессе товародвижения.


Індекс рубрикатора НБУВ: П46,0я73-1 + П47,0я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА698297 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Колтунов В. А. 
Плодоовочеві товари : навч. посіб. / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2009. - 356 c. - (Товарознавство). - Бібліогр.: с. 315. - укp.

Висвітлено теоретичні засади товарознавства плодоовочевих товарів. Розглянуто їх споживну цінність і особливості її формування за умов різних грунтово-кліматичних зон України. Розкрито питання класифікації та визначення якості плодоовочевої продукції, показано основні причини накопичення у ній нітратів. Увагу приділено вирощуванню таких малопоширених овочів і плодів, як топінамбур, батат, броколі, кольрабі, скорцонера, лимонник, аронія. Наведено інформацію про мікробіологічні та хімічні методи консервування, особливості виробництва плодово-ягідних і овочевих соків.

Освещены теоретические основы товароведения плодоовощных товаров. Рассмотрены их потребительская ценность и особенности ее формирования в условиях разных почвенно-климатических зон Украины. Раскрыты вопросы классификации и определения качества плодоовощной продукции, показаны основные причины накопления в ней нитратов. Уделено внимание выращиванию таких малораспространенных овощей и плодов, как топинамбур, батат, брокколи, кольраби, скорценера, лимонник, арония. Дана информация о микробиологических и химических методах консервирования, особенностях производства плодоягодных и овощных соков.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА721009 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Колтунов В. А. 
Продовольча сировина : підручник / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2009. - 267 c. - (Товарознавство). - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Висвітлено питання формування та визначення якості сировини рослинного та тваринного походження, збереження її від виробника до споживача. Визначено регіони України для виробництва конкурентоспроможної продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках збуту. Проведено оцінку сортового складу продукції рослинництва, наведено заготівельні вимоги до тваринницької сировини на підставі чинної нормативно-технічної документації з науково-технічним обгрунтуванням даних процесів, розкрито їх значення для формування товарознавчих якостей, описано технологічні властивості у контексті збереження сировини. Проаналізовано діяльність карантинної служби, особливості карантинних хвороб і шкідників рослинної та тваринної сировини.

Освещены вопросы формирования и определения качества сырья растительного и животного происхождения, сохранения его от производителя к потребителю. Определены регионы Украины для производства конкурентоспособной продукции на внутреннем и внешнем рынках сбыта. Проведена оценка сортового состава продукции растениеводства, приведены заготовительные требования к животноводческому сырью на основе действующей нормативно-технической документации с научно-техническим обоснованием данных процессов, раскрыто их значение для формирования товароведческих качеств, описаны технологические свойства в контексте сохранения сырья. Проанализированы деятельность карантинной службы, особенности карантинных болезней и вредителей растительного и животного сырья.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-3я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА720307 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Патыка Н. В. 
Влияние биопрепаратов на динамику численности бактерий и фитопатогенных грибов в агроэкосистеме картофеля / Н. В. Патыка, В. В. Бородай, Н. В. Житкевич, Е. В. Хоменко, Т. Т. Гнатюк, В. А. Колтунов, В. Ф. Патыка // Мікробіол. журн. - 2012. - 74, № 2. - С. 28-35. - Библиогр.: 15 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: П215.1-468

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Колтунов В. А. 
Підвищення стійкості плодоовочевої продукції проти хвороб при зберіганні : [монографія] / В. А. Колтунов, В. В. Бородай. - К. : Колобіг, 2007. - 211 c. - Бібліогр.: с. 210-211 - укp.

Висвітлено питання формування, управління лежкістю й якістю плодоовочевої продукції. Викладено основні елементи технологій вирощування, збирання та транспортування лежкоздатної продукції. Розглянуто особливості вирощування картоплі, овочів і плодів для тривалого зберігання, а саме - вплив типу грунту, метеорологічних умов, попередників, тривалості періоду вегетації, зрошення, гербіцидів, мінеральних добрив, мікроелементів на врожайність, якість і лежкість плодоовочевої продукції. Висвітлено питання її стійкості проти хвороб. Описано та наведено визначники найбільш поширених хвороб у разі зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: П41-4 + П47 + Л91-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА759173 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Колтунов В. А. 
Субтропічні та тропічні плоди : підруч. для студ. ВНЗ / В. А. Колтунов, О. Л. Романенко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - 2-ге вид, допов. та переробл. - К., 2012. - 195 c. - (Серія "Товарознавство"). - Бібліогр.: с. 191-195. - укp.

Розглянуто будову та класифікацію субтропічних і тропічних культур, розкрито їх хімічний склад, харчову та енергетичну цінність, вимоги до якості згідно з міжнародними стандартами, а в разі їх відсутності - підходи в міжнародній торгівлі. Увагу приділено умовам і термінам транспортування, дозрівання та зберігання цих культур.


Індекс рубрикатора НБУВ: П28 я73-1 + Л91-3 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА762782 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Колтунов В.  
Структурні складові плодів гарбуза / В. Колтунов, М. Булах // Товари і ринки. - 2012. - № 2. - С. 122-129. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено 11 сортів трьох видів гарбуза, вирощених в умовах Західного Полісся України. Виявлено кращі з них за ефективністю використання у харчуванні. Визначено ресурсний потенціал включених до каталогу сортів рослин, придатних для поширення в Україні й перспективних у Західному Поліссі видів і сортів гарбуза. Проаналізовано їх морфологічні складові, стійкість до механічних пошкоджень, вихід соку та олії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41 + П241.76-26

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Колтунов В. А. 
Харчові продукти. Фрукти, ягоди, овочі, гриби : підручник / В. А. Колтунов; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ : КНТУ, 2013. - 483 c. - (Серія "Товарознавство"). - Бібліогр.: с. 466 - укp.

Висвітлено хімічний склад і харчову цінність плодоовочевих товарів, що доповнено таблицями додатків. Увагу приділено трактуванню якості плодоовочевої продукції, її формуванню і визначенню на всіх етапах товароруху. Наведено товарознавчу класифікацію свіжих овочів і плодів, їх групування за ботанічними ознаками, тривалістю життя, частинами, які споживаються в їжу. Охарактеризовано товарознавчі властивості овочів, плодів і ягід згідно з їх класифікаційними ознаками. Наведено способи перероблення плодоовочевої продукції та їх товарознавчу характеристику.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91 я73-1 + П23/27 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА778714 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Колтунов В. 
Теплоємність зимових сортів груші при зберіганні / В. Колтунов, В. Мазур // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 151-158. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено п'ять зимових сортів плодів груші, вирощених за умов Правобережного Лісостепу України. Визначено окремі фізичні й теплофізичні параметри плодів груші: швидкість зниження температури до оптимальної під час зберігання за умов холодильної камери та отеплення до початкової температури перед їх реалізацією. Розраховано ентальпії під час зазначених процесів, що уможливлює регулювання виробництва холодоагенту та тривалість роботи вентиляторів у ході зберігання плодів груші.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського