Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (3)Книжкові видання та компакт-диски (25)Журнали та продовжувані видання (14)
Пошуковий запит: (<.>A=Ковбаса В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 40
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Ромашко О. В. 
Пакувальні матеріали / О. В. Ромашко, О. В. Кобилінська, В. М. Ковбаса, В. Б. Захаревич, О. А. Білик. - К. : НУХТ, 2003. - 51 c. - Бібліогр.: 28 назв. - укp.

Проаналізовано сучасний стан і тенденції розвитку таропакувальної галузі. Наведено класифікацію та описано основні властивості пакувальних машин. Розглянуто питання використання пакувальних матеріалів у галузях харчової промисловості та висвітлено сучасні методи переробки використаної тари і таропакувальних матеріалів.

Проанализированы современное состояние и тенденции развития тароупаковочной отрасли. Приведена классификация и описаны основные свойства упаковочных машин. Рассмотрены вопросы использования упаковочных материалов в отраслях пищевой промышленности и освещены современные методы переработки использованной тары и тароупаковочных материалов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818-3 + Ж679-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА650797 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Ковальов О. В. 
Обладнання для просіювання сипких матеріалів у харчовій промисловості : Конспект лекцій / О. В. Ковальов, В. М. Ковбаса, В. О. Аністатенко, О. Т. Лісовенко, В. М. Федорів; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 45 c. - Бібліогр.: с. 44. - укp.

Розглянуто будову сит, наведено коефіцієнт їх корисної дії. Запропоновано класифікацію машин для просіювання сипких матеріалів, охарактеризовано просіювальні машини з обертовими барабанними та нерухомими ситами. Наведено шляхи удосконалення обладнання для просіювання сипких матеріалів.

Рассмотрено строение сита, приведен коэффициент их полезного действия. Предложена классификация машин для просеивания сыпучих материалов, охарактеризованы просеивающие машины с вращающими барабанными и недвижимыми ситами. Предложены пути усовершенствования оборудования для просеивания сыпучих материалов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.22-5 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р106312 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ковбаса В.  
Князь Дмитро Вишневецький (Байда) в українському епосі / В. Ковбаса // Київ. старовина. - 2008. - № 1. - С. 111-145. - Бібліогр.: с. 141-145. - укp.

Уточнено походження князів Вишневецьких, висвітлено їх зв'язки з правлячими династіями різних країн та іншими знатними родами, розглянуто й виправлено помилки, які супроводжували ці питання в більшості досліджень про Вишневецького. Встановлено причини загибелі Вишневецького в Константинополі у 1563 р., вияснено, чи пов'язана пісня про козака Байду саме з цим фактом і чи можна ототожнювати князя Д.Вишневецького і пісенного Байду. Розглянуто особливості формування епічної народної традициї про Вишневецького.

Уточнено происхождение князей Вишневецких, освещены их связи с правлящими династиями разных стран и другими знатными родами, рассмотрены и исправлены ошибки, сопровождающие эти вопросы в большинстве исследований о Вишневецком. Установлены причины гибели Вишневецкого в Константинополе в 1563 г., выяснено, связана ли песня о козаке Байде именно с этим фактом и можно ли отождествлять князя Д.Вишневецкого и песенного Байду. Рассмотрены особенности формирования эпической народной традиции о Вишневецком.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР)44-8 + Ш3(4УКР)-694

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14441 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ковбаса В.  
Князь Дмитро Вишневецький (Байда) в українському епосі : [Закінч.] / В. Ковбаса // Київ. старовина. - 2008. - № 2. - С. 150-167. - Бібліогр.: с. 165-167. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР)44-8 + Ш3(4УКР)-694

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14441 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Мельник О. Ю. 
Дослідження кристалічності нативних і модифікованих крохмалів картоплі та кукурудзи / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, В. В. Фоменко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 53-55. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати досліджень кристалічності молекул модифікованих крохмалів за допомогою методу опромінення крохмальних зразків рентгенівськими променями. Показано, що після застосування різних модифікацій нативних крохмалів картоплі та кукурудзи їх кристалічність змінилася.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л851

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Махинько Л. В. 
Використання солодових екстрактів у продуктах ко-екструзії / Л. В. Махинько, В. М. Ковбаса, О. В. Герасименко, Н. О. Ємельянова, Є. І. Ковалевська, В. А. Піддубний // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 68-70. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено можливість застосування солодових і полісолодових екстрактів як біологічно активних домішок до начинки під час виробництва продуктів ко-екструзії. Встановлено раціональне дозування екстрактів, що підвищує харчову цінність готового продукту та забезпечує потрібні структурно-механічні та високі органолептичні характеристики начинок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Мельник О. Ю. 
Дослідження термічної стійкості модифікованих крохмалів різних видів / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, О. П. Перепелиця, М. В. Лазаренко // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 56-59. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено термічну стійкість нативних і модифікованих крохмалів для визначення стану вологи в них. За допомогою методів термогравіметрії одержано інформацію про відносну термічну стабільність крохмалю, про залежність термостабільності від характеру модифікаційних домішок, роль вологи в кінетиці термічної деструкції. Досліджено реакції термічного розкладання цих сполук, вивчено умови їх проходження, встановлено фактори, які сприяють зниженню втрат сировини та стабілізації продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Шульга О. С. 
Дослідження можливості одержання продуктів екструзії на основі сухого картопляного пюре / О. С. Шульга, В. М. Ковбаса // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 14-17. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати вивчення можливості застосування сухого картопляного пюре у виробництві екструдованих продуктів харчування. Досліджено фізико-хімічні показники сухого картопляного пюре та продуктів з нього. Встановлено вплив процесу екструзії на ступінь гідролізу крохмалю. Визначено оптимальні параметри процесу екструзії сухого картопляного пюре.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л972

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Левченко Н. І. 
Вплив гірчичного порошку і паприки на термін зберігання картопляних чіпсів / Н. І. Левченко, Ю. В. Якубчик, В. М. Ковбаса, Н. О. Фалендиш // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 17-19. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Аналіз якості картопляних чіпсів показав, що конкурентоспроможність даного виду продукції значною мірою залежить від терміну зберігання її жирової компоненти. Продовження тривалості зберігання картопляних чіпсів є можливим за умов введення до складу їх рецептури сировини, що володіє антиоксидантними властивостями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.1 + Л972

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Махинько Л. В. 
Дослідження електрофізичних властивостей начинок для продуктів високотемпературної ко-екструзії з метою контролю їхньої якості / Л. В. Махинько, П. Д. Мельничук, І. Я. Романовський, В. М. Ковбаса, В. М. Махинько, І. В. Житнецький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 30-31. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто новий електрофізичний експрес-метод оцінки якості жирової складової начинок для продуктів високотемпературної ко-екструзії (подушечок із начинкою) в процесі зберігання. Досліджено взаємозв'язок діелектричної проникності продукту з кислотним і перекисним числами його жирової складової.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л862

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Зінченко І. М. 
Харчові продукти нового покоління / І. М. Зінченко, Т. І. Янюк, В. А. Терлецька, В. М. Ковбаса // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 83-84. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто основні проблеми харчування та шляхи їх вирішення, а також можливість і переваги використання їстівних грибів як основної складової нової групи харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Фалендиш Н. О. 
Шляхи подовження термінів зберігання картопляних чіпсів / Н. О. Фалендиш, Н. І. Левченко, В. М. Ковбаса, І. В. Житнецький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 37-38. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено можливість використання для виробництва картопляних чіпсів подовженого терміну зберігання нетрадиційної сировини природного походження, яка має антиоксидантні властивості. Встановлено, що майоран і базилік мають антиоксидантні властивості та здатні суттєво інгібувати процеси окиснення жиру під час зберігання картопляних чіпсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л97-909

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ковбаса В. П. 
Механіко-технологічне обгрунтування оптимізації взаємодії робочих органів з грунтом : Автореф. дис... д-ра техн. наук / В. П. Ковбаса; Нац. аграр. ун-т. - К., 2006. - 35 c. - укp.

Обгрунтовано інтегральний показник оптимізації параметрів і режимів роботи просторових грунтообробних робочих органів. Розроблено механічну модель і фізичні рівняння зв'язку напружень з деформаціями грунту у двох фазах деформування: пружно-в'язного та в'язко-пластичного. На підставі розв'язку просторових контактних задач механіки суцільного середовища залежностей розподілу переміщень, деформацій і напружень у грунтовому напівпросторі перед робочими органами двох типів: пасивним і ротаційним. Виведено функціональні залежності розподілу тиску за поверхнею контакту робочого органу - грунту для пасивних робочих органів (просторова задача). Визначено інтегральну функцію оптимізації параметрів і режимів роботи грунтообробних робочих органів за різних властивостей грунту. Запропоновано нову ефективну методику визначення показників механічних властивостей грунту. Розроблено методику оптимізації параметрів і режимів роботи грунтообробних робочих органів пасивного типу для певних грунтових умов.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П072.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА341951 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Ковбаса В. М. 
Наукове обгрунтування високотемпературної екструзії природних біополімерів та розроблення раціональних технологій харчоконцентратів і хлібопродуктів поліпшеної якості : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.01 / В. М. Ковбаса; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1998. - 41 c. - укp. - рус.

Містяться результати теоретичних і експериментальних досліджень застосування високотемпературної екструзії для виробництва нових харчових продуктів. Для інтенсифікації процесу запропоновані способи підготовки сировини - оброблення струмами надвисокої частоти, інфрачервоним випромінюванням, солодорощенням. Розроблена технологія виробництва сухих сніданків лікувально-профілактичної дії та подовжених термінів зберігання. Встановлена ефективність застосування екструдованого пшеничного борошна і крохмалю для перероблення борошна із заниженими хлібопекарськими властивостями. Здійснено впровадження запропонованих технологій у виробництво, приводяться дані медико-біологічних досліджень і ефективності нових технологій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л823.047 + Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА302479 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Ловейкін В. С. 
Аналіз динамічних властивостей сталевих ємнісних конструкцій для сипучих вантажів / В. С. Ловейкін, В. П. Ковбаса, Ю. В. Човнюк, В. В. Ярошенко, О. Ю. Костина // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - Вип. 10, т. 6. - С. 22-28. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Проведено числовий та аналітичний аналізи динамічних властивостей сталевих ємнісних конструкцій для сипучих вантажів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н728.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Дорохович В. В. 
Вплив цукрозамінників на утворення тістових мас коагуляційно-пастоподібної, коагуляційно-кристалізаційної, коагуляційно-піноподібної структури / В. В. Дорохович, В. М. Ковбаса // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 109-115. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Досліджено та науково обгрунтовано вплив цукрозамінників (фруктози, глюкози, сорбіту, лактитолу, ізомальту) на формування тістових мас коагуляційно-кристалізаційної структури (тісто для здобного печива), коагуляційно-пастоподібної структури (тісто для кексів), коагуляційно-піноподібної слабкоструктурованої структури (бісквітне тісто), коагуляційно-піноподібної сильноструктурованої структури (для білково-збивного печива та тістечок).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Гуцол О. П. 
До визначення фізичних рівнянь пружно-в'язкопластичного середовища з умовою руйнування за модифікованим критерієм Кулона - Мора / О. П. Гуцол, В. П. Ковбаса, В. П. Курка // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 2. - С. 161-174. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розроблено механічну модель і складено фізичні рівняння зв'язку напружень зі швидкостями деформацій у просторовій постановці для пружно-в'язкопластичного середовища з застосуванням модифікованого критерію міцності Кулона - Мора.


Індекс рубрикатора НБУВ: В251.32-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Костенко Є. Є. 
Дослідження комплексоутворення плюмбуму (II) з валіном / Є. Є. Костенко, В. М. Ковбаса, В. А. Терлецька, Г. М. Біла, І. М. Зінченко, А. В. Боднар, О. В. Шкіль // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 30-32. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено комплексоутворення плюмбуму з валіном. Встановлено склад і стійкість комплексної сполуки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г124.236-4

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ковбаса В. М. 
Методи ідентифікації білків казеїнового комплексу / В. М. Ковбаса, А. В. Юкало // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 12-16. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проведено ідентифікацію білків казеїнового комплексу з використанням методів гельфільтрації, іонообмінної хроматографії та електрофорезу в ПААГ. На підставі порівняння одержаних результатів показано переваги та недоліки цих методів під час визначення загального казеїну і окремих казеїнових фракцій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Тронько М. Д. 
Біологічна роль цинку і необхідність забезпечення адекватного рівня його споживання людиною / М. Д. Тронько, М. О. Полумбрик, В. М. Ковбаса, В. І. Кравченко, Я. Г. Бальон // Вісн. НАН України. - 2013. - № 6. - С. 21-31. - Бібліогр.: 34 назв. - укp.

Висвітлено основні аспекти фізіологічної ролі, метаболізму і біологічної доступності Цинку в організмі людини. Проведено аналіз публікацій щодо поширення дефіциту цього мікроелемента в Україні і світі, а також шляхів його подолання. Особливу увагу приділено сучасним підходам у розробленні харчових продуктів, збагачених Цинком.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*725.29 + Р123.025.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж20611 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського