Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (12)Журнали та продовжувані видання (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Дубініна А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 31
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Дубініна А. А. 
Основи митної справи в Україні : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / А. А. Дубініна, С. В. Сорокіна. - К. : Вид. дім "Професіонал", 2004. - 359 c. - Бібліогр.: с. 239-241. - укp.

Розглянуто питання митних режимів і платежів, контролю за переміщенням вантажів через кордон, митного оформлення зовнішньоекономічних операцій. Проаналізовано особливості пасажирських переміщень і митного оформлення багажу. Охарактеризовано контракт як документ, необхідний для митного оформлення вантажу, наведено вимоги до харчових продуктів, лікарських засобів і наркотичних речовин під час їх митного оформлення. Викладено порядок переміщення через митний кордон поштових відправлень, гуманітарної допомоги.

Рассмотрены вопросы таможенных режимов и платежей, контроля за перемещением грузов через границу, таможенного оформления внешнеэкономических операций. Проанализированы особенности пассажирских перемещений и таможенного оформления багажа. Охарактеризован контракт как документ, необходимый для таможенного оформления груза. Приведены требования к пищевым продуктам, лекарственным средствам и наркотическим веществам при их таможенном оформлении. Изложен порядок перемещения через таможенную границу почтовых отправлений, гуманитарной помощи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)112.038 я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА648609 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Біндер Б. С. 
Медико-психологічні рекомендації для підлітків із захворюванням щелепно-лицевої ділянки / Б. С. Біндер, А. І. Дубініна. - К. : Кн. плюс, 2007. - 32 c. - укp.

Наведено інформацію про загальну стратегію лікування дітей з захворюваннями щелепно-лицьової ділянки, стадії їх реабілітації, способи самопідтримки та міру їх відповідальності за власне здоров'я та якісні показники життя у контексті погляду спеціалістів і самих пацієнтів. Висвітлено особливості лікування дітей з вродженим незрощенням верхньої губи та піднебіння.

Приведена информация об общей стратегии лечения детей с заболеваниями челюстно-лицевой области, стадиях их реабилитации, способах самоподдержки и степени их ответственности за собственное здоровье и качественные показатели жизни в контексте взгляда специалистов и самих пациентов. Освещены особенности лечения детей с врожденным несращением верхней губы и неба.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р11(4УКР)442.866

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р109549 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Дубініна А. А. 
Токсичні речовини у харчових продуктах та методи їх визначення : підруч. для студ. ВНЗ / А. А. Дубініна, Л. П. Малюк, Г. А. Селютіна, Т. М. Шапорова, Л. В. Кононенко, В. А. Науменко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - К. : Професіонал, 2007. - 375 c. - Бібліогр.: 68 назв. - укp.

Висвітлено питання безпеки харчування людини, джерела забруднення навколишнього середовища, продовольчої сировини та харчових продуктів сполуками важких металів, нітратами, радіонуклідами, пестицидами, мікотоксинами. Розглянуто чинники впливу на вміст небезпечних речовин у продуктах рослинного походження, особливості утворення та потрапляння токсинів до продуктів харчування та в організм людини, описано хімічні методи аналізу, зокрема, хроматографічні, радіохімічні, спектрофото- та потенціометричні для визначення небезпечних речовин у продуктах харчування.

Освещены вопросы безопасности питания человека, источники загрязнения окружающей среды, продовольственного сырья и пищевых продуктов соединениями тяжелых металлов, нитратами, радионуклидами, пестицидами, микотоксинами. Рассмотрены факторы влияния на содержание опасных веществ в продуктах растительного происхождения, особенности образования и попадания токсинов в продукты питания и в организм человека, описаны химические методы анализа, в частности, хроматографические, радиохимические, спектрофото- и потенциометрические, для определения опасных веществ в продуктах питания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.10я73-1 + Л80-1ся73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС44425 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Дубініна А. А. 
Оптимізація споживчих властивостей концентрованих томатопродуктів / А. А. Дубініна, Т. Н. Шапорова, В. С. Ольховська // Вестн. Херсон. гос. техн. ун-та. - 2004. - № 1. - С. 25-29. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

У результаті розрахунків за математичною моделлю оптимізації складу концентрованих томатопродуктів встановлено концентрації рецептурних компонентів, що забезпечують необхідні органолептичні показники та максимальну збалансованість за вмістом харчових речовин (вітамінний, мінеральний та вуглеводний склад).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69571 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дубініна А. А. 
Ідентифікація епоксидних покриттів тари / А. А. Дубініна, Г. А. Синицина, О. Г. Мошник, Л. В. Кононенко // Упаковка. - 2008. - № 1. - С. 29-31. - укp.

Епоксидні покриття досить широко застосовуються для покриття внутрішньої поверхні тари для консервованої продукції. Для забезпечення санітарно-гігієнічних вимог, а також сучасних вимог до упаковки, потрібно правильно підібрати рецептуру покриттів з епоксидних смол. Наведено результати ідентифікації епоксидних покриттів тари із застосуванням методу полярографії.


Індекс рубрикатора НБУВ: К846

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Дубініна А. А. 
Пакування морозива в полімерну упаковку / А. А. Дубініна, Г. А. Синицина, О. Г. Мошник, Л. В. Кононенко // Упаковка. - 2008. - № 6. - С. 19-21. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.08

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Дубініна А. А. 
Товарознавство товарів рослинного походження : навч. посіб. / А. А. Дубініна, І. Ф. Овчиннікова, М. В. Нечипорук, С. В. Чистякова, В. Ю. Колосков; Ін-т інновац. технологій і змісту освіти, Нац. аерокосм. ун-т ім. М.Є.Жуковського "Харк. авіац. ін-т. - Х., 2010. - 165 c. - Бібліогр.: 26 назв. - укp.

Подано характеристики, класифікацію, асортимент, показники якості продовольчих товарів рослинного походження: круп, хліба, хлібобулочних, сухарних, бубличних, макаронних, кондитерських виробів (КВ), крохмалю, цукру, меду, шоколаду, цукерок, печива, халви. Висвітлено умови зберігання та дефекти даних товарів, особливості приймання КВ й їх підготовки до продажу, а також зміни якості КВ під час зберігання.

Даны характеристики, классификация, ассортимент, показатели качества продовольственных товаров растительного происхождения: круп, хлеба, хлебобулочных, сухарочных, бубличных, макаронных, кондитерских изделий, крахмала, сахара, меда, шоколада, конфет, печенья, халвы. Освещены условия хранения и дефекты данных товаров, особенности приема кондитерских изделий и их подготовки к продажи, а также изменения их качества при хранении.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА733080 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Дубініна А. А. 
Товарознавство товарів рослинного походження : опор. конспект лекцій / А. А. Дубініна, І. Ф. Овчиннікова, М. В. Нечипорук, С. В. Чистякова, В. Ю. Колосков; Нац. аерокосм. ун-т ім. М.Є. Жуковського "Харк. авіац. ін-т". - Х., 2009. - 165 c. - Бібліогр.: с. 161-162. - укp.

Подано характеристики, класифікацію, асортимент, показники якості таких продовольчих товарів рослинного походження, як крупи, хліб, хлібобулочні, сухарні, бубличні, макаронні, кондитерські вироби, крохмаль, цукор, мед, шоколад, цукерки, печиво, національні кондитерські вироби, халва. Описано умови зберігання та дефекти даних товарів, особливості приймання кондитерських виробів і підготовки їх до продажу, а також змінення якості кондитерських виробів під час зберігання.

Даны характеристики, классификация, ассортимент, показатели качества таких продовольственных товаров растительного происхождения, как крупы, хлеб, хлебобулочные, сухарные, бубличные, макаронные, кондитерские изделия, крахмал, сахар, мед, шоколад, конфеты, печенье, национальные кондитерские изделия, халва. Описаны условия хранения и дефекты данных товаров, особенности принятия кондитерских изделий и подготовки их к продаже, а также изменению качества кондитерских изделий во время хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА730024 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Дубініна А. А. 
Визначення комплексного показника якості томатів різних ботанічних сортів / А. А. Дубініна, М. О. Янчева, В. С. Ольховська // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 274-280. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено комплексну оцінку якості різних ботанічних сортів томатів. Використано комплекс показників якості, в який входять харчова цінність та органолептичні показники. Розраховано комплексний показник якості томатів і за його результатами визначено кращі ботанічні сорти.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.61-36

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Дубініна А. А. 
Визначення сорбційних характеристик пакувальних плівок методом ЯМР-аналізу / А. А. Дубініна, О. Г. Дьяков, О. С. Круглова // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 4/5. - С. 60-63. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто питання щодо створення пакувальних плівок на основі природних компонентів. Наведено результати можливої модифікації пакувальних плівок для одержання водонерозчинних матеріалів. Досліджено сорбційні властивості хітозанових плівок за допомогою методу ЯМР-аналізу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж679-3 + Л731.121

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Дубініна А.А. 
Вплив модифікації на вологостійкість і структурні властивості плівкового матеріалу на основі біополімеру / А.А. Дубініна, О.С. Круглова, О.Ю. Тургенєва // Упаковка. - 2012. - № 1. - С. 27-29. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Проведено дослідження з розробки плівкового матеріалу на основі біополімеру хітозану та вдосконалення його властивостей. Досліджено вплив модифікації на водопоглинання та структурні властивості хітозанових плівок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л719.4-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Дубініна А.  
Особливості накопичення контамінантів овочевими культурами / А. Дубініна // Товари і ринки. - 2012. - № 2. - С. 130-139. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено вміст нітратів, радіонуклідів, солей важких металів у ботанічних сортах часнику, баклажанів, капустяних овочів і ревеню, поширених в Україні. Науково обгрунтовано наявність видової та сортової специфічності рівня накопичення контамінантів овочами.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241-28 + Р123.81

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Дубініна А. А. 
Локалізація контамінантів у компартаментах цибулі ріпчастої та часнику / А. А. Дубініна // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 3/11. - С. 20-25. - Бібліогр.: 28 назв. - укp.

Досліджено вміст нітратів, радіонуклідів, солей важких металів у різних ботанічних сортах цибулинних овочів, а саме цибулі ріпчастої та часнику. Одержані дані надають підставу констатувати наявність сортової специфічності та особливостей локалізації токсикантів в анатомічних частинах цибулі ріпчастої та часнику, що надає змогу їх правильного та цілеспрямованого відбору для різних напрямків використання.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.5-272.539

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Дубініна А. 
Паропроникність комбінованого пакувального матеріалу з відновлювальної сировини / А. Дубініна, С. Ленерт, О. Круглова // Товари і ринки. - 2013. - № 2. - С. 132-139. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто можливість використання комбінованого пакувального матеріалу на основі відновлюваної сировини як заміну синтетичним аналогам. Досліджено особливості змін його паропроникності під впливом зовнішніх механічних дій. Експериментально підтверджено можливість надання пакуванню різної геометричної форми.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж679-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Дубініна А. А. 
Дослідження здатності коренеплодів редьки до накопичення нітратів і пестицидів / А. А. Дубініна, Г. А. Селютіна, О. В. Гапонцева // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 4/10. - С. 27-30. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто питання здатності редьки до накопичення контамінантів залежно від сортової специфіки та їх локалізацію в різних анатомічних частинах коренеплоду. Визначено, що концентрації нітратів і пестицидів є різними як у господарсько-ботанічних сортах редьки, так і в окремих анатомічних частинах коренеплоду. Проведені дослідження надають можливість обирати сорти, що здатні накопичувати мінімальні кількості контамінантів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.34-272

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Дубініна А. А. 
Характеристика пігментного комплексу столового буряку та закономірності змін його кольору / А. А. Дубініна, Н. М. Пенкіна, Н. І. Черевична, В. С. Ольховська // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 4/10. - С. 43-47. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено якісний і кількісний склад фенольних сполук у сортах столового буряка, які поширені в Україні, та визначено закономірності їх змін під впливом температурної обробки, рН середовища та інших факторів. Запропоновано спосіб, який дозволяє на 91 - 95 % зберегти пігментний комплекс буряка, а кольоропараметричні характеристики обробленого зразку співпадають з характеристиками контролю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-310.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Дубініна А. А. 
Оцінка якості комбінованого пакувального матеріалу із застосуванням функції бажаності / А. А. Дубініна, О. С. Круглова, С. О. Ленерт, Т. М. Летута // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 5/3. - С. 57-61. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто можливість застосування функції бажаності Харрінгтона як інструменту визначення комплексної оцінки якості розробленого комбінованого пакувального матеріалу на основі природних складових (папір, хітозан, воск). Виділено етапи розрахунків комплексної оцінки за допомогою методу Харрінгтона та наголошено на його доцільності під час проведення оцінки якості багатошарових пакувальних матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж679-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Дубініна А. А. 
Аналіз вітамінного та мінерального складу сортів арахісу, поширених в Україні / А. А. Дубініна, С. О. Ленерт, О. О. Хоменко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 6/11. - С. 4-7. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Досліджено якісний і кількісний склад вітамінів і мінеральних речовин у сортах арахісу, які поширені в Україні. Встановлено сорти арахісу, що містять у своєму складі найбільшу кількість даних біологічно активних речовин. Одержані дані надають підставу констатувати наявність у арахісі профілактичних властивостей, що робить його перспективним продуктом харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.1-272 + Л915-301

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Дубініна А. А. 
Наукове обгрунтування формування споживних властивостей фортифікованих паст із фруктів та овочів : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.15 / А. А. Дубініна; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 42 c. - укp.

Комплексно досліджено за показниками якості 109 сортів поширених в Україні 10-ти овочевих культур. Виявлено пріоритетні сорти, створені на основі стратегії біофортифікації рослинної сировини. Встановлено видову, сортову та морфологічну специфічність накопичення контамінантів овочами. Розроблено комплексну наукову класифікацію овочів. Установлено механізм дії антиоксидантного комплексу листя вишні та чорної смородини на каротиноїдний комплекс овочів. Запропоновано способи стабілізації кольору овочів, встановлено закономірності змін кольорових характеристик фруктів і овочів під час їх переробки, одержано математичні моделі, які визначають вибір критеріїв якості. Розроблено номенклатуру споживних властивостей і показників якості фортифікованих паст із фруктів і овочів. Проведено товарознавчі дослідження нових продуктів, виявлено високі антиоксидантні та радіопротекторні властивості. Науково обгрунтовано склад полімерної плівки на основі хітозану та відвару деревію. Розроблено новий комбінований пакувальний матеріал на основі картону, на який нанесено три шари хітозанової плівки та три шари воскового покриття. Досліджено товарознавчі характеристики нового паковання, розроблено його раціональну форму. Вивчено зміни показників якості фортифікованих паст із фруктів та овочів у процесі зберігання. Установлено гарантовані терміни зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л91-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА406652 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Дубініна А. А. 
Порівняльна характеристика звичайних та біофортифікованих сортів столового буряку та їх використання : монографія / А. А. Дубініна, Г. А. Селютіна, Н. М. Пенкіна, О. С. Круглова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 167 c. - Бібліогр.: с. 149-167 - укp.

Викладено інформацію про біохімічні особливості коренеплодів столового буряку для виробництва пастоподібної продукції з метою вдосконалення її якості. Надано товарознавчу оцінку споживчих властивостей коренеплодів столового буряку різних ботанічних сортів, комплексну товарознавчу оцінку якості пасти зі столового буряку в процесі виробництива та зберігання. Наведено розрахунок економічної ефективності виробництва такої пасти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА786237 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського