Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (22)Журнали та продовжувані видання (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Гринченко О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 34
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Богомолов О. В. 
Технологія переробки продукції тваринництва : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / О. В. Богомолов, Ф. В. Перцевий, О. М. Сафонова, Л. М. Тіщенко, О. О. Гринченко, Л. М. Крайнюк, Н. В. Федак, І. М. Фоміна, Н. В. Верешко, Ю. І. Токолов; ред.: О. В. Богомолов, Ф. В. Перцевий. - Х. : Вид-во Навч.-метод. центру заоч. навчання с.-г. вузів України, 2001. - 239 c. - (Підруч. та учб. посіб.). - Бібліогр.: 25 назв. - укp.

Висвітлено технологічні аспекти виробництва м'ясопродуктів. Наведено інформацію про особливості, склад, властивості м'ясної сировини. Розглянуто питання, пов'язані зі зберіганням м'яса та м'ясопродуктів. Досліджено технологію переробки м'ясної сировини. Описано технологію виробництва молочних продуктів. Вміщено інформацію про хімічний склад, фізико-хімічні та технологічні властивості молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92я73-1 + Л932я73-1 + Л95я73-1

Шифр НБУВ: ВА611745 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Перцевой Ф. В. 
Производство желейной и взбивной продукции с использованием модификаторов : Моногр. / Ф. В. Перцевой, А. Л. Фощан, Ю. А. Савгира, О. А. Гринченко, П. П. Пивоваров, А. И. Дорошенко. - Д. : Пороги, 2003. - 204 c. - Библиогр.: 192 назв. - рус.

Освещены новые технологические процессы производства кондитерских, взбивных и желейных изделий на основе использования натрий-карбоксиметилцеллюлозы и других модифицирующих добавок. Приведены результаты научных исследований влияния добавок на физико-химические и технологические параметры пищевых систем, полуфабрикатов и готовых изделий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-3 + Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА642886 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гринченко О. О. 
Наукове обгрунтування та розробка технології кулінарної продукції з використанням напівфабрикатів функціональних композицій на основі полісахаридів : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.16 / О. О. Гринченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2005. - 33 c. - укp.

Розглянуто теоретичну модель отримання напівфабрикатів функціональних композицій (ФК) крохмаль-некрохмальний гідроколоїд (НГК), визначено механізми та закономірності утворення структури напівфабрикатів ФК, умови досягнення ними квазірівноважного стану. З використанням методів системного аналізу визначено параметри інтенсифікації розчинення та підвищення агрегативної стійкості метилцелюлози (МЦ) у розчинах, обгрунтовано технологію напівфабрикатів ФК МЦ - цукор - НГК. Наведено фізико-хімічні, структурно-механічні, функціонально-технологічні та мікробіологічні характеристики напівфабрикатів ФК крохмаль - НГК, екструдат - НГК, МЦ - цукор - НГК, визначено їх харчову цінність, обгрунтовано умови та терміни зберігання. Розроблено наукові основи технології кулінарної продукції з емульсійною, драглеподібною та пінною структурами на основі напівфабрикатів ФК. Визначено основні показники якості та безпеки кулінарної продукції, їх зміни в технологічному потоці. Доведено соціально-економічну ефективність виробництва кулінарної продукції на основі напівфабрикатів ФК.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА340478 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Пивоваров П. П. 
Інноваційні технології виробництва харчової продукції масового споживання : монографія / П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, В. М. Михайлов, С. В. Іванов, А. А. Коваленко, Є. П. Пивоваров, В. В. Зайцев, Ю. Г. Абсалямов, А. В. Зайцев, М. О. Янчева; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 444 c. - Бібліогр.: 600 назв. - укp.

Описано технології харчових продуктів з емульсійною, драглеподібною та пінною структурами на основі напівфабрикатів функціональних композицій, теоретичну модель одержання напівфабрикатів, визначено механізми та закономірності квазірівноважного стану. Висвітлено ресурсозберігальні технології структурованих продуктів на основі плодово-ягідної, овочевої та рибної сировини. Обгрунтовано параметри іонотропного гелеутворення з одержанням гідрогелів з заданими функціонально-технологічними властивостями в однофазних харчових системах. Проаналізовано технології капсульованої та гранульованої харчової продукції та визначено перспективи їх використання у складі продукції масового, лікувального та лікувально-профілактичного призначення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80,0 + Л99,0

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА746045 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Рябець О. Ю. 
Наукові принципи технології аналогів ікри : монографія / О. Ю. Рябець, Є. П. Пивоваров, С. В. Іванов, В. В. Зайцев, О. О. Гринченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 165 c. - Бібліогр.: 190 назв. - укp.

Висвітлено наукові та практичні передумови застосування процесу капсулювання в технології імітованої ікри, технологічні й економічні аспекти виробництва та споживання натуральної ікри осетрових риб. Розкрито фізико-хімічні основи процесів капсулювання та перспективи використання альгінату натрію (АН) у складі капсульних продуктів (КП). Наведено теоретичне та експериментальне обгрунтування технологічних параметрів одержання КП на основі АН. Описано фізичні, фізико-хімічні та структурно-механічні властивості структурованих систем на основі АН для забезпечення процесу капсулоутворення. Розглянуто питання технологічної схеми виробництва КП, технології аналога чорної ікри. Проаналізовано вплив кухонної солі на капсулоутворення та структурно-механічні властивості капсул. Визначено склад водно-жирових емульсій, що підлягають капсулюванню, параметри капсулювання для одержання капсул з заданими структурно-механічними властивостями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л947.9

Шифр НБУВ: ВА736372 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гринченко О. О. 
Теоретичні та прикладні аспекти стабілізації харчових продуктів з гетерогенною структурою : монографія / О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров, В. М. Михайлов, М. І. Погожих, М. О. Янчева, А. В. Зайцев, Н. Г. Гринченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 253 c. - Бібліогр.: 334 назв. - укp.

Подано теоретичне обгрунтування та описано технологію харчових продуктів (ХП) з емульсійною, драглеподібною та пінною структурою на основі напівфабрикатів функціональних композицій (ФК) для збільшення термінів технологічної стабільності продукції та інтенсифікації технологічного процесу її виробництва. Викладено теоретичну модель одержання напівфабрикатів ФК на підставі теоретичних положень про стійкість харчових дисперсних систем, визначено механізми та закономірності утворення їх структури, умови досягнення квазірівноважного стану. Висвітлено практичні аспекти застосування напівфабрикатів ФК у технології ХП з гетерогенною структурою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736927 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Коваленко А. О. 
Технологія десертів з використанням стабілізаційних систем на основі крохмалю : монографія / А. О. Коваленко, П. П. Пивоваров, О. О. Гринченко, Л. М. Мостова, Ю. Г. Абсалямов, О. П. Неклеса; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 134 c. - Бібліогр.: 159 назв - укp.

Висвітлено сучасні тенденції використання модифікованих крохмалів у технології харчових продуктів. Наведено результати експериментальних досліджень структурно-механічних властивостей крохмальних клейстерів, продуктів їх гідролізу, систем крохмальний клейстер - гідролізат. Доведено доцільність використання стабілізаційних систем на основі крохмалю та продуктів його модифікації в технології десертів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736128 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Гринченко О. О. 
Експертиза якості товарів особистого призначення, що реалізуються у роздрібній торговельній мережі м. Харкова / О. О. Гринченко, Н. М. Пенкіна, В. В. Колесник // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 6/6. - С. 70-72. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Надано результати досліджень експертизи якості туалетного мила, що реалізується у роздрібній торговельній мережі м. Харків. Розглянуто органолептичні та фізико-хімічні показники якості дослідних зразків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л785.13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Котляр О. В. 
Вплив на піноутворюючу здатність рецептурних компонентів сухого збивного напівфабрикату / О. В. Котляр, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 109-116. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто питання розробки технології сухого збивного напівфабрикату для приготування десертних страв із пінною структурою. Обгрунтовано використання поверхнево-активних речовин, які забезпечують високу піноутворювальну здатність і стійкість пін, а також забезпечать утворення стійкої емульсії у результаті змішування сухого збивного напівфабрикату з водою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Пивоваров Є. П. 
Роль альгінат-кальцієвого гелю як захисного компонента штаму Bifidobacterium lactis BB 12 від агресивних чинників травного тракту / Є. П. Пивоваров, С. К. Воцелко, Н. В. Кондратюк, О. П. Неклеса, О. О. Гринченко // Мікробіол. журн.. - 2014. - 76, № 2. - С. 35-40. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Досліджено вплив агресивних чинників травного тракту на вміст вільних та інкапсульованих клітин пробіотичного препарату на основі Bifidobacterium lactis BB 12. Вивчено фізико-хімічні характеристики основного компонента захисної оболонки даного пробіотичного препарату - альгінат-кальцієвого гелю під впливом агресивних чинників травного тракту. Одержані результати свідчать про можливість використання капсул як кислотостійкої транспортної форми B. lactis BB 12.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.794

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Товма Л. Ф. 
Стабілізація структури повітряно-горіхових напівфабрикатів поверхнево-активними речовинами / Л. Ф. Товма, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 1/10. - С. 48-53. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Наведено експериментальні дані щодо впливу поверхнево-активних речовин (ПАР) з різною величиною гідрофільно-ліпофільного балансу на піноутворювальну здатність і стійкість піни яєчного білка за присутності жиру. Обгрунтовано вибір ПАР, що надають можливість стабілізувати піноподібні системи, які містять жир. Одержані закономірності надали змогу стабілізувати структуру повітряно-горіхових напівфабрикатів та вдосконалити технологію їх виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Янчева М. О. 
Кріоскопічні дослідження розчинів харчових інгредієнтів полісахаридної природи / М. О. Янчева, Т. С. Желєва, М. І. Погожих, О. О. Гринченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 2/12. - С. 84-89. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати кріоскопічних досліджень діапазонів температур льодоутворення-плавлення та масової частки вимороженої вологи в розчинах харчових інгредієнтів полісахаридної природи. Доведено, що їх вид і концентрація впливають на характер кристалізації та стабільність систем під час заморожування-розморожування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Янчева М. А. 
Влияние эмульсионных систем криопротекторного действия на теплофизические характеристики мясных систем / М. А. Янчева, Е. Б. Дроменко, В. А. Потапов, О. А. Гринченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 3/10. - С. 34-39. - Библиогр.: 12 назв. - рус.

Приведены результаты исследований теплофизических характеристик мясных систем на основе измельченного мяса говядины, свинины, жировых тканей и эмульсионных систем на основе животного белка в процессе замораживания - размораживания. Полученные результаты положены в основу при обосновании рецептурного состава и параметров технологического процесса производства мясных рубленых замороженных полуфабрикатов с использованием эмульсионных систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Котляр О. В. 
Вплив рецептурних компонентів сухого жирового напівфабрикату для збивання на механічну міцність пінних мас / О. В. Котляр, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 3/10. - С. 45-49. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Надано експериментальні дані щодо впливу стабілізатора, поверхнево-активних речовин (ПАР), соняшникової олії на механічну міцність піноемульсійних систем. Обгрунтовано вибір і концентрації стабілізатора, ПАР, що надають можливість стабілізувати та підвищити механічну міцність піноподібних систем, що містять соняшникову олію. Одержані закономірності надали змогу стабілізувати структуру піноемульсійної системи на основі сухого жирового напівфабрикату.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Неклеса О. П. 
Технологія напівфабрикатів реструктурованих на основі грибної сировини : монографія / О. П. Неклеса, Н. Г. Гринченко, А. Б. Горальчук, О. Ю. Нагорний, О. О. Гринченко; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2014. - 144 c. - Бібліогр.: с. 128-144 - укp.

Досліджено сучасний стан виробництва реструктурованої продукції на основі грибної сировини. Науково обгрунтовано технологічні параметри одержання структурованих систем на основі альгінат натрію та сульфат кальцію. Розроблено технологію напівфабрикатів реструктурованих на основі печериць. Наведено основні показники якості таких напівфабрикатів, простежено їх зміну під впливом технологічних чинників.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л918 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА786234 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Гринченко О. С. 
Наукові методи моделювання та прогнозування механічної надійності сільськогосподарської техніки : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.05.11 / О. С. Гринченко; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків, 2014. - 40 c. - укp.

Вирішено науково-прикладну проблему, яка пов'язана з моделюванням і прогнозуванням надійності сільськогосподарської техніки від виникнення відмов, обумовлених процесами механічної взаємодії елементів машин між собою, з грунтом або іншим середовищем. Розроблено методи статистичного аналізу закономірностей і побудови моделей виникнення механічних відмов, які враховують цензурованість даних про наробітки машин до відмов, статистичну неоднорідність відомостей, одержаних з різних джерел, та дискретність інформації про неперервні процеси виникнення поступових відмов. Створено основи теорії прогнозування механічної надійності сільськогосподарських машин на стадії розробки та випробувань. Запропоновано метод визначальних ресурсних випробувань елементів машин у граничних комбінованих режимах, який дозволяє прискорено оцінювати показники механічної надійності зварних і різьбових з'єднань ведучих мостів мобільних енергетичних засобів і довговічність водокільцевих вакуумних насосів доїльних агрегатів. Побудовано аналітичні моделі виникнення раптових механічних відмов за умов багаторазового випадкового екстремального навантаження. Знайдено теоретичне вирішення проблеми забезпечення безвідмовності за рахунок раціонального застосування запобіжних пристроїв, яке експериментально обгрунтоване випробуваннями запобіжної фрикційної муфти. Запропоновано загальну концепцію та розроблено інверсійний метод визначення еквівалентних режимів навантаження за допомогою синтезу статистичних і механічних моделей надійності елементів сільськогосподарської техніки.


Індекс рубрикатора НБУВ: П072

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА411863 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Коротаєва Є. О. 
Дослідження функціонально-технологічних властивостей капсульованих рослинних олій / Є. О. Коротаєва, О. П. Неклеса, О. О. Гринченко, П. П. Пивоваров // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 6/10. - С. 16-23. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Наведено науково-технологічні принципи одержання дозованих олієжирових продуктів зі структурованою їстівною оболонкою та параметри їх виготовлення. Обгрунтування функціонально-технологічних властивостей оболонки капсульованих рослинних олій надає можливість розробляти асортимент заправок у капсульованой формі та розширює межі використання індустріального продукту як напівфабрикату високого ступеня готовності для кулінарних страв у закладах ресторанного господарства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.8

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Горальчук А. Б. 
Розробка моделі піноемульсійної системи та підтвердження ролі міцності міжфазних адсорбційних шарів в забезпеченні її утворення та стійкості / А. Б. Горальчук, С. Б. Омельченко, О. В. Котляр, О. О. Гринченко, В. М. Михайлов // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 3/11. - С. 11-19. - Бібліогр.: 26 назв. - укp.

Розроблено модель утворення піноемульсійної системи (ПЕС). Визначено шляхи регулювання міцності міжфазних адсорбційних шарів. Експериментально підтверджено, що для створення ПЕС необхідно використовувати білки молока та три низькомолекулярні поверхнево-активні речовини з високим і низьким гідрофільно-ліпофільним балансом. За реалізації означених принципів одержано піноемульсію, яка має високу піноутворювальну здатність, стійкість піни та механічну міцність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Янчева М. О. 
Технологічні аспекти виробництва напівфабрикатів м'ясних посічених заморожених із використанням емульсійних систем : монографія / М. О. Янчева, О. Б. Дроменко, О.О. Гринченко, В. О. Потапов, Л. М. Крайнюк; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2015. - 177 c. - Бібліогр.: с. 153-177 - укp.

Досліджено технологію виробництва напівфабрикатів м'ясних посічених заморожених (НМПЗ) із використанням емульсійних систем на основі білка тваринного, яка дозволяє одержати продукцію зі стабільними показниками якості в циклі заморожування — розморожування. Наведено результати теоретичних та експериментальних розробок технології НМПЗ з метою раціонального застосування м'ясної сировини та розширення асортименту напівфабрикатів. Обгрунтовано вплив технологічних чинників на функціональні властивості білка тваринного. Доведено, що використання емульсійних систем на основі білка тваринного унаслідок зниження рухливості водної фази, підвищення в'язкості та формування дрібних кристалів льоду надає змогу забезпечити колоїдну стійкість систем під час низькотемпературного зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА796868 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Технологія напівфабрикату сухого збивного жировмісного : монографія / О. В. Котляр, А. Б. Горальчук, О. О. Гринченко, С. Б. Омельченко; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : Вид-во Іванченка І.С., 2017. - 137 c. - Бібліогр.: с. 122-137 - укp.

Викладено наукові принципи технології напівфабрикату сухого збивного жировмісного для виробів із піноемульсійною структурою. На підставі вивчення сучасних тенденцій виробництва напівфабрикатів для харчової продукції з пінною та піноемульсійною структурами розроблено ресурсозбережну технологію напівфабрикату сухого збивного жировмісного та визначено її конкурентні переваги. Науково обгрунтовано та розроблено технологію зазначеного напівфабрикату. Розглянуто сфери його застосування в конкретних технологіях солодких страв і десертів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА813675 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського