Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>A=Грегірчак Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Пічко В. Б. 
Стимулювальний вплив електромагнітного поля лінійного індукційного апарата на пектинестеразну активність IPenicillium glaucum-I.V.D / В. Б. Пічко, Н. М. Грегірчак, І. О. Твердохліб // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 25-27. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Ключ. слова: електромагнітне поле, пектинестераза, проникність мембран
Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.271.2*725.111.4-633.4

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Пічко В. Б. 
Комплексна переробка відходів шкіряного виробництва з використанням ферментативного гідролізу / В. Б. Пічко, Н. М. Грегірчак, І. О. Твердохліб // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 32-34. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Узагальнено способи переробки шкіряних відходів, що використовуються у світі, та висвітлено стан даного питання в Україні. Показано переваги використання ферментних препаратів ефективних агентів у технології утилізації шкіряних відходів.


Індекс рубрикатора НБУВ: М520.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Грегірчак Н. М. 
Дія деяких біоцидних препаратів на бактеріальну і грибну мікрофлору / Н. М. Грегірчак, О. А. Гуцалюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 22-25. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Визначено мінімальні інгібуючі та статичні концентрації дезінфекційних засобів, які відрізняються за хімічною природою. Встановлено відповідність препаратів інструкціям до застосування. Підтверджено переваги застосування препаратів нового покоління поліалкіленгуанідинової природи. Встановлено залежність біоцидної активності препаратів від часу експозиції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р193.940

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Грегірчак Н. М. 
Стимуляція росту вищих базидіоміцетів роду IPleurotusD електромагнітним полем / Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 18-21. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Ключ. слова: глива звичайна, електромагнітне поле, лінійна швидкість росту
Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.56*33-633.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Тесля О. Д. 
Порівняльна характеристика пресованих дріжджів різних торгових марок / О. Д. Тесля, В. І. Дробот, Н. О. Фалендиш, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 72-74. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Комплекс біохімічних, мікробіологічних і колоїдних процесів, які відбуваються під час дозрівання тістових напівфабрикатів і впливають на якісні показники хлібобулочних виробів, значною мірою визначається властивостями хлібопекарських дріжджів. У зв'язку з цим є доцільним вивчення мікробіологічних і біотехнологічних характеристик пресованих дріжджів різних торгових марок вітчизняного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Грегірчак Н. М. 
Порівняння придатності методів визначення мікробіологічної чистоти для нестерильних лікарських засобів / Н. М. Грегірчак, О. А. Гуцалюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 16-18. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Оцінено різні методи визначення мікробіологічної чистоти нестерильних лікарських засобів, що рекомендуються Державною Фармакопеєю України (ДФУ). Відмічено, що мікробіологічний контроль нестерильних лікарських засобів за допомогою методу мембранної фільтрації з передфільтрами згідно ДФУ не дозволяє правильно оцінити ступінь контамінації препаратів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Грегірчак Н. М. 
Розробка та впровадження способу одержання нейстонних біопрепаратів за допомогою флотації : Автореф. дис... канд. техн. наук : 03.00.20 / Н. М. Грегірчак; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1999. - 20 c. - укp.

Дисертацію присвячено питанням розробки способу одержання і застосування біотехнології нейстонних біопрепаратів. Основою таких біопрепаратів є клітини з підвищеною гідрофобністю поверхні. Ця властивість дозволяє клітинам концентруватися в поверхневому шарі води та інтенсифікувати її очищення. Розроблено новий флотаційний метод селекції клітин бактерій з підвищеними гідрофобними властивостями. Флотація дозволяє відбирати фракції клітин, які відрізняються за своїми морфологічними та біохімічними властивостями. Запропоновано використання нейстонного препарату на основі Bacillus spp. з широким спектром антимікробної активності для обеззараження поверхневого шару води. Нейстонну форму Bacillus megaterium 1БД доцільно використовувати для очищення води від нафтових забруднень. Застосування такого біопрепарату в природних умовах показало значне збільшення біоочищення води від забруднення нафтопродуктами і дозволило зменшити суму збитку, завданого навколишньому середовищу, в 40 разів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*871,022 + Д220,8

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА306473 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Кухарчук О. В. 
Дослідження дії комбінованого біоциду на основі полігексаметиленгуанідину / О. В. Кухарчук, Н. М. Грегірчак // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 58-61. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено дію комбінованого біоциду на основі полігексаметиленгуанідинів та перекису водню. Для створення комбінованого препарату використовувався дезинфікуючий засіб поліалкіленгуанідинової природи - Полідез, так як препарат володіє стабільністю і довготривалою протимікробною дією, що обумовлена полімерною природою препарату і властивістю утворювати на поверхні тонку біоцидну плівку та перекис водню, що володіє високою окиснювальною здатністю, викликає порушення проникності бактеріальних клітин вже у перші хвилини контакту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Погрібний П. В. 
Особливості виділення і очистки бета-дефенсину-2 людини / П. В. Погрібний, Н. М. Грегірчак, Є. С. Зайцева // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 21-25. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати експерименту за схемою виділення та очистки бета-дефенсину-2 людини із застосуванням афінної і зворотно-фазової хроматографій. Показано, що препарат чистого hBD-2 було елюйовано в діапазоні концентрацій 40 - 70 % ацетонітрилу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*725.111.2*06 + Л662.97-1 с4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Задорожна В. І. 
Оцінка розповсюдженості ентеровірусів серед населення та об'єктів довкілля в Україні / В. І. Задорожна, Н. Л. Зубкова, Н. М. Грегірчак, І. О. Дахно // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 83-85. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Показано тенденцію до зростання інтенсивності циркуляції ентеровірусів серед здорового населення в Україні, підвищення ролі водного фактору передачі збудника та зростання епідемічного значення вірусу ЕСНО-7.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р194.17-0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Рушай О. С. 
Мікробіологічна безпека хлібопродуктів та кондвиробів функціонального призначення / О. С. Рушай, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 22-27. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Проведено дослідження з підвищення мікробіологічної безпеки хліба на основі закваски із пророщеного зерна пшениці. Досліджено зміну мікрофлори мармеладу та суфле нової рецептури з цукрозамінниками у процесі зберігання за основними показниками: МАФАнМ, БГКП, наявність стафілококів, дріжджів та пліснявих грибів. Відмічено відповідність досліджуваних зразків встановленим нормативам. Встановлено мікробіологічну безпечність мармеладу та суфле нової рецептури.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Грегірчак Н. М. 
Дослідження впливу протипухлинних вакцин на основі курячих ембріональних білків та білоквмісних метаболітів IBBacillus subtilisD B-7025 на клітинну ланку імунітету у мишей з карциномою легені Льюїс / Н. М. Грегірчак, О. П. Бабій, Є. Г. Шпак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 45. - С. 6-10. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л668.11 + Р281.82

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Задорожня В. І. 
Оцінка розповсюдженості поліовірусів серед населення та об'єктів довкілля / В. І. Задорожня, Н. Л. Зубкова, Н. М. Грегірчак, О. В. Горчинська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 42. - С. 47-52. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р194.17

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Рушай О. С. 
Дослідження показників мікробіологічної безпеки заквасок хліба функціонального призначення / О. С. Рушай, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 49. - С. 53-56. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Для виготовлення хліба із пророщеного зерна пшениці використовується закваска спонтанного зброджування, виготовлена із диспергованого пророщеного зерна пшениці. Внаслідок життєдіяльності молочнокислих бактерій у заквасці підвищується кислотність, що позитивно впливає на якість готового виробу. Окрім молочнокислих бактерій у заквасках розвиваються й інші групи мікроорганізмів. Встановлено кількісний та якісний склад мікрофлори закваски, її здатність до пригнічення росту тест-культур, визначено показники мікробіологічної безпеки хліба із пророщеного зерна пшениці. Показано позитивний вплив хмелю на мікробіологічну безпеку зернового хліба.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.236

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Бугера А. Ю. 
Впровадження системи НАССР у фармацевтичне виробництво / А. Ю. Бугера, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 49. - С. 109-115. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Зазначено, що впровадження системи НАССР у фармацевтичне виробництво є досить перспективним. Система НАССР могла б полегшити та зробити більш ефективним перехід фармацевтичної промисловості до роботи відповідно до стандартів GMP. Ця система може дати найбільш повні гарантії по забезпеченню споживача безпечною продукцією, не вимагаючи у цьому випадку будь-яких істотних капіталовкладень, завдяки проведенню організаційних заходів, що мають назву "управління ризиками". Головна ідея НАССР - зосередження уваги на тих етапах процесів та умовах виробництва, які є критичними для безпеки лікарських засобів; забезпечення гарантії того, що ця продукція не завдасть шкоди споживачеві; встановлення мір, необхідних для їх контролю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л66 ц + Р124.511.8-1 + У9(4УКР)306.952

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Бугера А. Ю. 
Фактори росту та їх вплив на перебіг загоєння ран при цукровому діабеті / А. Ю. Бугера, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 51. - С. 21-27. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.160.23 + Р458.141-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Сковоринська О. І. 
Розробка плану HACCP для безпеки виробництва хлібопекарських пресованих дріжджів / О. І. Сковоринська, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 3. - С. 25-30. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Визначено етапи HACCP у межах виробничого процесу пресованих хлібопекарських дріжджів, що підтверджує важливу роль впровадження системи забезпечення безпеки харчових продуктів. Наведено результати аналізу небезпечних факторів і критичних контрольних точок у виробництві дріжджів відповідно до принципів системи НАССР. Сформовано перелік урахованих небезпечних факторів (біологічних, хімічних, фізичних) за діаграмою аналізу ризиків. Виявлено критичні контрольні точки для певних операцій технологічного процесу, розроблено коригувальні дії, що запобігають ризикам або зменшують їх до допустимого рівня.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Макаренко Є. В. 
Дослідження антагоністичних властивостей хліба з функціональними харчовими добавками / Є. В. Макаренко, К. Ю. Покойовець, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 2. - С. 37-42. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено мікробіологічну стійкість хлібобулочних виробів з додаванням екстракту шипшини, сорбіту й пробіотичної плівки методом провокаційного тестування. Показано, що при додаванні до хліба зазначених функціональних добавок площа ураження його мікроорганізмами-збудниками псування хліба (Bacillus subtilis БТ-2, Penicillium chrysogenum Ф-7, Aspergillus niger Р-3) зменшується. Встановлено, що хліб з екстрактом шипшини і пробіотичним покриттям зберігає характерні властивості, також збільшується термін його зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Грегірчак Н. М. 
Мікробіологічний аналіз вершкових кремів зниженої жирності / Н. М. Грегірчак, О. О. Українець, Ю. П. Звягінцева-Семенець, О. В. Кобилінська, Ю. В. Камбулова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 238-245. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Грегірчак Н. М. 
Дослідження сосисок з включенням кверцетину і нативної кверцетинвмісної сировини подовженого терміну зберігання / Н. М. Грегірчак, Л. В. Пешук, К. В. Зусько, Т. М. Іванова, І. Г. Радзієвська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 4. - С. 223-230. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Проаналізовано попередньо відібрану кверцетинвмісну рослинну сировину, яка є безпечною і доступною для технології м'ясних продуктів, в тому числі і сосисок. Встановлено оптимальну концентрацію і спосіб приготування досліджуваного продукту. Визначено пероксидне і кислотне числа, проведено мікробіологічні дослідження м'ясних виробів з різними добавками в процесі зберігання. Відмічено відповідність досліджуваних зразків встановленим нормативам. Виявлено динаміку зміни рівня загального обнасінення представлених зразків м'ясних виробів при зберіганні, вплив різних добавок на їх мікробіологічну безпеку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського