Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (2)Автореферати дисертацій (10)Книжкові видання та компакт-диски (71)Журнали та продовжувані видання (410)
Пошуковий запит: (<.>U=Л813.7$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 60
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Конвісер І. О. 
Холодильна технологія харчових продуктів : Навч.посіб. / І. О. Конвісер, Т. Б. Паригіна; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 242 c. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Викладено основні поняття про фізико-хімічні властивості продуктів, які швидко псуються. Розглянуто питання консервування холодом. Особливу увагу приділено питанням охолодження, заморожування та розморожування продуктів, а також зберіганню їх у холодильниках і транспортуванню в ізотермічному транспорті. Наведено класифікацію холодильників.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605932 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
2.

Современные проблемы холодильной техники и технологии : Сб. науч. тр. 2-ой междунар. науч.-техн. конф., 17 - 19 сент. 2002 г., Одесса, Украина / ред.: А. Е. Лагутин; Одес. гос. акад. холода, Междунар. акад. холода, ОАО "Кислородмаш", НПО "Шторм", Одес. припортовый з-д. - О., 2002. - 171 c. - рус.

Проанализированы состояние и перспективы холодильной техники. Рассмотрен вопрос о выборе параметров уравнительных линий в конденсаторных системах холодильных установок. Приведены результаты теоретических и экспериментальных исследований характеристик судовых теплообменников с промежуточным теплоносителем. Описаны источники неконденсируемых примесей и методы их контроля на предприятиях производства и перегрузки аммиака, а также новые приборы для контроля аммиака в воздухе. Освещены особенности подбора оборудования и определения фактического режима работы холодильных установок провизионных кладовых. Рассмотрены вопросы разработки системы автоматизированного проектирования холодильников, а также система автоматизированного определения удельных энергетических показателей холодильных установок. Изложены экологические аспекты применения аккумулирующих прослоек из материалов с фазовым переходом жидкость - кристалл в конструкциях теплоизоляции холодильников. Предложен графо-аналитический метод расчета толщины пароизоляции ограждений холодильных камер.


Індекс рубрикатора НБУВ: З391 431(0) + Л112.3я431(0) + Л813.7я431(0) + З855 431(0) + Н762.3 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА630543 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сучасні проблеми холодильної техніки і технології : зб. наук. пр. VІ наук.-техн. конф., 19 - 21 верес., 2007 р., Одеса / ред.: А. Ю. Лагутін, В. П. Кочєтов; Одес. держ. акад. холоду, Міжнар. акад. холоду, НПО "ШТОРМ", "Сучасні проблеми холодильної техніки і технології", науково-технічна конференція (6+ 2007+ Одеса). - О., 2007. - 161 c. - укp.

Розглянуто актуальні проблеми проектування та експлуатації холодильних установок, теплообмінних апаратів, технологічного та комфортного кондиціювання, систем раннього выявлення надзвичайних ситуацій для аміачних холодильних систем і компресорних машин. Розкрито можливості створення та впровадження прогресивних технологій і ефективного обладнання для одержання нових функціональних оздоровчих харчових продуктів, зменшення негативного экологічного впливу під час збереження плодоовочевої продукції, енергозбереження в процесах циклічної холодильної обробки м'ясної сировини та кондиціонування повітря. Проаналізовано вплив високих швидкостей заморожування та сублімаційного сушіння на вегетативні форми мікроорганізмів ягід. Наведено результати експерементального дослідження середньої молекулярної маси та тиску парів на лінії кипіння компресорних олій. Висвітлено можливості прогнозування критичних параметрів для фтористоводневих ефірів, розкрито особливості математичного моделювання хвильового генератора холоду.

Рассмотрены актуальные проблемы проектирования и эксплуатации холодильных установок, теплообменных аппаратов, технологического и комфортного кондиционирования, систем раннего выявления чрезвычайных ситуаций для аммиачных холодильных систем и компрессорных машин. Раскрыты возможности создания и внедрения прогрессивных технологий и эффективного оборудования для получения новых функционально оздоровительных пищевых продуктов, уменьшения негативного экологического влияния при хранении плодоовощной продукции, энергосбережения в процессах циклической холодильной обработки мясного сырья и кондиционирования воздуха. Проанализировано влияние высоких скоростей замораживания и сублимационной сушки на вегетативные формы микроорганизмов ягод. Приведены результаты экспериментального исследования средней молекулярной массы и давления паров на линии кипения компрессорных масел. Освещены возможности прогнозирования критических параметров для фтористоводородных эфиров, раскрыты особенности математического моделирования волнового генератора холода.


Індекс рубрикатора НБУВ: З392я431(0) + Л813.7я431(0)

Шифр НБУВ: ВА689715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Филин С. О. 
Термоэлектрическое управление процессами производства фигурного пищевого льда / С. О. Филин, М. Хмелевский, А. Овсицкий, Э. Грущиньска // Термоелектрика. - 2004. - № 1. - С. 81-91. - Библиогр.: 9 назв. - рус.

Описаны алгоритмы управления процессами производства пищевого фигурного льда в ячеистых формах термоэлектрических льдогенераторов малой производительности. Рассмотрены новые перспективные способы замораживания (двухстороннее и послойно-подъемный способ) в сравнении с традиционным односторонним замораживанием. Показаны преимущества и возможности термоэлектрического способа охлаждения при реализации упомянутых способов и влияние длительности и последовательности выполнения операций замораживания, оттайки и заливки воды на длительность цикла получения льда и производительность льдогенератора.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.701.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23042 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Пуховой И. И. 
Энергетические и экологические показатели производства и аккумулирования льда, заготовленного зимой в Украине / И. И. Пуховой, Л. Н. Ляхович // Пром. теплотехника. - 2004. - 26, № 5. - С. 67-71. - Библиогр.: 9 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.701.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Філін С. О. 
Експериментальне дослідження термоелектричних холодильних вітрин / С. О. Філін, А. Овсицький // Термоелектрика. - 2006. - № 2. - С. 71-76. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: З392.5 + Л813.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23042 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Одарченко А. М. 
Вплив мікробного полісахариду "ксантан" на якість заморожених плодоовочевих паст в процесі їх зберігання у замороженому стані : Автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.15 / А. М. Одарченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72 + Л961.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327881 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Бакулін О. С. 
Динаміка формування інею в повітроохолоджувачах камер зберігання молочної продукції : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.14 / О. С. Бакулін; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2000. - 16 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.74-51-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА310668 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Мілінчук С. І. 
Моделювання тепломасопереносу та зниження енерговитрат при блочному виморожуванні : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / С. І. Мілінчук; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 2001. - 17 c. - укp.

Установлено, що системний аналіз і врахування змінної структури продукту дозволяють розв'язати сумісну гідротепломасообмінну задачу формування твердої фази під час блочного виморожування, узгоджену з термодинамічною моделлю генератора холоду. Одержано модель концентрування в разі блочного виморожування, яка враховує особливості типу системи охолодження та умови сумісного тепломасопереносу за обмежених умов. Створено модель виморожувальної установки з рециклінгом льоду. Уточнено структуру критеріальних рівнянь для розрахунку інтенсивності масопереносу за умов блочного виморожування молочної сироватки. З використанням методів ексергетичного аналізу порівняно ефективність випаровування та блочного виморожування за різних умов експлуатації. Розроблено методику розрахунку процесу концентрування розчинів за умов блочного виморожування з рециклінгом льоду.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА319011 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Коваленко О. О. 
Науково-технічні основи процесів низькотемпературного розділення рідких систем харчових виробництв : автореф. дис... д-ра техн. наук / О. О. Коваленко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 36 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА354698 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Оніщенко В. П. 
Наукові основи процесів та апаратів холодильної технології харчових продуктів : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.14 / В. П. Оніщенко; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2001. - 34 c. - укp.

Розроблено узагальнені моделі для опису процесів охолодження, заморожування, розморожування різної харчової сировини (м'ясної, рибної) та продуктів, процесів усихання, що відбуваються в камерах холодильників, окремих тунелях та апаратах потокової холодильної обробки. Апробацію математичних моделей проведено на численному експериментальному матеріалі. Висвітлено методики проектування потокових апаратів і тунелів холодильної обробки з узгодженням цілей холодильної технології та можливостей охолоджувальних систем. Апробацію розроблених методик проведено шляхом модернізації охолоджувальних систем, техніко-технологічної експертизи багатьох діючих промислових холодильників, проектування спірального потокового швидкозаморожувального апарата.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА312748 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Сафонов В. В. 
Наукові основи розробки прогресивних апаратів охолодження та заморожування рідких харчових продуктів : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / В. В. Сафонов; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 34 c. - укp.

Дисертацію присвячено питанням проектування апаратів охолодження і заморожування рідких харчових продуктів, що характеризуються підвищеною енергоекономічністю та екологічною безпечністю. Запропоновано новий підхід до вирішення цієї важливої науково-технічної проблеми, який полягає у визначенні науково обгрунтованих величин конструктивних і робочих параметрів удосконалених апаратів на основі математичних моделей процесів, що відбуваються в цих апаратах. Розроблено конструкції прогресивних апаратів охолодження і заморожування рідких харчових продуктів з поліпшеним показником питомих енерговитрат на одиницю вихідної продукції. Обгрунтовано можливість переводу холодильних машин цих апаратів на використання нових альтернативних (озонобезпечних) холодоагентів з метою забезпечення екологічної чистоти апаратів. Розроблено нормативну та експлуатаційну документацію на нові апарати і проведено їх випробування за реальних виробничих умов з позитивними результатами.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА306809 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ремінна Л. П. 
Низькотемпературне концентрування екстрактів рослинної сировини : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Л. П. Ремінна; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2008. - 19 c. - укp.

Розроблено методику розрахунку блочних виморожувачів з горизонтальним кристалізатором і вібрувальною перфорованою пластиною для концентрування екстрактів рослинної сировини. Визначено доцільні режими їх експлуатації. Розроблено математичну модель процесів блочного виморожування, яка описує тепло- та масообмін у виморожувальних установках зазначених конструкцій. Наведено експериментальні результати досліджень зниження температури замерзання, а також густини екстрактів залежно від масової частки розчинних у них речовин. Наведено графічні залежності та сформульовано закономірності, які відображають вплив температурного режиму роботи установки, початкових параметрів розчину, частоти вібрації та поверхневої пористості пластини на поточні параметри рідкої та твердої фаз. Наведено критеріальні рівняння дя розрахунку коефіцєнтів масовіддачі за блочного виморожування води з розчинів за зазначених умов. Наведено методики розрахунку кінетичних, конструктивних і техніко-економічних параметрів такого виморожування та розрахунок техніко-економічних характеристик установки з запропонованою конструкцією з продуктивністю за вихідним естрактом 200 кг за цикл.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА361772 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Храмшина Л. І. 
Розробка апарата охолодження напоїв проміжними кремнійорганічними холодоносіями для підприємств малого бізнесу : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Л. І. Храмшина; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 18 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено питанням розробки прогресивних апаратів охолодження напоїв з підвищеною продуктивністю в порівнянні з існуючими аналогами. Розроблено новий метод охолодження напоїв низькотемпературним кремнійорганічним холодоносієм, який циркулює в системі охолодження за допомогою насоса і підтримується при робочій температурі холодильною машиною. Встановлено, що шляхом раціонального вибору типу холодоносія, його масової витрати в системі циркуляції та робочої температури можливо забезпечити суттєво підвищений темп охолодження напою в апараті та рівномірність температури порцій охолодження напоїв, що реалізуються споживачам. Запропоновано конструктивне рішення розробленого апарата охолодження напоїв кремнійорганічними холодоносіями промислового виробництва для підприємств малого бізнесу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА303271 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Ломейко О. П. 
Тепловологісні процеси при заморожуванні у флюїдизаційному швидкоморозильному апараті : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. П. Ломейко; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2007. - 20 c. - укp.

Науково обгрунтовано вплив тепловологісних процесів під час заморожування плодової, овочевої та ягідної продукції у псевдорозрідженому стані на енергетичні показники флюїдизаційного швидкоморозильного апарату. Обгрунтовано й експериментально підтверджено вплив тепловологісних процесів у даному апараті на режими заморожування у псевдорозрідженому шарі. Розроблено методику для визначення витрат енергії на виморожування вологи з продукту й атмосферного повітря у разі заморожування продукції у флюїдизаційному швидкоморозильному апараті. Застосовано сумісний вплив теплової, фазової та механічної дії на зміну стану вологого повітря у цьому апараті за даного процесу для розробки конструкції живильника-насоса для зниження проникнення вологого атмосферного повітря через завантажувальне вікно апарату. Запропонований спосіб зменшує інеєутворення на поверхні поітря охолоджувача холодильної установки. Визначено параметри та режими роботи удосконаленого флюїдизаційного апарату, які забезпечують більш високі його техніко-економічні показники. Здійснено розрахунки техніко-економічних показників використання запропонованого способу механічної дії на стан вологого повітря та показано, що за рахунок зменшення надходження вологого атмосферного повітря до морозильної камери, енерговитрати процесу заморожування плодової, овочевої, ягідної продукції у флюїдизаційних апаратах малої продуктивності знижені на 3 %. Установлення оптимальних значень швидкості псевдозрідження та часу заморожування залежно від вологовмісту й усушки продукту дозволяє зменшити питому витрату електроенергії флюїдизаційного апарату до 8 %.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА348481 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Сучасні проблеми холодильної і кріогенної техніки : матеріали Міжнар. наук.-техн. конф., 2009 р., Одеса / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2009. - 256 с. - (Наук. пр. Одес. нац. акад. харч. технологій; Вип. 35, т. 1). - укp. - рус.

Проаналізовано процеси екстрагування на основі мікрохвильового нагрівання, блочного виморожування виноградних виноматеріалів. Висвітлено досягнення мікробіологічної та реологічної стабільності заморожених фруктових десертів. Визначено раціональні параметри екстракції інгібітору панкреатичної ліпази з насіння рапсу та технологію БАД на його основі, фактори впливу на інтенсивність тепловіддачі під час кипіння розчинів холодоагент/масло. Розкрито науково-технічні основи створення енергозберігаючих побутових абсорбційних холодильних приборів (АХП). Розглянуто питання розробки методики розрахунку транспортних АХП для безперервних холодильних процесів. Описано суднові струминні тепловикористовуючі холодильні установки технологічного призначення.

Проанализированы процессы экстрагирования на основе микроволнового нагрева, блочного вымораживания виноградных виноматериалов. Освещены достижения микробиологической и реологической стабильности замороженных фруктовых десертов. Определены рациональные параметры экстракции ингибитора панкреатической липазы из семян рапса и технология БАД на его основе, факторы влияния на интенсивность теплоотдачи при кипении растворов холодоагент/масло. Раскрыты научно-технические основы создания энергосберегательных бытовых абсорбционных холодильных приборов (АХП) для непрерывных холодильных процессов. Описаны судовые лучевые теплоиспользуемые холодильные установки технологического назначения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л112.3я54(4Укр)3 + Л813.7я54(4Укр)3 + З392я54(4Укр)3 + З855я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Сучасні проблеми холодильної техніки і технології : зб. тез доп. VI Міжнар. наук.-техн. конф., 22 - 24 верес. 2009 р., Одеса / ред.: А. Ю Лагутін, О. В. Зімін. - О. : ОДАХ, 2009. - 229 c. - укp. - рус.

Розглянуто питання розробки холодильних апаратів, що працюють на поновлюваному джерелі енергії, а також транспортних холодильних приладів абсорбційного типу. Описано спосіб підвищення енергоощадності місцевих автономних кондиціонерів, особливості зволоження повітря прецизійних кондиціонерів. Розкрито техніко-економічні аспекти використання режиму вільного охолодження на теплонапружених об'єктах. Проаналізовано узагальнену модель робочого процесу рідинно-кільцевої компресорної машини. Наведено результати досліджень електричного двигуна привода герметичного компресора холодильної установки. Висвітлено перспективи застосування нанофлюїдів у холодильній техніці.

Рассмотрены вопросы разработки холодильных аппаратов, работающих на восстанавливаемом источнике энергии, а также транспортных холодильных приборов абсорбционного типа. Описаны способ повышения энергосберегаемости местных автономных кондиционеров, особенности увлажнения воздуха прецизионных кондиционеров. Раскрыты технико-экономические аспекты использования режима свободного охлаждения на термонапряженных объектах. Проанализирована обобщенная модель рабочего процесса жидкостно-кольцевой компрессорной машины. Приведены результаты исследований электрического двигателя привода герметического компрессора холодильной установки. Освещены перспективы применения нанофлюидов в холодильной технике.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л112.3я431(0) + Л813.7я431(0) + З392я431(0)

Шифр НБУВ: ВА729170 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Сучасні проблеми холодильної техніки і технології : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф, присвяч. 90-річчю з дня народж. проф. В. Ф. Чайковського, 2011 р., Одеса / ред.: Б. В. Єгоров. - О., 2011. - 316 с. - (Наук. пр. Одес. нац. акад. харч. технологій; Вип. 39, т. 1). - укp.

Висвітлено актуальні питання холодильної та кріогенної техніки. Розкрито проблеми створення, дослідження та використання нових матеріалів і конструктивних елементів холодильних машин і установок. Досліджено особливості теплообміну в наноструктурах, нанорідині та нанотехнології. Показано можливості застосування низькотемпературних технологій в харчовій і переробній промисловості. Запропоновано методику та пристрій енергетичного тестування компресійного холодильного приладу. Розроблено систему охолодження суднового електрогенератора та повітря на вході приводного дизеля на базі турбодетандера. Висвітлено питання розробки та дослідження комбінованого побутового холодильника з автономним блоком гарячого водопостачання. Проаналізовано вплив режимів вакуумного охолодження на збереження та якість плодів черешні. Проведено моніторинг ринку виробництва та споживання замороженої плодоовочевої продукції в Україні та світі. Наведено математичну модель дихання яблук з урахуванням динаміки концентрації етилену. Досліджено якість пророщеного зерна сочевиці за умов холодильного зберігання. Оприлюднено результати дослідження поліфенольних сполук у водних екстрактах чаю та кави. Увагу приділено питанням екологічного контролю харчових продуктів і виробництв.


Індекс рубрикатора НБУВ: З392 я431(4Укр)3 + Л813.7 я 431(4Укр)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68821 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Мординський В. П. 
Удосконалення обладнання для концентрування рідких харчових продуктів методом блочного виморожування : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. П. Мординський; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2011. - 19 c. - укp.

Вперше розроблено модель кріоконцентрування методом блочного виморожування на пластинчастих кристалізаторах, яка встановлює динаміку зростання блоку льоду, визначає поля температур в блоці льоду, динаміку зміни концентрації продукту. Одержано кінетичні залежності зростання блоку льоду від його висоти, температури кристалізатора, початкової концентрації кавового екстракту, молочної сироватки та виноградного соку та тривалості виморожування; структури блоку льоду від температури кристалізатора, початкової кристалізації кавового екстрату, молочної сироватки та виноградного соку і часу виморожування; зростання блоку льоду та його структури від швидкості перемішування. Розроблено методику розрахунку процесів концентрування під час блочного виморожування на плоских кристалізаторах і теплообмінних і гідродинамічних процесах, що проходять у плоских кристалізаторах з щілинними каналами.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА380308 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Паскал Ю. Г. 
Удосконалення технології швидкозаморожених десертів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.13 / Ю. Г. Паскал; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2010. - 19 c. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень властивостей дисперсій крохмалів і показано, що забезпечення стабільної консистенції десертів за умов фазових переходів, з метою удержання води гідроколоїдами після розморожування, можливе шляхом застосування обгрунтованого та підібраного розчинника, або покращання загальної комплексності системи, що складається з композиційної суміші крохмалів. Показано, що стабільну до фазових переходів дисперсію одержують у разі заварюванні суміші крохмалів (картопляного та тапіокового за співвідношення компонентів 2 : 1) у молочній сироватці за температури процесу 70 +/- 2 °С або у разі використання як розчинника горіхового екстракту з гідромодулем у діапазоні 1:80 - 1:120. Обгрунтовано вибір режимів і параметрів низькотемпературної обробки фруктово-ягідних десертів і наведено номограми для розрахунку тривалості процесу заморожування продукту. На підставі узагальнення експериментальних досліджень удосконалено технологічну схему виробництва швидкозаморожених десертів стабілізованої якості.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л813.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА376647 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського