Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (15)
Пошуковий запит: (<.>U=П545.189$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13

      
Категорія:    
1.

Прокопенко Л. С. 
Особливості формування загальної та протеїнової поживності листостеблової маси кукурудзи при вирощуванні її в зоні центрального Лісостепу України / Л. С. Прокопенко // Корми і кормовиробництво. - 1998. - № 41. - С. 83-96. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Викладено експериментальні матеріали зоотехнічних досліджень Інституту кормів УААН по визначенню характеру змін поживності листостеблової маси кукурудзи при збиранні її на зелений корм та силос у різні фази вегетації.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж63891 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кулик М. Ф. 
Розробка нової технології обробки і використання зерна сої на кормові і дієтичні потреби / М. Ф. Кулик, А. О. Бабич, В. О. Бусол, Т. В. Засуха, А. Ф. Андрейцов, І. М. Величко, А. І. Овсієнко, О. М. Пилипенко, Ю. В. Обертюх, С. І. Семенов, О. К. Стасюк // Корми і кормовиробництво. - 1998. - № 41. - С. 97-109. - укp.

Висвітлено результати досліджень по розробці нової технології переробки зерна сої на кормові та дієтичні потреби.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж63891 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Адамень Ф. Ф. 
Соя: промышленная переработка, кормовые добавки, продукты питания / Ф. Ф. Адамень, В. И. Сичкарь, В. Н. Письменов, В. В. Шерстобитов. - К. : Нора-Принт, 1999. - 332 c. - Библиогр.: 40 назв. - укp.

Обобщены современные достижения отечественной и мировой науки передовой практики по использованию сои в решении проблемы увеличения производства белка и масла. Освещены ее пищевые, лечебные и кормовые свойства. Изложены современные технологии переработки сои для получения масла, пищевого белка и шротов, особенности эффективного использования соевого белка в животноводстве. Подробно изложены результаты исследований безотходной энергосберегающей технологии переработки и использования сои в животноводстве и в питании человека, полученные в Крымской ГСХОС, АО "Украинская соя" и Одесском биотехнологическом институте за 1998 - 1999 гг. Описаны оригинальные конструкции установок для получения соевых пищевых продуктов и кормовых добавок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 я9 + Л992.1 я9 + П545.189 соя + Р123.812 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595532 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Татузян Р. О. 
Уреазна активність бобів сої після їх термічної обробки / Р. О. Татузян, Л. Н. Россо, Н. О. Садікова // Вісн. Полтав. держ. с.-г. ін-ту. - 2000. - № 4. - С. 12-14. - укp.

Визначено уреазну активність сої сортів Харківської селекції та умови її інактивації залежно від вологості бобів, фізичної форми (боби чи борошно), експозиції та температури їх обробки.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Постернак Л. І. 
Поживна цінність трави нових сортів люцерни та використання її в годівлі сільськогосподарських тварин : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Л. І. Постернак; Нац. аграр. ун-т. - К., 1998. - 18 c. - укp. - рус.

Викладений експериментальний матеріал по хімічному складу трави нових сортів люцерни залежно від фази розвитку та укосу. Визначена перетравність поживних речовин люцерни сортів Любава, Регіна та Вінничанка в прямих дослідах на вівцях. Встановлений рівень використання вівцями та свиньми азоту протеїну трави люцерни. Вивчена продуктивність свиней при насиченні раціонів травою люцерни та витрати поживних речовин на їх приріст. На основі гематологічних показників з'ясовано вплив трави люцерни на обмінні процеси в організмі свиней. Запропоновано використовувати в годівлі сільськогосподарських тварин траву люцерни переважно сорту Вінничанка в фазі бутонізації - початку цвітіння. До раціонів свиней на відгодівлі вводити траву люцерни (до 15% за протеїном).


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 трава люцерни

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА301273 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Kwiatek K.  
Wybrane aspekty produkcji, obrotu i kontroli pasz leczniczych w Polsce i Wspolnocie Europejskiej = Окремі аспекти виробництва, обігу та контролю лікувальних кормів у Польщі та в європейській спільноті / K. Kwiatek, M. Przenioslo-Siwczynska // Наук.-техн. бюлетень Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2009. - Вип. 10, № 4. - С. 346-350. - Библиогр.: 4 назв. - пол.

Наведено методи та результати державного контролю кормів, проведеного в межах моніторингу. В останні роки на теренах ЄС, згідно з розпорядженням Європейської Комісії, впроваджено заборону на застосування в тваринництві антибіотикових стимуляторів росту як кормових домішок. Така заборона автоматично вплинула на підвищення потреби виробництва лікувальних кормів, які доповнюють терапевтичні можливості ветеринарних лікарів. У преміксах та лікувальних кормах тваринам подаються антибіотики, кокцидіостатики та антигельмінтики. Вміст ліків у кормах визначається за рецептом. Занижений вміст ліків або їх передозування викликають побічні наслідки. У зв'язку з цим необхідний контроль за процесом виробництва лікувальних кормів, їх якістю, вмістом діючих речовин, а також за гомогенністю таких кормів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.119(4ПОЛ) + П545.189(4ПОЛ)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Свєженцов А. І. 
Використання автолізату дріжджів у годівлі птиці та свиней / А. І. Свєженцов // Вісн. аграр. науки. - 1998. - № 12. - С. 21-23. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Автолізат пекарських дріжджів (АПД) одержують внаслідок дезінтеграції клітинних оболонок цього кормового продукту. Використання АПД у годівлі молодняка птиці інтенсифікує його середньодобові прирости маси на 10,8 - 34,6 (залежно від дози АПД), в годівлі свиней - на 5,3 .


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Ситник В. П. 
Кукурудза - основа кормової бази високопродуктивного тваринництва / В. П. Ситник // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 8. - С. 5-7. - укp.

Наведено дані щодо ролі та значення кукурудзи у світовій та вітчизняній практиці, акцентовано увагу на проблемах, що потребують вирішення.

Определены роль кукурузы в мировой и отечественной практике как основной кормовой базы высокопродуктивного животноводства, сконцентрировано внимание на проблемах данной отрасли сельского хозяйства.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.2-4 + П545.189

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Гужвинська С. О. 
Застосування пробіотиків у кормовиробництві / С. О. Гужвинська // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 11. - С. 33-35. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Проведено огляд сучасної літератури про застосування пробіотиків у кормовиробництві. Показано перспективні напрями створення пробіотичних препаратів.

Проведен обзор современной литературы по применению пробиотиков в кормопроизводстве. Показаны перспективные направления создания пробиотических препаратов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Микитин М. С. 
Технологія приготування кормів з використанням ріпаку : Дис... канд. техн. наук: 03.00.23 / М. С. Микитин; Одеський технологічний інститут харчової промисловості імені М. В. Ломоносова. - О., 1994. - 152 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 ріпакова макуха

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС47386 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Дудко Н. Ф. 
Эффективность использования зернофуража из кукурузы при различных технологиях производства и переработки : Дис...канд. с.-х. наук: 06.02.02 / Н. Ф. Дудко; Украинский НИИ кормов. - Винница, 1989. - 168 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 кукурудза

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС47886 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Микитин М. С. 
Технологія приготування кормів з використанням ріпаку : Дис... канд. техн. наук: 03.00.23 / М. С. Микитин; Одеський технологічний інститут харчової промисловості імені М. В. Ломоносова. - О., 1994. - 152 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 ріпакова макуха

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС47386 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Дудко Н. Ф. 
Эффективность использования зернофуража из кукурузы при различных технологиях производства и переработки : Дис...канд. с.-х. наук: 06.02.02 / Н. Ф. Дудко; Украинский НИИ кормов. - Винница, 1989. - 168 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.189 кукурудза

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС47886 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського