Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>U=Л80-43$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Осокин В. В. 
Микроклимат в горячих цехах предприятий пищевых производств (научно-производственное издание) / В. В. Осокин, А. Б. Кудрин, В. Г. Лаврик, Ю. Н. Паниотов; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2000. - 50 c. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Приведены результаты экспериментальных исследований температуры, относительной влажности воздуха и скорости его движения в горячих цехах. Показано несоответствие данных параметров воздушной среды действующим нормам. Установлены особенности воздухообменных процессов в горячих цехах при работе тепловых аппаратов. Разработаны математическая модель воздухо-теплообменных процессов и методика расчета параметров воздушной среды в горячем цехе при различных способах его проветривания. Приведены рекомендации по оптимизации микроклиматических условий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80н6 + Л80-43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603496 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Осокин В. В. 
Микроклимат в горячих цехах предприятий пищевых производств : Учеб. пособие для студ. 7.090221 "Оборудование перераб. и пищев. пр-в" / В. В. Осокин, А. Б. Кудрин; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк : ДонГУЭТ, 2002. - 109 c. - Библиогр.: 17 назв. - рус.

Разработан комплексный показатель качества микроклимата, учитывающий тепловое состояние работников при различных сочетаниях температуры, относительной влажности и скорости движения воздуха. Построены изорадиационные поверхности предельно допустимых значений инфракрасных излучений, создаваемых типовым тепловым оборудованием, даны рекомендации по ограничению вредного воздействия теплового излучения. Приведены результаты экспериментальных исследований параметров микроклимата в горячих цехах, определены причины несоответствия их действующим нормам. Установлены особенности воздухообменных процессов в горячих цехах при работе тепловых аппаратов. Разработаны физико-математическая модель воздухообменных процессов и методика расчета параметров воздушной среды в горячем цехе при различных способах его проветривания, а также рекомендации по оптимизации микроклиматических условий. Получены данные о динамике теплофизических процессов в воздушной среде горячих цехов и на поверхности тела работников.

Розроблено комплексний показник якості мікроклімату, який враховує тепловий стан робітників за різних комбінацій температури, відносної вологості та швидкості руху повітря. Побудовано ізорадіаційні поверхні межово припустимих значень інфрачервоних випромінювань, що створюються у типовому тепловому обладнанні, надано рекомендації щодо обмеження шкідливого впливу теплового випромінювання. Наведено результати експериментальних досліджень параметрів мікроклімату в гарячих цехах, визначено причини невідповідності їх діючим нормам. Встановлено особливості повітрянообмінних процесів у гарячих цехах під час роботи теплових апаратів. Розроблено фізико-математичну модель повітрянообмінних процесів і методику розрахунку параметрів повітряного середовища в гарячому цеху за різних умов його провітрювання, запропоновано рекомендації щодо оптимізації мікрокліматичних умов. Отримано дані стосовно динаміки теплофізичних процесів у повітряному середовищі гарячих цехів та на поверхні тіла робітників.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-43 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА623375 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кудрін О. Б. 
Розробка комплексної інженерної основи нормалізації мікрокліматичних умов у гарячих цехах підприємств харчових виробництв : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.26.01 / О. Б. Кудрін; Держ. Макіїв. НДІ з безпеки робіт у гір. пром-сті. - Донецьк, 2001. - 19 c. - укp.

Розроблено комплексний показник якості мікроклімату у виробничих приміщеннях. Наведено закономірності повітро-теплообмінних процесів у гарячих цехах. Виявлено розподіл у просторі інтенсивності теплових випромінювань від поверхонь технологічного обладнання, що нагріваються, а також вплив інфрачервоних випромінювань на робітників даних цехів. Наведено методику оцінки мікрокліматичних умов у виробничих приміщеннях за допомогою комплексного показника. Встановлено особливості повітро-теплообмінних процесів у гарячих цехах (струменевий рух повітря, утворення зон застійного повітря), а також просторові межі допустимої інтенсивності інфрачервоних випромінювань від різних видів теплового обладнання. Розроблено та впроваджено методику прогнозування параметрів повітрообміну. Визначено область ефективного використання природної вентиляції в гарячих цехах.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Н113.6 + Л80-43

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА315428 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Савченко-Перерва М. Ю. 
Удосконалення моделей розрахунку фракційної ефективності протитечних пиловловлювачів для харчових виробництв / М. Ю. Савченко-Перерва, О. Р. Якуба // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 1. - С. 122-129. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Мета дослідження - розробка рівнянь для вдосконалення моделей розрахунку фракційної ефективності протитечних пиловловлювачів для харчових виробництв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Володченкова Н. В. 
Метод розрахунку системи очищення повітря виробничих приміщень харчових підприємств / Н. В. Володченкова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 5. - С. 125-133. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проаналізовано вплив на працівників пилу як одного зі шкідливих факторів виробничого середовища, що утворюється у виробничих приміщеннях підприємств зберігання, переробки та використання зерна. Як захід боротьби з утворенням пилу запропоновано метод розрахунку систем очищення повітря виробничих приміщень вищезазначених підприємств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Шевчук Л. І. 
Екологія харчових і хімічних виробництв : навч. посіб. для студентів спец. 181 "Харчові технології" та 161 "Хімічні технології та інженерія" вищ. навч. закл. / Л. І. Шевчук, Н. І. Березовська ; Національний університет "Львівська політехніка" . - Львів : Левада, 2022. - 212 c. - Бібліогр.: с. 210-212 - укp.

Наведено екологічні аспекти очищення стічних вод харчових і хімічних виробництв. Запропоновано способи водопідготовки технологічної води. Показано принципово технологічні схеми для очищення стічних вод у харчовій і хімічній промисловості та принципи їх вибору. Розглянуто принципи органолептичних, хімічних, фізичних, біологічних, бактеріологічних, радіологічних методів якості стічних вод харчових і хімічних виробництв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л10-43 я73 + Л80-43 я73 + Л100.94 я73 + Л800.94 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА856211 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського