Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (3)Наукова електронна бібліотека (52)Автореферати дисертацій (57)Книжкові видання та компакт-диски (621)Журнали та продовжувані видання (23)
Пошуковий запит: (<.>K=РЕСТОРАН$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 928
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Лазуренко С. Г. 
Ресторан-отель: успех взаимодействия / С. Г. Лазуренко // Коммун. хоз-во городов. Сер. Экон. науки. - 2001. - Вып. 31. - С. 184-186. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)441.357 + У9(4Укр)424.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68461 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Готельно-ресторанний бізнес: сучасний стан та перспективи розвитку : Матеріали Всеукр. студ. конф., 22 - 23 лют. 2005 р. / ред.: М. І. Пересічний; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 250 c. - укp.

Розглянуто сучасні організаційно-економічні проблеми розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Показано можливості використання зарубіжного досвіду та інформаційних технологій у туристичній галузі. Проаналізовано сучасний стан і перспективи розвитку туристичної діяльності в Україні. Розглянуто питання підвищення ефективності управління закладами ресторанного господаства. Наведено сучасні технології поліпшення якості та формування конкурентоспроможності продукції і послуг готельно-ресторанного бізнесу та туристичної діяльності. Проаналізовано особливості впровадження інновацій у харчових технологіях. Розроблено рекомендації щодо удосконалення організації та матеріального забезпечення розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Рассмотрены современные организационно-экономические проблемы развития готельно-ресторанного и туристического бизнеса. Показаны возможности использования зарубежного опыта и информационных технологий в туристической отрасли. Проанализированы современное состояние и перспективы развития туристической деятельности в Украине. Рассмотрены вопросы повышения эффективности управления организациями ресторанного хозяйства. Приведены современные технологии улучшения качества и формирования конкурентоспособности продукции и услуг готельно-ресторанного бизнеса и туристической деятельности. Проанализированы особенности внедрения инноваций в пищевых технологиях. Разработаны рекомендации по усовершенствованию организации и материального обеспечения развития готельно-ресторанного и туристического бизнеса.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-131 я431 + У9(4УКР)441.357-131 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА662906 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Уманців Г. В. 
Документування операцій на підприємствах торгівлі та ресторанного господарства : Навч. посіб. / Г. В. Уманців; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 284 c. - Бібліогр.: с. 282-284. - укp.

Розглянуто питання документального забезпечення господарських операцій та організації документообігу на підприємствах торгівлі та ресторанного господарства. На конкретних прикладах викладено порядок заповнення первинних документів відповідно до загальних засад документування та вимог законодавчих і нормативних актів, які встановлюють форми даних документів і регулюють порядок їх застосування.

Рассмотрены вопросы документального обеспечения хозяйственных операций, организации документооборота на предприятиях торговли и ресторанного хозяйства. На конкретных примерах изложен порядок заполнения первичных документов в соответствии c общими основами документирования и требованиями законодательных и нормативных актов, устанавливающих формы данных документов и регулирующих порядок их применения.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)242.1-12 + У052.9(4УКР)242.414-12

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА665014 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ткаченко Т. І. 
Економіка готельного господарства і туризму : Навч. посіб. / Т. І. Ткаченко, С. П. Гаврилюк; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 180 c. - Бібліогр.: с. 168-169. - укp.

Розкрито методичні засади аналізу та планування економічних показників господарської діяльності підприємств головних сегментів сфери туризму. Розглянуто особливості управління обсягом реалізації послуг туристичних підприємств і підприємств готельного господарства, товарооборотом підприємств торгівлі та закладів ресторанного господарства. Викладено виробничу програму закладів ресторанного господарства.

Раскрыты методические основы анализа и планирования экономических показателей хозяйственной деятельности предприятий главных сегментов сферы туризма. Рассмотрены особенности управления объемом реализации услуг туристических предприятий и предприятий гостиничного хозяйства, товарооборотом предприятий торговли и заведений ресторанного хозяйства. Изложена производственная программа заведений ресторанного хозяйства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.357 я73 + У9(4УКР)49:Ч518 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА665047 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Економічна підготовка у непрофільних вищих навчальних закладах України : Матеріали всеукр. наук.-метод. конф., 29 - 30 жовт. 2004 р. / ред.: В. Яцура; Львів. держ. ін-т фіз. культури, Львів. нац. ун-т ім. І.Франка, Укр. акад. друкарства, "Економічна підготовка у непрофільних вищих навчальних закладах України", всеукраїнська науково-методична конференція (2004+ Львів). - Л. : УАД, 2005. - 80 c. - укp.

Проаналізовано стан розвитку підприємництва фізкультурно-спортивної сфери України. Розглянуто особливості підготовки управлінського персоналу у непрофільних вищих навчальних закладах України, організації процесу ділового планування у системі корпоративного управління. Висвітлено проблеми удосконалення підготовки спеціалістів у ВНЗ, визначено фактори економічної ефективності готельного бізнесу Львівщини.

Проанализировано состояние развития предпринимательства физкультурно-спортивной сферы Украины. Рассмотрены особенности подготовки управленческого персонала в непрофильных учебных заведениях Украины, организации процесса делового планирования в системе корпоративного управления. Освещены проблемы усовершенствования подготовки специалистов в ВУЗ, определены факторы экономической эффективности ресторанного бизнеса Львовской области.


Індекс рубрикатора НБУВ: У.р3 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО26533 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Асем Саллюм. Саллюм 
Проблема архитектурно-художественной организации интерьеров обеденных залов ресторанов исторического центра г.Дамаска / Саллюм. Саллюм Асем // Містобудування та терит. планув. - 2005. - Вип. 21. - С. 10-18. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Рассмотрены архитектурно-художественные традиции создания интерьеров ресторанов и кафе в структуре "старого города" Дамаска. Даны рекомендации по оформлению обеденных залов с учётом максимального сохранения существующих архитектурных пространств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ128.4 + Щ113(5Сір-2Дам)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : Зб. наук. пр. Вип. 1 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2005. - 434 с. - укp.

Розглянуто питання збагачення макаронних виробів біоорганічними сполуками кальцію, інтенсифікації масопереносу у виробництві розчинної кави. Проаналізовано вплив технологічних чинників на піноутворення в яєчно-цукровій масі з ксампаном, режимів обробки в роторному плівковому апараті на реологію фруктових пюре, торсіонного випромінювання на збереження яблук. Висвітлено особливості теплообміну в апаратах для заморожування харчових сумішей. Викладено методику електронно-мікроскопічних досліджень структурно-композиційної системи соусів з використанням пшеничного, перлового та вівсяного борошна. Визначено параметри сушіння структурованих харчових систем кондитерської промисловості.

Рассмотрены вопросы обогащения макаронных изделий биоорганическими соединениями кальция, интенсификации массопереноса в производстве растворимого кофе. Проанализированы влияние технологических факторов на пенообразование в яично-сахарной массе с ксампаном, режимов обработки в роторном пленочном аппарате на реологию фруктовых пюре, торсионного излучения на хранение яблок. Освещены особенности теплообмена в аппаратах для замораживания пищевых смесей. Изложена методика электронно-микроскопических исследований структурно-композиционной системы соусов с использованием пшеничной, перловой и овсяной муки. Определены параметры сушки структурированных пищевых систем кондитерской промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я43

Шифр НБУВ: Ж72978 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Десяткина И. В. 
Система проведения маркетинговых исследований в ресторанном бизнесе и ее значение при выборе места расположения ресторана / И. В. Десяткина // Культура народов Причерноморья. - 2004. - № 52, т. 2. - С. 46-51. - Библиогр.: 6 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-211.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16332 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Торгівля і ринок України : Темат. зб. наук. пр. Вип. 19, т. 3 / ред.: О. О. Шубін; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2005. - 280 с. - рус.

Розглянуто питання бухгалтерського обліку, контролю й аудиту, економіки торгівлі та послуг. Висвітлено наукові аспекти взаємозв'язків організації бухгалтерського обліку й облікової політики, проблеми обліку відстрочених податкових активів і зобов'язань. Проаналізовано вплив інтеграційних процесів на систему бухгалтерського обліку суб'єктів підприємництва. Наведено оцінку безперервності діяльності суб'єктів господарювання в контексті міжнародних стандартів аудиту. Описано технологію судово-бухгалтерської експертизи. Представлено класифікацію необоротних активів торговельних підприємств, концепцію економічного розвитку підприємств ресторанного комплексу в сфері послуг за умов формування ринку. Викладено методику економічної оцінки розвитку роздрібної торгової мережі у регіонах України. Розкрито економічну сутність регіонального споживчого ринку, теоретичні аспекти антикризового адаптивного управління торговельним підприємством.

Рассмотрены вопросы бухгалтерского учёта, контроля и аудита, экономики торговли и услуг. Освещены научные аспекты взаимосвязей организации бухгалтерского учёта и учётной политики, проблемы учёта отстроченных налоговых активов и обязательств. Проанализировано влияние интеграционных процессов на систему бухгалтерского учёта субъектов предпринимательства. Приведена оценка беспрерывности деятельности субъектов хозяйствования в контексте международных стандартов аудита. Изучена технология судебно-бухгалтерской экспертизы. Представлены классификация необоротных активов торговых предприятий, концепция экономического развития предприятий ресторанного комплекса в сфере услуг в процессе формирования рынка. Изложена методика экономической оценки развития розничной торговой сети в регионах Украины. Раскрыты экономическая сущность регионального потребительского рынка, теоретические аспекты антикризисного адаптивного управления торговым предприятием.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421я54 + У052.9(4УКР)242.1я54

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69878 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Конвісер І. О. 
Устаткування закладів ресторанного господарства : Навч. посіб. / І. О. Конвісер, Г. А. Бублик, Т. Б. Паригіна, Ю. М. Григор'єв; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 566 c. - Бібліогр.: с. 564-565. - укp.

Розглянуто основні види механічного, теплового, холодильного устаткування, торгової техніки закладів ресторанного господарства. Охарактеризовано сортувально-калібрувальне, очищувальне, підрібнювальне, різальне, перемішувальне, дозувально-формувальне, мийне, ваговимірювальне, підйомно-транспортне устаткування, сокоохолоджувачі, холодільні та теплообмінні агрегати, торгові автомати. Запропоновано класифікацію способів теплової обробки харчових продуктів.

Рассмотрены основные виды механического, теплового, холодильного оборудования, торговой техники заведений ресторанного хозяйства. Охарактеризовано сортировочно-каллибровочное, очищающее, дробильное, режущее, перемешивающее, дозированно-формирующее, моющее, весоизмерительное, подъемно-транспортное оборудование, сокоохладители, холодильные и теплообменные агрегаты, торговые автоматы. Предложена классификация способов тепловой обработки пищевых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА665002 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Саллюм А.  
Художественно-декоративное решение стен обеденных залов ресторанов Дамаска / А. Саллюм // Вісн. Харк. держ. акад. дизайну і мистец. - 2005. - № 3. - С. 91-101. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Розглянуто традиції створення й оформлення поверхні стін, прийоми стилізації традиційних інтер'єрів у сучасних матеріалах і створення сучасних інтер'єрів у, так званій, "європейській" стилістиці без урахування національних особливостей. Наведено опис та особливості використання орнаментів і візерунків як декорування елементів з урахуванням їх трактування.

Описаны традиции создания и оформления поверхности стен. Приёмы стилизации традиционных интерьеров в современных материалах и создание современных интерьеров в так называемой "европейской" стилистике без учёта национальных особенностей. Приведено описание и особенности использования орнаментов и узоров в качестве декорирования элементов с учётом их трактовки.

In article traditions of creation and registration of a surface of walls are described. Receptions of stylization of traditional interiors in modern materials and creation of modern interiors in so-called "European" stylistics without taking into account national features. The description and features of use of ornaments and patterns is resulted as dressing elements in view of their treatment.


Ключ. слова: оформление, материалы, цвет, декоративные покрытия и элементы орнаментов
Індекс рубрикатора НБУВ: Щ146.13(5СІР-2Д) + Щ128.41(5СІР-2Д)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71480 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Афанасьева Н. А. 
Автоматизированное рабочее место менеджера туристического бизнеса : Учеб. пособие / Н. А. Афанасьева; Донец. ин-т турист. бизнеса. - Донецк, 2001. - 210 c. - Библиогр.: 119 назв. - рус.

Освещены основные принципы создания и эксплуатации автоматизированных рабочих мест в сфере туризма. Рассмотрены основные категории и направления развития современных информационных технологий. Раскрыта методика работы со специализированными программными комплексами для туристических фирм, гостинниц и ресторанов. Акцентировано внимание на вопросах применения сетевых технологий в туристической сфере.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)49:Ч518

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС35759 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Актуальні проблеми та перспективи вдосконалення підготовки конкурентоздатних фахівців : Матеріали міжнар. наук.-метод. конф., 3 - 4 груд. 2001 р. / ред.: Н. М. Ушакова; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 354 c. - укp.

Розглянуто проблеми підготовки конкурентоздатних фахівців, висвітлено питання удосконалення стандартів освіти у вищій школі. На основі інноваційних технологій охарактеризовано процес реструктуризації навчального процесу. Описано критерії та методи діагностики знань студентів, проаналізовано проблеми, що виникають під час підготовки магістрів, показано шляхи їх вирішення. Проаналізовано вплив нових форм навчання на формування професійної культури інженера-технолога громадського харчування. Розглянуто процес підготовки спеціалістів для сфери зовнішньої торгівлі, ресторанної індустрії та туризму.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)р3я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА614396 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Агафонова Л. Г. 
Підготовка бізнес-плану : Практикум / Л. Г. Агафонова, О. В. Рога. - 3-є вид., стер. - К. : Знання, 2001. - 158 c. - Бібліогр.: с. 158. - укp.

Викладено методичні рекомендації щодо розробки бізнес-плану нового та реконструкції діючого підприємства, розкрито його зміст і структуру, надано загальну характеристику фірми, розглянуто план і стратегію маркетингу, наведено особливості оцінки та страхування ризику. Описано цілі, завдання та функції бізнес-плану. Висвітлено реальний проект бізнес-плану діяльності багатопрофільного акціонерного товариства. Проаналізовано ефективність використання фінансового та виробничого потенціалу ресторану, подано результати досліджень ринку товарів і послуг, стану розвитку конкуренції та визначення потенційного попиту споживачів. Сформульовано методичні рекомендації щодо проведення ділової гри "Бізнес-план" у навчальному процесі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.355.411я73(4УКР) + У9(4УКР)290-233.1я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА614542 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Корзун 
Гігієна харчування : Підруч. / Корзун; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К. : КНТЕУ, 2003. - 236 c. - Бібліогр.: с. 233-234. - укp.

Висвітлено сучасний стан науки гігієни харчування, гігієнічні вимоги до факторів навколишнього середовища, що впливають на якість харчових продуктів, вимоги до планування, будівництва та утримання підприємств ресторанного господарства. Наведено гігієнічну оцінку якості харчових продуктів, вимоги до кулінарної обробки, прийому та зберігання продуктів, а також основи радіоекології, профілактики харчових отруєнь, інфекцій та гельмінтозів.

Рассмотрено современное состояние науки гигиены питания, гигиеничесие требования к факторам окружающей среды, влияющих на качество пищевых продуктов, требования к планированию, строительству и содержанию предприятий ресторанного хозяйства. Приведены гигиеническая оценка качества продуктов, требования к кулинарной обработке, сохранению продуктов, а также основы радиоэкологии, профилактики пищевых отравлений, инфекций и гельминтозов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА642384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Дизайн-освіта 2003: досвід, проблеми, перспективи : Матеріали Всеукр. наук.-метод. конф., 24 - 28 берез. 2003 р. / ред.: В. Я. Даниленко; Харк. орг. Нац. спілки художників України, Харк. держ. акад. дизайну і мистец. - Х., 2003. - 311 c. - укp.

Висвітлено актуальні проблеми теорії та історії дизайну: промислового, графічного, просторово-предметного середовища, дизайнерської освіти. Викладено позитивні аспекти профанації дизайнерської освіти України. Проаналізовано взаємодію дизайнерського та станкового підходів у Харківській школі графіки. Описано типи колірних гармоній та розглянуто можливості їх застосування в образотворчому мистецтві і дизайні. Запропоновано нові методичні підходи до курсового дизайнерського проектування інтер'єрів установ громадського харчування. Розкрито вплив архітектурно-художнього середовища інтер'єрів навчальних закладів на формування естетичного ставлення молоді до мистецтва. Визначено стилістичні напрями у дизайні інтер'єрів сучасних клубів, барів, ресторанів.

Освещены актуальные проблемы теории и истории дизайна: промышленного, графического, пространственно-предметной среды, дизайнерского образования. Изложены позитивные аспекты профанации дизайнерскому образованию Украины. Проанализировано взаимодействие дизайнерского и станкового подходов в Харьковской школе графики. Описаны типы цветовых гармоний и рассмотрены возможности их применения в изобразительном искусстве и дизайне. Предложены новые методические подходы к курсовому дизайнерскому проектированию интерьеров учреждений общественного питания. Раскрыто влияние архитектурно-художественной среды интерьеров учебных заведений на формирование эстетического отношения молодежи к искусству. Определены стилистические направления в дизайне интерьеров современных клубов, баров, ресторанов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж182р(4УКР)я431 + Щ129.05я431(4УКР)

Шифр НБУВ: ВА638154 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : Зб. наук. пр.: У 2 ч. Ч. 2 / ред.: О. І. Черевко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2002. - 536 c. - укp.

Розглянуто питання бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту, застосування інформаційних технологій у дослідженні інвестиційних бізнес-ситуацій, удосконалення методики і порядку проведення аудиту розрахунково-касових операцій. Висвітлено основи економіки підприємств харчування та торгівлі, стан і тенденції розвитку ринку хлібобулочної продукції в Україні. Наведено орієнтаційні аспекти менеджменту в українській індустрії готельного бізнесу, проанадізовано рекламну стратегію підприємств ресторанного господарства. Викладено наукові основи гуманітарної підготовки студентів, запропоновано фахову спрямованість викладання іноземної мови у процесі підготовки спеціалістів різних напрямків у немовних вузах.

Рассмотрены вопросы бухгалтерского учёта, анализа и аудита, применения информационных технологий в исследовании инвестиционных бизнес-ситуаций, усовершенствования методики и порядка проведения аудита рассчётно-кассовых операций. Освещены основы экономики предприятий питания и торговли, состояние и тенденции развития рынка хлебобулочной продукции в Украине. Приведены ориентационные аспекты менеджмента в украинской индустрии гостиничного бизнеса, проанализирована рекламная стратегия предприятий ресторанного хозяйства. Изложены научные основы гуманитарной подготовки студентов, профессиональная направленность преподавания иностранного языка при подготовке специалистов разных направлений в неязычных вузах.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)242 я43 + У9(4УКР)42 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: В346902 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Ресторанне господарство і туристична індустрія у ринкових умовах : Зб. наук. пр. / ред.: М. І. Пересічний; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2002. - 169 c. - укp.

Наведено результати досліджень прогресивних технологій виготовлення харчової продукції підвищеної біологічної цінності. Розглянуто проблеми розвитку туристичної індустрії в Україні, зокрема, конкуренцію та фактори конкурентоспроможності в окремих сегментах ринку туристичних послуг, передумови розвитку сільського туризму з використанням досвіду Польщі, розвиток автотуризму, інформаційні сучасні технології в туризмі. Висвітлено питання раціонального використання матеріальних ресурсів у процесі збереження та транспортування продукції. Надано рекомендації щодо використання нових нетрадиційних видів сировини, біологічно активних домішок.

Приведены результаты исследований прогрессивных технологий изготовления пищевой продукции повышенной биологической ценности. Рассмотрены проблемы развития туристической индустрии на Украине, в частности, конкуренции и факторов конкурентоспособности в отдельных сегментах рынка туристических услуг, предпосылок развития сельского туризма с использованием опыта Польши, развития автотуризма, информационных современных технологий в туризме. Освещены вопросы рационального использования материальных ресурсов в процессе сохранения и транспортировки продукции. Приведены рекомендации по использованию новых нетрадиционных видов сырья и биологически активных добавок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99я43 + Ч518.1я43 + У9(4УКР)49:Ч518я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС37124 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ресторанне господарство і туристична індустрія у ринкових умовах : Зб. наук. пр. / ред.: М. І. Пересічний; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2003. - 301 c. - укp.

Висвітлено особливості технологічних та економічних процесів різних секторів економіки України, їх розвитку та керування на макро- та мікрорівнях. Визначено шляхи подальшого розвитку складових туристичної індустрії, громадського харчування. Викладено наукові підходи до застосування та впровадження новітніх технологічних рішень у виробництво та зберігання продукції громадського харчування. Розглянуто методи системного аналізу та описано методику застосування економічних механізмів регулювання господарської діяльності підприємств готельного, ресторанного та туристичного бізнесу, шляхи вирішення проблем забезпечення якості продукції та послуг підприємств сфери обслуговування.

Освещены особенности технологических и экономических процессов разных секторов экономики Украины, их развития и управления на макро- и микроуровнях. Определены пути дальнейшего развития составляющих туристической индустрии, общественного питания. Изложены научные подходы к применению и внедрению новейших технологических решений в производстве и сохранении продукции общественного питания. Рассмотрены методы системного анализа и описана методика применения экономических механизмов регулирования хозяйственной деятельности предприятий гостиничного, ресторанного и туристического бизнеса, пути решения проблем обеспечения качества продукции и услуг предприятий сферы обслуживания.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.357я43 + Л99я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС38385 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Аветисова А. О. 
Структурні зміни на ринку ресторанного господарства / А. О. Аветисова, М. М. Левченко, Н. С. Палій, Н. Д. Роберман, С. В. Сорока; ред.: А. О. Аветисова; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського. - Донецьк, 2003. - 177 c. - Бібліогр.: 31 назв. - укp.

Проведено комплексний системний аналіз діяльності підприємств харчування, проаналізовано ресторанне господарство як сукупність підприємств, об'єднаних спільністю функцій, запропоновано класифікацію підприємств за певними ознаками у сфері туризму. Детально досліджено ознаки структурних змін у галузі, обгрунтовано напрямки подальшого розвитку підприємств соціальної орієнтації, визначено коло питань державного регулювання.

Проведён комплексный системный анализ деятельности предприятий питания, проанализировано ресторанное хозяйство как совокупность предприятий, объединённых общностью функций, предложена классификация предприятий по определённым признакам в сфере туризма. Детально исследованы признаки структурных изменений в области, обоснованы направления дальнейшего развития предприятий социальной ориентации, обозначен круг вопросов государственного регулирования.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА636920 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського