Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (4)Книжкові видання та компакт-диски (28)Журнали та продовжувані видання (6)
Пошуковий запит: (<.>A=BASS$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 18
Представлено документи з 1 до 18

      
Категорія:    
1.

Bass F. G. 
Resonance scattering by a small particle above a perfectly reflecting periodic rough surface / F. G. Bass, D. V. Mikhaylova, V. Prosentsov, L. Resnick // Радиофизика и электроника. - 2005. - 10, № 1. - С. 116-122. - Библиогр.: 20 назв. - англ.

З використанням методів локальних збурювань і інтегрального рівняння досліджено розсіювання хвиль на малій частинці довільної форми. Частка розташована над зовсім відбиваючою періодичною шорсткуватою поверхнею. Розраховано повне поле, що поширюється в півпросторі над цією поверхнею. Для випадку, коли частинка знаходиться на великій відстані від поверхні, отримані резонансні частоти розсіяних полів.

Используя методы локальных возмущений и интегрального уравнения, исследуется рассеяние волн на малой частице произвольной формы. Частица расположена над совершенно отражающей периодической шероховатой поверхностью. Рассчитано полное поле, распространяющееся в полупространстве над этой поверхностью. Для случая, когда частица находится на большом расстоянии от поверхности, получены резонансные частоты рассеянных полей.

The wave scattering by an arbitrarily shaped small particle located above a perfectly reflecting periodic rough surface is studied with the use of the local perturbation and integral equation methods. The total field propagating in the half-space above the surface has been calculated. The resonance frequencies of scattered fields are found for the case when the particle is spaced far apart from the surface


Ключ. слова: waves propagation, rough surface, resonance scattering, small particle
Індекс рубрикатора НБУВ: З841-019

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69398 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Bass F.  
Analysis of tridiagonal recurrence relations in continuum approximation = Аналіз тридіагональних рекурентних співвідношень у континуальному наближенні / F. Bass, M. Gitterman // Радиофизика и радиоастрономия. - 2001. - 6, № 1. - С. 71-78. - Библиогр.: 11 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: В365.112

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15835 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Bass A. D. 
Reactions induced by low energy electrons in cryogenic films / A. D. Bass, L. Sanche // Физика низ. температур. - 2003. - 29, № 3. - С. 270-285. - Библиогр.: 88 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: В368.3 + В372.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14063 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Bass F. G. 
Wave transformation from statistically rough surface = Трансформація хвиль на статистично шорсткій поверхні / F. G. Bass, L. B. Vatova // Радиофизика и электроника. - 2009. - 14, № 2. - С. 141-144. - Библиогр.: 5 назв. - англ.

Узагальнений метод малих збурень використано для дослідження трансформації хвиль на статистично шорсткій поверхні, що розділяє середовища, в яких із-за наявності часової та просторової дисперсій розповсюджуються декілька типів хвиль. Сформульовано для поля граничні умови. Розраховано середню інтенсивність трансформованих хвиль.


Індекс рубрикатора НБУВ: В313.223 в641.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69398 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Egwe M. E. 
On isomorphism between certain group algebras on the Heisenberg group / M. E. Egwe, U. N. Bassey // Журн. мат. физики, анализа, геометрии. - 2013. - 9, № 2. - С. 150-164. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: В152.3 + В161.63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14648 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Bass K. M. 
Planar and spatial mathematical motion simulation of open pit mining vehicles / K. M. Bass, S. M. Kuvayev, V. V. Plakhotnik, V. V. Krivda // Наук. вісн. Нац. гірн. ун-ту. - 2014. - № 3. - С. 60-65. - Бібліогр.: 5 назв. - англ.

The article presents the mathematical simulations of dump truck linear motion along a straight road segment as a motion of multimass system with eight degrees of freedom. Purpose. To analyze the results of the study of dump truck dynamic and traction-speed performance in the course of motion. Methodology. General scientific and special study methods, including scientific generalization, methods of integrated assessment of technical level, mathematical modeling and linear programming were used. To solve the problem we have formulated differential equations of motion, using the Lagrange equations of the second kind and the corresponding expressions of kinetic and potential energy as well as dissipative function. Findings. By mathematical calculations in the Wolfram Mathematica software, the traction and dynamic characteristics calculation method for the dump truck moving along the road with longitude inclination was received. Originality. A planar and spatial design diagrams and motion equations of the vehicle in the course of straight-line motion were made, considering elastic and dissipative characteristics of elastic constraints, longitudinal slope and road profile, changes of design characteristics which can provide a near real picture of motion dynamics. Practical value. The method of calculation of the dump truck dynamic characteristics in motion has been developed. Based on the analysis of the dump truck design parameters presented, one may provide recommendations on reduction in capital expenditure for development of a quarry.


Індекс рубрикатора НБУВ: И168.3 с116

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16377 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Florindo C. C. F. 
Application of Levin's transformations to virial series / C. C. F. Florindo, A. B. M. S. Bassi // Condensed Matter Physics. - 2014. - 17, № 1. - С. 13501. - Бібліогр.: 31 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: В365.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж41279 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Andreyachshenko V. A. 
Analyze of microstructure of composition material Al - Si - Fe system / V. A. Andreyachshenko, A. B. Naizabekov, V. V. Bassov // Журн. нано- та електрон. фізики. - 2014. - 6, № 3. - С. 03007-1-03007-3. - Бібліогр.: 9 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: К391.91 + В379.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100357 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Monzir S. Abdel-Latif 
Dye sensitized solar cells based on hydrazonoyl synthetic dyes / Monzir S. Abdel-Latif, Amal Batniji, Taher M. El-Agez, Malak J. Younis, Hatem Ghamri, Bassam A. Abu Thaher, Basem S. Qeshta, Fakhr M. Abu-Awwad, Sofyan A. Taya // Журн. нано- та електрон. фізики. - 2016. - 8, № 4 (ч. 1). - С. 04038-1-04038-9. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: З252.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100357 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Bass O. 
Investigation of viscous characteristics of ice cream mixtures with starch syrup = Дослідження в'язкісних характеристик сумішей морозива з крохмальною патокою / O. Bass, G. Polischuk, E. Goncharuk // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 2. - С. 269-277. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.

Для виробництва морозива як підсолоджувач широко застосовують крохмальну патоку, але її структурувальна здатність є недостатньо вивченою і потребує додаткових досліджень. Виявлення закономірностей структурування сумішей із патокою різного ступеня оцукрювання надасть змогу знизити потребу у стабілізаторах структури та досягти технологічного ефекту в процесі виробництва морозива за рахунок лише натуральних інгредієнтів. Реологічні характеристики сумішей морозива вершкового й ароматичного з глюкозно-фруктозним сиропом (HFCS-96), глюкозним сиропом (HFCS-42) і патокою карамельною (HFCS-30) досліджено за допомогою ротаційного віскозиметра. У разі повної заміни цукру на патоки крохмальні HFCS-30 і HFCS-42 початкова ефективна в'язкість сумішей вершкових підвищується на 22,1 і 2,5 % відповідно, у порівнянні з контрольним зразком із цукром. У той же час повна заміна цукру на патоку HFCS-96 сприяє зниженню початкової ефективної в'язкості вершкової суміші на 15,3 %. Початкова ефективна в'язкість сумішей для морозива ароматичного за повної заміни цукру на HFCS-30 і HFCS-42 збільшувалася на 27,1 і 14,8 % відповідно і зменшувалася на 11,6 % за повної заміни цукру на патоку HFCS-96. Патоки марок HFCS-42 і HFCS-96 надають сумішам тиксотропних властивостей. Натомість системи з патокою HFCS-30 здатні не тільки повністю відновлювати структуру, але й виявляють слабкі реопексні властивості. Завдяки цьому в режимі зворотного зменшення швидкості зсуву ефективна в'язкість сумішей морозива вершкового й ароматичного, у разі повної заміни цукру, збільшується на 12,7 і 18,8 % відповідно, у порівняно з початковими значеннями. У сумішах, що містять суміш паток HFCS-96 і HFCS-30 за співвідношення 30:70, ефективна в'язкість збільшується в режимі зворотного зменшення швидкості зсуву на 9,5 і 12,5 % для морозива вершкового й ароматичного відповідно, у порівнянні з початковими значеннями. Зроблено висновки, що структурувальна здатність патоки крохмальної знижується з підвищенням ступеня її оцукрювання. Виявлена закономірність впливу патоки з різним декстрозним еквівалентом на в'язкісні характеристики сумішей різного хімічного складу надає можливість цілеспрямовано формувати показники якості морозива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Bass O. 
Influence of sweeteners on rheological and qualitative indicators of ice cream = Вплив підсолоджувачів на реологічні та якісні показники морозива / O. Bass, G. Polischuk, O. Goncharuk // Ukr. Food J.. - 2018. - 7, № 1. - С. 41-53. - Бібліогр.: 17 назв. - англ.

Проведено дослідження з метою визначення впливу підсолоджувачів на реологічні та якісні характеристики морозива. Досліджено суміші морозива вершкового та ароматичного з цукром, сумішшю паток (глюкозно-фруктозним сиропом і патокою карамельною), еритритолом і сорбітом, а також їх композиціями. Реологічні характеристики вивчено методом ротаційної віскозиметрії. В'язкість морозива вершкового й ароматичного у разі повної заміни цукру патоками крохмальними збільшувалась. Здатність до відновлення структури таких систем під час вимірювань у режимі ступінчастого зменшення швидкості зсуву підвищувалася і становила від 110,3 до 112,4 %, що відповідає реопексній поведінці. Однак ефективна в'язкість морозива з поліолами зменшувалась у порівнянні з контролем, а відновлення структури цих систем склало лише 46,8 і 55,9 %. У разі комбінування суміші паток з еритритолом або сорбітом за рівних співвідношень у морозиві вершковому було зафіксовано підвищення ефективної в'язкості за ступеня відновлюваності структури - 81,9 і 87,0 % відповідно. Виявлено певну кореляцію між ефективною в'язкістю і фізико-хімічними показниками морозива. Так, у діапазоні рекомендованих значень ефективної в'язкості сумішей морозива різного хімічного складу показник збитості становив не нижче 60 % за періодичного способу виробництва. Слід відзначити незначне зниження збитості морозива у разі застосування крохмальної патоки, що може бути компенсоване шляхом її комбінуванням з поліолами. Найвищу збитість виявлено у зразках морозива з еритритолом і сорбітом, а найнижчу у разі використання суміші паток. За комбінування еритиритолу з сумішшю паток технологічний ефект був найвищим. Опір до танення вершкового морозива з поліолами знижувався до 44,1 хв з еритритолом, і 45,2 хв із сорбітом і підвищувався для морозива з сумішшю паток до 54,1 хв (контроль - 48,2 %). Для ароматичного морозива одержано подібну закономірність. Зроблено висновки, що використання поліолів і композиції паток надає змогу корегувати ступінь солодкості готового продукту та формувати задані фізико-хімічні характеристики сумішей і морозива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Polischuk G. 
Cryoprotective ability of starch syrup in the composition of aromatic and fruit-berry ice cream = Кріопротекторна здатність крохмальної патоки у складі морозива ароматичного та плодово-ягідного / G. Polischuk, O. Bass, T. Osmak, N. Breus // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 2. - С. 239-248. - Бібліогр.: 23 назв. - англ.

Мета дослідження - вивчити вплив крохмальної патоки різного вуглеводного складу та її композиційних сумішей на формування фізико-хімічних показників морозива на основі цукрових сиропів. Як замінник цукру для морозива використовували крохмальний сироп із різними функціональними і технологічними властивостями - патока карамельна з низьким вмістом оцукрювання (ПК) і глюкозо-фруктозний сироп (ГФС) з вмістом сухої речовини не менше 78 %. Кріоскопічну температуру визначали за допомогою термометра Бекмана, вміст вимороженої води розраховували відповідно до одержаних значень кріоскопічної температури, мікроструктуру досліджували за допомогою світлового мікроскопу з охолоджуючою камерою за збільшення х400 і х600. Для повної заміни цукру у складі морозива обрано крохмальну патоку різного ступеня оцукрювання: глюкозно-фруктозний сироп ГФС (декстрозний еквівалент 98) і патоку карамельну ПК (декстрозний еквівалент 30). ГФС, у порівнянні з контрольними зразками з цукром, за рахунок високого вмісту моноцукрів найсуттєвіше знижує кріоскопічну температуру сумішей. Натомість ПК підвищує цей показник, тому для підтримання рекомендованого балансу за вмістом вимороженої води на кожному етапі низькотемпературного оброблення сумішей морозива доцільним є поєднання кріопротекторної здатності паток із різним декстрозним еквівалентом. Розраховано діапазони оптимальних співвідношень між ГФС і ПК у складі композиційних сумішей, що надають змогу одержувати вміст вимороженої води відповідно до контрольних зразків - від 30:70 до 40:60 для морозива ароматичного і від 50:50 до 90:10 - для морозива плодово-ягідного. Мікроструктурний аналіз зразків морозива підтвердив доцільність повної заміни цукру на композиції паток, що забезпечує формування більш гомогенної структури готового продукту, у порівнянні з контрольними зразками з цукром. Зроблено висновки, що кріоскопічну температуру сумішей, вміст вимороженої води та розміри часточок дисперсних систем морозива можна регулювати шляхом застосування композицій крохмальної патоки з різним декстрозним еквівалентом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Osmak T. 
Enzymatic hydrolysis of lactose in concentrates of reconstituted demineralized whey, intended for ice cream production = Ферментативний гідроліз лактози в концентратах відновленої демінералізованої сироватки, призначених для виробництва морозива / T. Osmak, S. Mleko, O. Bass, A. Mykhalevych, U. Kuzmyk // Ukr. Food J. - 2021. - 10, № 2. - С. 277-288. - Бібліогр.: 286 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
14.

Basset A. E. 
Modeling and characteristics of a 3 dB hybrid coupler for 5G applications = Моделювання та характеристики гібридного антенного з'єднувача (з коефіцієнтом підсилення 3 дБ) для додатків 5G / A. E. Basset, B. Aghoutane, M. E. Ghzaoui, A. Farid, S. Das, H. E. Faylali // J. of Nano- and Electronic Physics. - 2021. - 13, № 3. - С. 03032-1-03032-5. - Бібліогр.: 14 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: З845-04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100357 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
15.

Hmamou A. 
Performance analysis of oversampled OFDM over PLC network = Аналіз ефективності передискретизованої OFDM через мережу PLC / A. Hmamou, M. E. Ghzaoui, J. Foshi, J. Mestoui, A. E. Basset, S. Das // J. of Nano- and Electronic Physics. - 2021. - 13, № 3. - С. 03035-1-03035-5. - Бібліогр.: 16 назв. - англ.

Рішення, яке сьогодні цікавить велику кількість промисловців, полягає у використанні найщільнішої та найпоширенішої мережі - електричної мережі. Зв'язок по електричній лінії, широко відомий як PLC (power line communications ), надає змогу розглянути зовсім інший тип електричної локальної петлі. Основна перевага такої мережі полягає у повсюдному поширенні її інфраструктури як всередині, так і зовні будівель, що надає можливість значно обмежити витрати на розгортання мережі. Одним із варіантів, обраних для збільшення пропускної здатності в мережах PLC, є використання OFDM (orthogonal frequency division multiplexing). Ця модуляція надає змогу оптимально використовувати смугу частот, забезпечуючи при цьому дуже гарний опір перешкодам. Однак однією з проблем таких модуляцій є кардинальна синусоїдальна частотна характеристика фільтрів передавача і приймача. Таким чином, ідея використання інших фільтрів, крім прямокутних, може розглядатися для подолання даної проблеми. У цьому напрямку в роботі пропонується передискретизована модуляція OFDM. Основною метою роботи є аналіз ефективності передискретизованої модуляції OFDM з точки зору PSD (power spectral density) та BER (bit error rate). З моделювання можна зробити висновок, що ефективність передискретизованої методики OFDM перевершує звичайну OFDM з точки зору BER та PSD.


Індекс рубрикатора НБУВ: З279

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100357 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
16.

Vimala P. 
Study of a new device structure: graphene field effect transistor (GFET) = Вивчення нової структури пристрою: польовий транзистор на графені (GFET) / P. Vimala, M. Bassapuri, C. R. Harshavardhan, P. Harshith, R. Jarali, S. T. S. Arun // J. of Nano- and Electronic Physics. - 2021. - 13, № 4. - С. 04021-1-04021-5. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.

Мета роботи - підвищення продуктивності нанопристроїв, що в цілому надає переваги електронним додаткам. Продуктивність при низькому споживанні енергії, висока чутливість і більша швидкість перемикання є необхідними умовами сучасної ери електроніки. Дана робота визначає тривимірну структуру польового транзистора на графені (GFET). Зазначена структура перебуває в еволюційній фазі і досліджується щодня. Основні переваги пристрою з точки зору загальної продуктивності і конкретних додатків зробили цікавим його детальне дослідження. Структура графену забезпечує виняткові можливості для його роботи і, отже, є відмінним рішенням для сенсорних додатків. Графен розміщується між витоком і стоком, утворюючи міст і забезпечуючи шлях для руху електронів. Нанопристрій моделюється для таких електричних параметрів, як струм стоку, напруга стоку, напруга Дірака, рухливість, густина електронів, густина дірок, температура. Пристрій моделюється за допомогою інструменту моделювання NanoHUB. Запропоновано поведінку струму стоку за зміни довжини каналу і напруги на затворі. Спостерігаються поліпшені характеристики пристрою у разі зменшення довжини каналу, напруги на затворі та зсуву точки Дірака. Точка Дірака відіграє життєво важливу роль у механізмі провідності графену, а отже, і GFET. Для даних параметрів моделювання вивчали точку Дірака і спостерігали її зсув, що призводило до зміни провідності. Варіацію струму стоку було змодельовано для різних напруг стоку, що надало достатні докази ефективності і, отже, низького енергоспоживання. Розподіл носіїв та різних робочих температур уздовж каналу представлено для змінної напруги на затворі. Результати показують перевагу GFET для сьогоднішніх потреб в сенсорних додатках.


Індекс рубрикатора НБУВ: З852.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100357 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
17.

Polishchuk G. 
Analysis of the nature of the composition substances of sour-milk dessert with plant-based fillers = Аналіз природи складових речовин кисломолочного десерту з рослинними наповнювачами / G. Polishchuk, U. Kuzmyk, O. Tetiana, M. Kurmach, O. Bass // Eastern-Europ. J. of Enterprise Technologies. - 2021. - № 6/11. - С. 68-73. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
18.

Shevchenko O. 
Technological functions of hydrolyzed whey concentrate in ice cream = Технологічні функції гідролізованого концентрату сироватки у складі морозива / O. Shevchenko, A. Mykhalevych, G. Polishchuk, M. Buniowska-Olejnik, O. Bass, U. Bandura // Ukr. Food J. - 2022. - 11, № 4. - С. 498-517. - Бібліогр.: 513 назв. - англ.

Досліджено показники якості морозива нежирного з різним співвідношенням між цукром і гідролізованим і негідролізованим концентратами демінералізованої підсирної молочної сироватки. Ступінь гідролізу лактози визначали йодометричним і рефрактометричним методами, активність води у сумішах - на аналізаторі активності води "HygroLab 2", реологічні характеристики - на ротаційному віскозиметрі, пінозбитість і піностійкість сумішей морозива, швидкість танення - модифікованими методами, органолептичні показниками - дескрипторно-інтегральним методом. Масову частку білка, сухих речовин, збитість, опір таненню в морозиві визначали за допомогою загальновідомих методів. На піжставі проведеного розрахунку ступеня солодкості концентратів сироватки з урахуванням масової частки сухих речовин, ступеня гідролізу лактози та відомих значень відносної солодкості цукру, лактози, глюкози та галактози обрано концентрат із умістом сухих речовин 40 % для застосування в рецептурному складі морозива. За результатами дослідження комплексу показників якості сумішей морозива встановлено, що концентрат демінералізованої гідролізованої сироватки з масовою часткою сухих речовин 40 % може замінювати до 42 % цукру у складі морозива зі збереженням визначеного для морозива виду ступеня солодкості в діапазоні від 0,8 до 0,9. За в'язкісно-швидкісними характеристиками суміш морозива нежирного з концентратом демінералізованої гідролізованої сироватки віднесено до систем із вираженою коагуляційною структурою з виявленням тиксотропних властивостей. Морозиво на основі гідролізованого концентрату сироватки містить 3,3 % сироваткових білків, що відповідає стандартному хімічному складу морозива. Високий вміст продуктів гідролізу лактози в морозиві підвищує збитість, але знижує опір таненню морозива, що треба враховувати під час технологічного процесу та вибору споживчої тари. Доведено доцільність застосування гідролізованого концентрату підсирної сироватки з масовою часткою сухих речовин 40 % як підсолоджуючого та білоквмісного інгредієнта у складі морозива нежирного, що виявляє виражені технологічні властивості.



Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського