Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (48)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=ТОПОЛЬНИК$<.>+<.>A=ВЕРА$<.>+<.>A=ГРИГОРЬЕВН$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 28
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Топольник Е. В. 
Влияние аскорбината ГАМК на эпилептиформные реакции нейронов коры и некоторые метаболические последствия гипоксии в мозгу крыс / Е. В. Топольник, Н. В. Полтавцева, Л. М. Карпов, К. В. Осташков, В. Д. Тараненко // Нейрофизиология. - 1999. - № 3. - С. 258-260. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

В первой серии опытов на обездвиженных наркотизированных крысах изучали действие аскорбината ГАМК (А-ГАМК) в сочетании с тиопенталом натрия на эпилептиформные реакции нейронов коры мозга. Установлено, что в сочетании с классическим антиконвульсантом (барбитуратом) А-ГАМК эффективно подавлял клеточные эпилептиформные реакции. Это позволяет существенно снизить дозу вводимого барбитурата. Во второй серии опытов исследовали действие острой гипоксии мозга на содержание общих макроергических фосфатов и активность Na,К-АТФазы в коре, а также возможность коррекции этих показателей путем введения ГАМК, А-ГАМК или их сочетания с витаминным комплексом (ВК). Наблюдалось возрастание корригирующего влияния вводимых препаратов (от ГАМК к А-ГАМК + ВК) на упомянутые показатели. Обсуждаются механизм действия А-ГАМК на ГАМК-рецепторно-канальные комплексы постсинаптической мембраны нейронов и перспективность использования А-ГАМК в сочетании с барбитуратами и ВК для лечения различных патологий мозга.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р627.709

Шифр НБУВ: Ж61875 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Топольник Є. В. 
Вплив вітамінних похідних ГАМК на гальмівні постсинаптичні реакції нейронів кори головного мозку щурів / Є. В. Топольник // Нейрофизиология. - 1999. - 31, № 2. - С. 169-172. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

У дослідах на знерухомлених ненаркотизованих щурах з використанням внутрішньоклітинного відведення вивчали реакції нейронів моторної зони кори головного мозку на внутрішньокіркові подразнення (ВКП) до і після аплікації пантогаму (ПГ) і аскорбінату ГАМК (АГ) на поверхню кори. Аплікація ПГ збільшувала тривалість ГПСП, пригнічувала фонову імпульсну активність (ФІА) і підвищувала рівень мембранного потенціалу нейронів. Аплікація АГ у малих і середніх концентраціях (менше 50 мкМ) збільшувала амплітуду і тривалість гальмівних реакцій, а у високих (50 мкМ і більше) - викликала деполяризацію мембран нейронів з посиленням ФІА. Обговорюються можливі механізми дії згаданих препаратів на клітинному рівні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.70-29

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61875 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Топольник Є. В. 
Вплив пікамілону на гальмівні постсинаптичні реакції нейронів кори / Є. В. Топольник, О. О. Шестака // Нейрофизиология. - 1999. - 31, № 1. - С. 80-82. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

В дослідах на знерухомлених ненаркотизованих щурах за допомогою внутрішньоклітинного відведення вивчали реакції нейронів рухової зони на внутрішньокіркові подразнення до та після аплікації пікамілону (ПМ) на поверхню кори. Аплікація ПМ в дозах 5, 20, 50 та 100 мкМ помітно підвищувала, а в дозі 10 мкМ - дещо знижувала амплітуду гальмівних постсинаптичних потенціалів нейронів кори. Обговорюється можливий механізм дії ПМ на клітинному рівні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.71

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61875 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Горбань Є. М. 
Вплив хронічного рентгенівського опромінювання на глюкокортикоїдну функцію надниркових залоз та мембранний потенціал адренокортикоцитів = Influence of chronic x-ray exposure on adrenal glucocorticoid function and adrenocorticocyte membrane potential / Є. М. Горбань, Н. В. Топольникова // Укр. радіол. журн. - 1998. - 6, № 2. - С. 206-208. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

У результаті хронічного R-опромінювання щурів (тривалість 1,5 місяця, сумарна доза 0,38 Гр) розвиваються "приховані" зміни глюкокортикоїдної функції НЗ, що виявляються лише за умов фізіологічного навантаження: рівень глюкокортикоїдів у крові та їх базальна секреція ізольованими наднирковими залозами не змінені, тоді як реактивність залози на дію АКТГ in vitro знижена. Більш тривале хронічне R-опромінювання щурів (до 8 або 15 місяців, сумарні дози відповідно 8,45 і 15,84 Гр) призводить до глибшого пригнічення глюкокортикоїдної функції надниркових залоз, зниження рівня базальної секреції 11-ОКС ізольованими НЗ та реактивності на АКТГ in vitro, а при тривалості опромінювання 15 місяців - і до зниження концентрації глюкокортикоїдів у крові. Зменшення базальної секреції 11-ОКС ізольованими наднирковими залозами тварин, підданих дії хронічного R-опромінювання впродовж 8 та 15 місяців, супроводжується деполяризацією МП АКЦ пучкової зони кори цих залоз.


Ключ. слова: хроническое R-облучение, надпочечники, глюкоркотикоиды, мембранный потенциал
Індекс рубрикатора НБУВ: Р362 + Е60

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14579 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Топольник В.  
До питання застосування методів кваліметрії при впровадженні систем якості на підприємствах харчування / В. Топольник // Торгівля і ринок України. - 1999. - Вип. 9, Т. 2. - С. 309-313. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

На основі аналізу державних стандартів ISO серії 9000 обгрунтовано необхідність залучення методів кваліметрії для оцінки якості сировини, продуктів харчової промисловості, виробничого обладнання, технологічних процесів та готової продукції під час впровадження систем якості на підприємствах харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7-823.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69878 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Топольник В. Г. 
Количественная оценка качества оборудования общественного питания / В. Г. Топольник. - Донецк : Кассиопея, 1998. - 196 c. - Библиогр.: 96 назв. - рус.

Систематизированы свойства и показатели качества торгового холодильного и технологического оборудования, серийно выпускавшегося в Украине и других странах СНГ в течение 15 лет. Рассмотрены методы дифференциальной и комплексной оценки, приведены результаты сравнения моделей и функционально-однородных груп, а также количественной оценки вида оборудования. В результате анализа технического средства с системных позиций разработана концептуальная модель взаимосвязи свойств, выделено семь групп показателей системных свойств. Разработана методика комплексной количественной оценки, учитывающая специфические особенности конкретного вида оборудования, а также отдельных его функционально-однородных групп.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА590250 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Тараненко В. Д. 
Механізми епілептогенної дії деяких конвульсантів на активність нейронів нової кори мозку / В. Д. Тараненко, В. Е. Лопанцев, Л. І. Сьомик, Т. В. Гладкий, Є. В. Топольник // Нейрофизиология. - 1999. - 31, № 2. - С. 105-108. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

На базі даних багаторічної наукової роботи, присвяченої нейрофізіологічним аспектам формування кіркового епілептогенезу, проведено аналіз механізмів епілептогенної дії конвульсантів (пеніциліну, стрихніну та d-тубокураріну) на активність нейронів нової кори. Показано, що розвиток епілептиформної активності в корі супроводжується пригніченням ГПСП і що вказані конвульсанти безпосередньо діють на механізми постсинаптичного гальмування. Встановлено, що епілептогенна дія стрихніну та пеніциліну базується на блокуванні хлорних іонних каналів постсинаптичної мембрани та залежить від напрямку хлорних струмів. Обговорюється роль збуджуючих і гальмуючих синаптичних взаємодій нейронів у генерації епілептиформної активності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р627.709

Шифр НБУВ: Ж61875 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Сутковий Д. А. 
Особливості вільнорадикальних процесів у крові та мозку щурів з різною локомоторною активністю - потомстві опромінених тварин = Peculiarities of free-radical processes in blood and brain of rats with diffrent locomotor activity in the posterity of irradiated animals / Д. А. Сутковий, Є. М. Горбань, Н. В. Топольникова, О. М. Іванова // Укр. радіол. журн. - 1998. - 6, № 3. - С. 303-305. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

У крові та мозку нащадків першого покоління щурів, отриманих від опромінених тварин, спостерігаються прояви підвищеної активності вільнорадикальних процесів та зміни показників АОА. Ступінь вираженості змін показників ПОЛ і АОА у досліджуваних тварин залежить від характеру їх локомоторної активності: у щурів із ВЛА вона більш виражена, ніж у тварин із НЛА.


Ключ. слова: хроническое облучение, <, локомоторная активность, свободнорадикальные процессы, кровь, головной мозг
Індекс рубрикатора НБУВ: Е60

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14579 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Топольник В. Г. 
Системный анализ процессов производства кулинарной продукции / В. Г. Топольник, А. С. Ратушный; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2003. - 152 c. - Библиогр.: 70 назв. - рус.

Проанализированы системы материально-технических объектов и процессов производства продуктов питания при количественной характеристике их качества, обобщены системные исследования технологий переработки этих продуктов. Изложены общие методологические принципы системных исследований, что будет способствовать более широкому применению системного подхода к технологии производства продуктов питания.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА636919 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Топольник В. Г. 
Квалиметрия в ресторанном хозяйстве : монография / В. Г. Топольник, А. С. Ратушный; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2008. - 243 c. - Библиогр.: 108 назв. - рус.

Проанализированы современные тенденции развития ресторанного хозяйства. Изложены научно-теоретические основы квалиметрии. Освещена научно-методическая база оценки качества объектов ресторанного хозяйства. Проведена количественная оценка качества производственно-торговой деятельности предприятий данной отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА696581 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Топольник В. Г. 
Метрологія, стандартизація, сертифікація і управління якістю : навч. посіб. / В. Г. Топольник, М. А. Котляр; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 211 c. - Бібліогр.: с. 208-209. - укp.

Викладено основні відомості про фізичні величини, їх вимірювання, організаційну структуру та функції метрологічної служби України, цілі стандартизації, основні нормативні документи, що використовуються у вітчизняній системі стандартизації. Висвітлено проблеми сертифікації харчової продукції, продовольчої сировини, продукції іноземного виробництва. Описано систему сертифікації продукції УкрСЕПРО, порядок проведення атестації виробництва. Розглянуто міжнародні стандарти на системи управління якістю.

Изложены основные сведения о физических величинах, их измерении, организационной структуре и функциях метрологической службы Украины, целях стандартизации, основных нормативных документах, используемых в отечественной системе стандартизации. Освещены проблемы сертификации пищевой продукции, продовольственного сырья, продукции иностранного производства. Описаны система сертификации продукции УкрСЕПРО, порядок проведения аттестации производства. Рассмотрены международные стандарты на системы управления качеством.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж.ц я73 + Ж10 я73 + Ж609.002 я73 + У9(4УКР)290-823.2-44-21 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА691474 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Веракіс А. І. 
Основи психології : Навч. посіб. / А. І. Веракіс, Ю. І. Завалевський, К. М. Левківський. - К.; Х., 2005. - 416 c. - Бібліогр.: 69 назв - укp.

Розглянуто предмет і метод психології, історію розвитку психологічного знання та еволюції психіки. Висвітлено структуру та індивідуально-психологічні особливості особистості. Викладено теми емоційно-вольової сфери, внутрішнього світу, мови та спілкування людини. Описано сутність міжособистісних відносин, психології малих груп та міжгрупової взаємодії. Викладено методи біоенергетики, екстрасенсорики, парапсихології, метапсихології, конфліктології.

Рассмотрен предмет и метод психологии, история развития психологического знания и эволюции психики. Освещена структура и индивидуально-психологические особенности личности. Изложены темы емоционально-волевой сферы, внутреннего мира, языка и общения человека. Описана сущность межличностных отношений, психологии малых групп и межгруппового взаимодействия. Изложены методы биоэнергетики, экстрасенсорики, парапсихологии, метапсихологии, конфликтологии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю9я73

Шифр НБУВ: ВА672067 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Топольник В. Г. 
Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства : навч. посіб. / В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 181 c. - Бібліогр.: с. 181. - укp.

Розглянуто актуальні питання менеджменту якості в галузі ресторанного господарства, охарактеризовано сучасні системи управління якістю продукції, послуг, забезпечення безпеки продуктів харчування. Розкрито вимоги до показників якості сировини, напівфабрикатів, реалізації, приймання, упакування, маркірування, транспортування та зберігання кулінарної продукції. Особливу увагу приділено науково-теоретичній базі оцінювання якості об'єктів ресторанного господарства методами кваліметрії.

Рассмотрены актуальные вопросы менеджмента качества в сфере ресторанного хозяйства, охарактеризованы современные системы управления качеством продукции, услуг, обеспечения безопасности продуктов питания. Раскрыты требования к показателям качества сырья, полуфабрикатов, реализации, упаковки, маркировки, транспортировки и хранения кулинарной продукции. Особое внимание уделено научно-теоретической базе оценивания качества объектов ресторанного хозяйства методами квалиметрии.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-823.2-21я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА691419 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Топольник В. Г. 
Методи системного аналізу в ресторанному господарстві : навч. посіб. / В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, каф. орг. та упр. якістю ресторан. госп-ва. - Донецьк, 2009. - 116 c. - Бібліогр.: с. 113-114. - укp.

Висвітлено теоретичні засади системного аналізу як методології наукових досліджень, зокрема, продуктів харчування. Розглянуто властивості та класифікацію систем, наведено способи їх формального опису. Запропоновано алгоритм системного аналізу проблеми розробки технології желейних страв з покращеними функціональними властивостями. Наведено характеристику виробництва продукції ресторанного господарства як великої технологічної системи. Розкрито сутність понять продовольчої сировини, харчових продуктів, напівфабрикатів, готової кулінарної продукції як матеріальних потоків технологічних систем ресторанного господарства. Розроблено методику моделювання техніко-технологічної системи виробництва продуктів харчування. Розглянуто приклади формалізації технологічних процесів виробництва продукції ресторанного господарства у вигляді графічних моделей.

Освещены теоретические основы системного анализа как методологии научных исследований, в частности, пищевых продуктов. Рассмотрены свойства и классификация систем, а также способы их формального описания. Приведен алгорим системного анализа проблемы разработки технологии желейных блюд с улучшенными функциональными качествами. Дана характеристика производства продукции ресторанного хозяйства как большой технологической системы. Раскрыта сущность понятий продовольственного сырья, пищевых продуктов, полуфабрикатов, готовой кулинарной продукции как материальных потоков технологических систем ресторанного хозяйства. Разработана методика моделирования технико-технологической системы производства пищевых продуктов. Рассмотрены примеры формализации технологических процессов производства продукции ресторанного хозяйства в виде графических моделей.


Індекс рубрикатора НБУВ: У.в610.8 я73 + У9(4УКР)424.14 в610.8 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА718242 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Топольник В. Г. 
Управління якістю продукції ресторанного господарства : навч. посіб. / В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського, каф. орг. та упр. якістю ресторан. госп-ва. - Донецьк, 2007. - 174 c. - Бібліогр.: с. 173. - укp.

Розглянуто сучасну філософію й історію розвитку систем управління якістю. Розкрито науково-методичні основи вимірювання якості кулінарної продукції. Проаналізовано тенденції управління якістю на засадах стандартів ДСТУ ISO серії 9000. Наведено загальну характеристику й описано основні процеси системи управління якістю продукції закладів ресторанного господарства. Розроблено вимоги до показників якості сировини, напівфабрикатів і готових виробів, а також до охорони навколишнього середовища, реалізації, упакування, маркірування, транспортування та зберігання кулінарної продукції ресторанного господарства. Висвітлено новий підхід щодо виробництва безпечних харчових продуктів, що базується на принципі запобігання виникненню потенційних проблем. Розглянуто перспективи впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів в Україні.

Рассмотрены современная философия и история развития системы управления качеством. Раскрыты научно-методические основы измерения качества кулинарной продукции. Проанализированы тенденции управления качеством на основе стандартов ГОСТ ISO серии 9000. Дана общая характеристика и описаны основные процессы системы управления качеством продукции заведений ресторанного хозяйства. Разработаны требования к показателям качества сырья, полуфабрикатов и готовых изделий, а также к охране окружающей среды, реализации, упаковке, маркировке, транспортировке и хранению кулинарной продукции заведений ресторанного хозяйства. Освещен новый подход к производству безопасных пищевых продуктов, основанный на принципе предупреждения возникновения потенциальных проблем. Рассмотрены перспективы внедрения системы управления безопасностью пищевых продуктов в Украине.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 я73-1 + У9(4УКР)424.14-823.2 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717780 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Горбань Е. Н. 
Изменения глюкокортикоидной функции коры надпочечников под влиянием ионизирующей радиации и их коррекция / Е. Н. Горбань, Н. В. Топольникова // Пробл. ендокрин. патології. - 2004. - № 2. - С. 83-90. - Библиогр.: 12 назв. - рус.

Зазначено, що через 1 міс. після одноразового опромінювання не змінювалась базальна та АКТГ-стимульована секреція 11-ОКС ізольованими наднирковими залозами (ІНЗ). Згодовування спіруліни протягом 1 міс. після опромінення призводило до відновлення АКТГ-стимульованої секреції 11-ОКС ІНЗ до контрольних значень. Не виявлено змін базальної секреції 11-ОКС ІНЗ після хронічного опромінення тварин як зовнішнього, так і внутрішнього у порівнянні з контролем. Реактивність ІНЗ цих тварин на АКТГ була зниженою. Гіпоксичне тренування опромінених тварин призводило до відновлення АКТГ-стимульованої секреції ІНЗ. Результати свідчать про ефективність використання препарату синьо-зеленої водорості спіруліни, а також нормобаричного гіпоксичного тренування для корекції радіаційно обумовлених змін глюкокортикоїдної функції кори надниркових залоз.


Ключ. слова: ионизирующее излучение, глюкокортикоидная функция надпочечников, спирулина, нормобарическая гипоксическая тренировка
Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.17-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24353 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Топольник В. Г. 
Наукове обгрунтування та розробка кількісних показників якості процесу виробництва продуктів харчування : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / В. Г. Топольник; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2002. - 33 c. - укp.

Розвинено наукову базу для розрахунку кількісної оцінки якості найважливіших складових процесу виробництва кулінарної продукції. Обгрунтовано взаємозв'язки цілісної системи та систем об'єктів, властивостей і показників якості складових процесу. Розроблено математичні моделі показників якості кулінарної сировини та системи технічних засобів, розрахунку коефіцієнтів вагомості показників під час комплексної оцінки. Рівень якості сировини, обладнання, технологічної обробки та готової кулінарної продукції централізованого виробництва визначено за якісним показником. Наведено перелік обладнання, випуск якого доцільно припинити через його низьку якість. Здійснено практичне впровадження результатів дослідження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-906

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА318883 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Кузьмин О. В. 
Водка: технология, качество, инновации : монография / О. В. Кузьмин, В. Г. Топольник, А. Н. Ловягин, В. В. Кузьмин; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М. Туган-Барановского. - Донецк, 2011. - 307 c. - Библиогр.: 285 назв - рус.

Охарактеризован технологический процесс производства водки. Показаны возможности применения статистических методов для решения технологических задач в области производства водки и получения математических моделей основных показателей ее качества. Охарактеризованы технологические потоки процесса производства водки с применением квалиметрических методов. Раскрыто негативное влияние алкоголя на физиологическое состояние человека. Уделено внимание применению пищевых добавок и биологически активных веществ в производстве водки с целью улучшения их органолептических свойств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА743728 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Топольник В. Г. 
Математико-статистичні методи досліджень : навч. посіб. / В. Г. Топольник; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2009. - 176 c. - укp.

Описано методику первинної обробки (ПО) кількісних дослідних даних, проведено їх статистичний аналіз та побудовано одно- і багаточинникові моделі на базі основних понять теорії ймовірності та математичної статистики. Висвітлено основні етапи ПО експериментальних даних, особливості обчислення основних числових статистичних характеристик вибірки, оцінок невідомих параметрів лінійної, квадратичної та кубічної функції регресії.

Описана методика первичной обработки (ПО) количественных исследовательских данных, проведен их статистический анализ и построены одно- и многофакторные модели на базе основных понятий теории вероятности и математической статистики. Освещены основные этапы ПО экспериментальных данных, особенности вычисления основных числовых статистических характеристик выборки, оценок неизвестных параметров линейной, квадратической и кубической функции регрессии.


Індекс рубрикатора НБУВ: В172.4я73

Шифр НБУВ: ВА722146 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Топольник В. Г. 
Оцінка персоналу ресторанного господарства : монографія / В. Г. Топольник, Л. В. Крилова, М. М. Левченко, В. В. Шумілова, Л. Є. Калініна; МОНМС України, Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2011. - 272 c. - Бібліогр.: 40 назв - укp.

Висвітлено теоретичні та практичні засади, а також визначено фактори та критерії оцінювання персоналу ресторанного господарства (РГ). Розкрито особливості кваліметричного оцінювання праці торгово-виробничого персоналу й управлінських кадрів на підприємствах РГ. Наведено результати дослідження та зроблено комплексну оцінку якості ділових і особистісних якостей виробничого, обслуговуючого й управлінського персоналу підприємств ресторанного господарства Донецька.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-640

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА745205 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського