Ленерт С. О. Наукове обґрунтування технологій холестеринознижуючої харчової продукції : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.16 / С. О. Ленерт; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків, 2021. - 46 c. - укp.Уперше розроблено модель корекції дефіциту фітостеролів у раціоні харчування сучасної людини. Уперше доведено гідролітичну активність ліпази Candida rugosa типу VII та ферментного препарату Pentopan BG500 відносно Ƴ-оризанолу. Обгрунтовано раціональні параметри гідролізу Ƴ-оризанолу різними ферментними препаратами. Розроблено математичні моделі, за допомогою яких можна керувати цим процесом і забезпечити гарантований вихід продуктів гідролізу (фітостеролів). Комплексно досліджено хімічний склад, зокрема стероїдний комплекс, і біологічну цінність арахісу, гречки та проса сортів, поширених в Україні. Установлено видову та сортову закономірність накопичення контамінантів. Обґрунтовано та розроблено технології холестеринознижуючої харчової продукції з використанням арахісу, гречки та проса. Доведено їх профілактичну ефективність. Визначено основні показники якості, безпеки й їх зміни під час зберігання. Розроблено раціон харчування як харчову систему зниження холестеринового тиску на організм людини. Проведено комплекс заходів з упровадження розроблених технологій на підприємствах харчування України. Доведено соціально-економічну ефективність виробництва холестерино-знижувальної харчової продукції. Індекс рубрикатора НБУВ: Л996.5 + Л80-32
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА449481 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|