РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000607106<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Осокіна Н. М. 
Газоутримувальна здатність борошна із зерна спельти залежно від сорту / Н. М. Осокіна, В. В. Любич, В. В. Возіян // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 5. - С. 185-190. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Встановлено, що газоутримувальна здатність (ГУЗ) тіста з борошна спельти та стійкість його під час бродіння істотно залежать від вмісту клейковини в зерні, що визначається особливостями сорту. Найвищий показник ГУЗ встановлено для борошна, одержаного з зерна спельти сорту Зоря України, Schwabenkorn і Австралійська 1 після 90-хвилинного бродіння тіста. Проте, для борошна всіх сортів спельти після 60 - 90-хвилинного бродіння є характерним зростання ГУЗ, яка значно зменшується після цього. Більш стійким до тривалого бродіння є тісто з борошна сортів Зоря України, Schwabenkorn і лінія LPP 1305. Між вмістом клейковини в зерні спельти та показником ГУЗ після 60 хв бродіння спостерігається дуже високий зв'язок, що надає можливість прогнозувати його величину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.23-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського