РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000294359<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Зубар Н. М. 
Основи фізіології та гігієни харчування : підручник / Н. М. Зубар. - К. : Центр учб. л-ри, 2010. - 330 c. - укp.

Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму. Розглянуто особливості вибору харчових продуктів, технологічного процесу виробництва кулінарної продукції та складання раціонів харчування. Увагу приділено фізіолого-гігієнічній ролі амінокислот, жирів і вуглеводів, причинам розвитку вітамінної недостатності та заходам щодо боротьби з гіповітамінозами, енергетичним витратам людини, нормам харчування для населення України.

Раскрыто физиолого-гигиеническое влияние еды и ее компонентов на функционирование основных физиологических систем организма. Рассмотрены особенности выбора пищевых продуктов, технологического процесса производства кулинарной продукции и составления рационов питания. Уделено внимание физиолого-гигиенической роли аминокислот, жиров и углеводов, причинам развития витаминной недостаточности и мерам борьбы с гиповитаминозами, энергетическим расходам человека, нормам питания для населения Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*734.2 я73-1 + Р123 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА728005 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського