РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000264196<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Серік М. Л. 
Технологія композиції мінерально-білково-жирової та м'ясних січених виробів з її використанням : автореф. дис... канд. техн. наук / М. Л. Серік; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 19 c. - укp.

Розроблено та реалізовано нові технології виробництва композиції мінерально-білково-жирової (КМБЖ) і м'ясних січених виробів оздоровчого призначення, збагачених біоорганічними сполуками кальцію та поліненасиченими жирними кислотами (ПНЖК). Науково обгрунтовано рецептуру та технологічні режими виробництва КМБЖ. Встановлено зміни стійкості емульсії КМБЖ після зберігання за різних умов. Визначено раціональні режими та терміни зберігання КМБЖ, якими є температура <$E1~ symbol Ь ~4~ symbol Р roman C>, тривалість не більше 24 год. (для виробництва); температура не вище <$E-18~ symbol Р roman C>, тривалість не більше 30-ти діб (для зберігання). Встановлено загальний хімічний, амінокислотний і жирнокислотний склад КМБЖ. На підставі проведених експериментальних досліджень науково обгрунтовано доцільність використання КМБЖ для виробництва м'ясних січених виробів. Розроблено рецептуру та технологію їх виробництва з підвищеним вмістом біоорганічних сполук кальцію та ПНЖК. Проведено інтегральне оцінювання якості розробленої продукції. Здійснено апробацію технології виробництва КМБЖ і м'ясних січених виробів з її використанням на підприємствах ресторанного господарства та харчової промисловості України, визначено їх економічну ефективність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА356490 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського