РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000257349<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Ситник І. П. 
Розробка технології хліба для екологічно забруднених зон з використанням водорості зостери : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / І. П. Ситник; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 21 c. - укp.

З використанням водорості зостери розроблено технологію виготовлення хліба з метою надання йому оздоровчих властивостей. Досліджено вплив домішок на технологічні показники та якість хліба, біохімічні та мікробіологічні процеси в тісті, а також на його структурно-механічні властивості. Визначено, що морська трава зостера підвищує харчову цінність хліба за рахунок збагачення його біологічно активними сполуками - полісахаридами, вітамінами, мінеральними речовинами. Встановлено радіопротекторні властивості хліба з зостерою. З використанням можливостей комп'ютерної техніки та методології ЕСМ розроблено математичні моделі, наведено їх графічну інтерпретацію для контролю та регулювання технологічного процесу виробництва хліба, який містить зостеру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА319071 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського