Шаран Л. О. Обгрунтування та розробка раціональної технології йодування хлібобулочних виробів : Автореф. дис... канд. техн. наук / Л. О. Шаран; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 20 c. - укp.Обгрунтовано та розроблено раціональні технології йодування хлібобулочних виробів. Проведено порівняльну оцінку неорганічних (йодиду та йодату калію) й органічних (йодованих білків, продуктів переробки морських водоростей) носіїв йоду як сировини хлібопекарського виробництва з урахуванням технологічних, медико-біологічних і економічних факторів. Для визначення масової частки йоду в носіях і готових виробах застосовано інверсійно-вольтамперометричний метод (прилад АВА-2). Досліджено ступінь втрат йоду за окремими стадіями технологічного процесу приготування хлібобулочних виробів та уточнено дозування йодвмісних домішок. Досліджено вплив носіїв йоду на якість хліба, перебіг мікробіологічних, біохімічних процесів у напівфабрикатах, їх структурно-механічні властивості. Розроблено нормативну документацію щодо йодованих хлібобулочних виробів. Розраховано соціально-економічну ефективність вровадження нових видів продукції та доведено за клінічних умов їх біологічну ефективність. Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА346768 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|