РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000104935<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Домарецький В. А. 
Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський, М. Г. Михайлов; Нац. ун-т харч. технологій. - Вінниця : Нова кн., 2005. - 402 c. - Бібліогр.: с. 401-402. - укp.

Викладено теоретичні положення та обгрунтування технологічних процесів виробництва солоду, солодових екстрактів і концентратів, екстрактів з лікарських рослин, безалкогольних та алкогольних напоїв, соків, морсів, настоїв, ароматних спиртів. Охарактеризовано основні компоненти харчових продуктів та напоїв, а також біологічно активні домішки з рослинної сировини. Визначено фізичні та хімічні властивості води, встановлено показники якості та розглянуто сучасні способи її підготовки до технологічного використання. Розглянуто форми забруднення харчової сировини, екстрактів, концентратів та напоїв шкідливими речовинами, обгрунтовано екологічні шляхи запобігання їх зараженню. Проаналізовано сучасний стан розвитку безалкогольної промисловості України, висвітлено основні економічні аспекти функціонування галузі.

Раскрыты теоретические положения и обоснование технологических процессов производства солода, солодовых экстрактов и концентратов, экстрактов из лекарственных растений, безалкогольных и алкогольных напитков, соков, морсов, настоев, ароматических спиртов. Охарактеризованы основные компоненты пищевых продуктов и напитков, а также биологически активные добавки из растительного сырья. Определены физические и химические свойства воды, установлены показатели качества и рассмотрены современные способы ее подготовки к технологическому использованию. Рассмотрены формы загрязнения пищевого сырья, экстрактов, концентратов и напитков вредными веществами, обоснованы экологические пути предупреждения их заражения. Проанализировано современное состояние развития безалкогольной промышленности Украины, освещены основные экономические аспекты функционирования отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91 я73 + Л87 я73 + Л88 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС41831 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського