Димань Т. М. Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування : Навч. посіб. / Т. М. Димань, М. М. Барановський, Г. О. Білявський, О. В. Власенко, Л. В. Мороз. - К. : Лібра, 2006. - 304 c. - укp.Викладено концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Висвітлено екологічні проблеми харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі. Наведено дані щодо харчової та біологічної цінності харчових продуктів, їх збалансованості у харчовому раціоні, енергетичних потреб різних вікових і професійних груп населення. Викладено засади зберігання та ідентифікації харчової продукції. Представлено сучасні фізико-хімічні та біохімічні методи дослідження складу та властивостей харчових продуктів. Изложены концептуальные и практические аспекты экотрофологии - новой науки, теоретический каркас которой только формируется. Освещены экологические проблемы питания, раскрыто санитарно-гигиеническое значение еды. Приведены данные, касающиеся пищевой и биологической ценности пищевых продуктов, их сбалансированности в пищевом рационе, енергетических потребностей разных возрастных и профессиональных групп населения. Изложены основы сохранения и идентификации пищевой продукции. Представлены современные физико-химические и биохимические методы исследования состава и свойств пищевых продуктов. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123 я73 + Л8/9 я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВС42686 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|