РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000005220<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Ципріян В. І. 
Гігієна харчування з основами нутриціології : Підруч. для студ. вищ. навч. мед. закл. ІІІ - ІV рівнів акредитації, лікарів-інтернів і курсантів ін-ту удосконалення лікарів / В. І. Ципріян, В. Д. Ванханен, В. В. Ванханен, Б. Л. Смолянський, Б. М. Штабський; ред.: Ципріян. - К. : Здоров'я, 1999. - 568 c. - укp.

Виходячи з сучасної теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, висвітлено гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, описано основи лікувально-профілактичного та дієтичного харчування. Викладено гігієнічну характеристику основних продуктів харчування та принципи поточного та запобіжного санітарного нагляду за технологіями їх виробництва. Розглянуто широкий спектр аліментарної та аліментарно зумовленої патології і наведено теоретичні та практичні аспекти їх профілактики. Вперше висвітлено теоретичні та методичні питання аліментарної токсикології, а також критерії безпеки їжі. Питання державного санітарного нагляду в галузі гігієни харчування подано з урахуванням нового законодавства України.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА594190 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського