Наукова періодика України | Наукові дослідження з вогнетривів та технічної кераміки | ||
Пісчанська В. В. Вплив тривалості механічної обробки на кінетику тужавлення композиційного в’яжучого — суміші периклазового та кальцій-алюмінатного цементу / В. В. Пісчанська, І. А. Алєксєєнко // Збірник наукових праць ПАТ "УкрНДІвогнетривів ім. А. С. Бережного". - 2015. - № 115. - С. 154-161. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vognetryv_2015_115_20 Виконано порівняльні дослідження кінетики тужавлення цементного тіста та змінення рН суспензій композиційних в'яжучих, які складаються з суміші в'яжучих - периклазового (ПЦ) та кальцій-алюминатного цементів (КАЦ), залежно від тривалості механічної обробки спеченого периклазу та суміші периклаз - КАЦ. Одержані результати показали, що збільшення тривалості подрібнення спеченого периклазу у вібраційному млині сприяє підвищенню гідравлічної активності зерен ПЦ і супроводжується значним прискоренням тужавлення цементного тіста. Встановлено, що спільний помел периклазу і КАЦ підвищує ефективність процесу подрібнення периклазу, сприяє зниженню швидкості тужавлення цементного тіста в результаті пасивації зерен периклазу клінкерними мінералами КАЦ. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Пісчанська В. В. Вплив тривалості механічної обробки на кінетику тужавлення композиційного в’яжучого — суміші периклазового та кальцій-алюмінатного цементу / В. В. Пісчанська, І. А. Алєксєєнко // Збірник наукових праць ПАТ "УкрНДІвогнетривів ім. А. С. Бережного". - 2015. - № 115. - С. 154-161. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vognetryv_2015_115_20.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |