Наукова періодика України Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва


Леньков Л. Г. 
Вплив рівня сирого жиру в раціоні на використання енергії поживних речовин кормів молодняком симентальської м’ясної породи / Л. Г. Леньков // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2012. - Вип. 7. - С. 145-149. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2012_7_44
Наведено результати досліджень з вивчення продуктивних якостей і забійних показників бугайців симентальської м'ясної породи, вирощених у післямолочний період за різних рівнів сирого жиру в раціоні як у зимовий, так і в літній періоди року. У результаті досліджень встановлено, що за весь період досліду продуктивність молодняку за оптимізації жирового живлення зросла відносно контролю на 8,4 - 10,2 %, а за підвищення рівня сирого жиру в їх раціоні на 5 % від норми - на 9,3 - 10,0 %. В цьому разі у тварин контрольної групи забійний вихід був на рівні 58,63 %, тоді як у другій групі - на 2,47, а в третій - на 3,27 % більшим. Калорійність м'яса тварин другої групи переважала контрольних на 268 кДж або 4,4 %, третьої - на 239 кДж або 4,0 %.
  Повний текст PDF - 280.508 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Леньков Л.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Леньков Л. Г. Вплив рівня сирого жиру в раціоні на використання енергії поживних речовин кормів молодняком симентальської м’ясної породи / Л. Г. Леньков // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2012. - Вип. 7. - С. 145-149. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2012_7_44.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Леньков Леонід Григорович (сільськогосподарські науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського