Наукова періодика України | Товари і ринки | ||
Прісс О. Антиоксидантний захист зелені петрушки для тривалого зберігання / О. Прісс, А. Кулик // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 147-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_1_18 Доведено, що використання аграрного гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40 - 55 діб, підвищує вихід товарної продукції на 26 % та максимально зберігає її біологічну цінність. Дослідженнями встановлено, що на перших етапах зберігання провідна роль у захисті зелені петрушки від стресу належить супероксиддисмутазі й каталазі, у подальшому - пероксидазі. Запропонований спосіб доповнює антирадикальне коло антиоксидантного захисту зелені петрушки та регулює нормальний метаболізм речовин під час зберігання. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Прісс О. Антиоксидантний захист зелені петрушки для тривалого зберігання / О. Прісс, А. Кулик // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 147-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_1_18.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |