Наукова періодика України Товари і ринки


Прісс О. 
Антиоксидантний захист зелені петрушки для тривалого зберігання / О. Прісс, А. Кулик // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 147-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_1_18
Доведено, що використання аграрного гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40 - 55 діб, підвищує вихід товарної продукції на 26 % та максимально зберігає її біологічну цінність. Дослідженнями встановлено, що на перших етапах зберігання провідна роль у захисті зелені петрушки від стресу належить супероксиддисмутазі й каталазі, у подальшому - пероксидазі. Запропонований спосіб доповнює антирадикальне коло антиоксидантного захисту зелені петрушки та регулює нормальний метаболізм речовин під час зберігання.
  Повний текст PDF - 905.888 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Прісс О.
  • Кулик А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Прісс О. Антиоксидантний захист зелені петрушки для тривалого зберігання / О. Прісс, А. Кулик // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 147-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_1_18.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Кулик Алла Василівна (економічні науки)
  • Кулик Андрій Михайлович (економічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського