Наукова періодика України Технічні науки та технології


Мотузка Ю. 
Розчинність продуктів для ентерального харчування / Ю. Мотузка, О. Романенко, С. Казаченко // Технічні науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 203-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_4_24
Враховуючи багатокомпонентність складу розроблених продуктів, необхідним є дослідження їх здатності до розчинення. Відзначено візуалізацію різних за розмірами частинок, які представлені складовими компонентами продуктів (білком молочної сироватки, амінокислотами, вуглеводами, жировою складовою, вітамінними та мінеральними комплексами тощо). За результатами проведеного дослідження визначено, що найбільшими за середніми розмірами частинок досліджуваних продуктів є фракції: від 51 до 90 мкм, від 91 до 110 мкм та від 111 - 130 мкм, а у контрольних зразках переважають фракції з більшим розміром частинок (від 130 до 350 мкм). Встановлено, що фракції розміром до 29 мкм наявні лише у продуктах "Vitalprod-Renal" (1,7 %) та "Vitalprod-Diabet" (10,5 %). У процесі проведення досліджень розчинності продуктів встановлено, що найбільше значення показника відносної швидкості розчинення при температурі води 50 - 60 <$E symbol Р>С, мають досліджувані продукти "Vitalprod-Combi", "Vitalprod-Diabet", "Vitalprod-Renal", дещо нижчий показник швидкості розчинення у продукті "Vitalprod-Forte" - 86 %. Індекс розчинності досліджуваних зразків продуктів коливається від 0,08 см<^>3 до 0,17 см<^>3 сирого осаду в контрольному зразку 2. Таким чином, встановлені раціональні параметри розчинення продуктів для ентерального харчування: температура - 15 - 60 <$E symbol Р>С для відновлення підготовленою питною водою у співвідношенні "продукт-вода" 1:4.
  Повний текст PDF - 1.094 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Мотузка Ю.
  • Романенко О.
  • Казаченко С.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Мотузка Ю. Розчинність продуктів для ентерального харчування / Ю. Мотузка, О. Романенко, С. Казаченко // Технічні науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 203-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_4_24.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Мотузка Юлія Миколаївна (технічні науки)
  • Романенко Олександр Васильович (технічні науки)
  • Романенко Олександр Валерійович (технічні науки)
  • Романенко Олена Валеріївна (технічні науки)
  • Романенко Ольга Олександрівна (технічні науки)
  • Романенко Олексій Іванович (технічні науки)
  • Казаченко Світлана Володимирівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського