Наукова періодика України | Технічні науки та технології | ||
Мотузка Ю. Розчинність продуктів для ентерального харчування / Ю. Мотузка, О. Романенко, С. Казаченко // Технічні науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 203-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_4_24 Враховуючи багатокомпонентність складу розроблених продуктів, необхідним є дослідження їх здатності до розчинення. Відзначено візуалізацію різних за розмірами частинок, які представлені складовими компонентами продуктів (білком молочної сироватки, амінокислотами, вуглеводами, жировою складовою, вітамінними та мінеральними комплексами тощо). За результатами проведеного дослідження визначено, що найбільшими за середніми розмірами частинок досліджуваних продуктів є фракції: від 51 до 90 мкм, від 91 до 110 мкм та від 111 - 130 мкм, а у контрольних зразках переважають фракції з більшим розміром частинок (від 130 до 350 мкм). Встановлено, що фракції розміром до 29 мкм наявні лише у продуктах "Vitalprod-Renal" (1,7 %) та "Vitalprod-Diabet" (10,5 %). У процесі проведення досліджень розчинності продуктів встановлено, що найбільше значення показника відносної швидкості розчинення при температурі води 50 - 60 <$E symbol Р>С, мають досліджувані продукти "Vitalprod-Combi", "Vitalprod-Diabet", "Vitalprod-Renal", дещо нижчий показник швидкості розчинення у продукті "Vitalprod-Forte" - 86 %. Індекс розчинності досліджуваних зразків продуктів коливається від 0,08 см<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Мотузка Ю. Розчинність продуктів для ентерального харчування / Ю. Мотузка, О. Романенко, С. Казаченко // Технічні науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 203-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_4_24.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |